Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-07-16

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 15-07-97

Στα χέρια της ΦΙΜΠΑ βρίσκεται πλέον η υπόθεση του του Δημήτρη Παπανικολάου και σε 25 ημέρες αναμένεται η απάντηση της, στη προσφυγή του παίκτη και της Κίντερ Μπολόνια που θεωρούν πλαστό το συμφωνητικό που έχει στη διάθεση του ο Ολυμπιακός.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανακοίνωσε την απόφαση του να συνεχίσει τη καριέρα του στην ιταλική Κίντερ Μπολόνια.

Ο Παπανικολάου είπε πως θα υποβάλλει μήνυση σε όσους έκαναν τη πλαστογραφία του συμφωνητικού. Ακόμη και στη περίπτωση που η ΦΙΜΠΑ δικαιώσει τον Ολυμπιακό είπε πως θα προσφύγει στα δικαστήρια και θα σταματήσει το μπάσκετ μέχρι τον Φεβρουάριο του 98 και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στην Κίντερ.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του ΤΑΚ Ολυμπιακός η οποία θα είναι απάντηση στα όσα δήλωσε ο Παπανικολάου.

Εφτασε πριν από λίγο στην Ελλάδα ο Αμερικανός άσος Μπάϊρον Σκοτ προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Στο μεταξύ, το πράσινο ΤΑΚ βρίσκεται εν αναμονή των δικαιολογητικών αποδέσμευσης του Ντίνο Ράτζα από τους Μπόστον Σέλτικς προκειμένου να ανακοινώσει την απόκτηση του Κροάτη άσου.

Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ντομινίκ Ουίλκινς συμφώνησε με τη Τιμ Σίστεμ Μπολόνια έναντι του ποσού του 1 δισ. 200 εκ. δραχμών και θα είναι συμπαίκτης του Ντέϊβιντ Ρίβερς. Στην Τιμ Σίστεμ συμφώνησε και ο πρωην παικτης του Παναθηναϊκού Τζον Αμίτσι.

Αρνητικά απάντησε στον ΠΑΟΚ ο Αμερικανός μπασκετμολίστας Ουόρεν Κιντ στη πρόταση του δικεφάλλου για μονοετες συμβόλαιο.

Ενα βήμα πριν από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Β` Ομιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Πέπινστερ του Βελγίου, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Παίδων, η οποία συνέτριψε χθες βράδυ την αντίστοιχη της Γεωργίας με 109-79 (52-34), πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.

Σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, ένα παιχνίδι που θα κρίνει και την πρώτη θέση στον Β` Ομιλο.

Πρώτοι σκόρερς της εθνικής μας: Πέττας 20, Φότσης 19, Λιόδης 16, Γεωργιάδης 14.

- Στο ποδοσφαιρο τώρα.

Η ΑΕΚ νίκησε την ερασιτεχνική Μίεσμπαχ 2-0 στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί γερμανικού εδάφους. Τα γκολ σημείωσαν οι Γκρέταρσον και Μπατίστα στο 19ο και 65ο λεπτό αντίστοιχα.

Τα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια που προγραμμάτισε για να δώσει η {Ενωση} κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Γερμανία είναι στις 17 του μήνα με τη Ρόταχ, στις 19 με τη Τραμπο Σπορτ και στις 23 με την Τουρκ Γκιουτζούκ.

Εμπλοκή στην ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Ρουμάνου διεθνή Νίκα Παντούρο

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα στη Γερμανία ο Ολυμπιακός. Στις 7 το απόγευμα αντιμετωπίζει τη Γερμανική Μανχάιμ που φέτος υποβιβάστηκε στη Γ εθνική.

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΟΦΗ βρίσκεται ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Μετά τον Κομίνχεζ σήμερα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ και ο αρχηγός της εθνικής του Περού Μάρκο Ολιβάρεζ.

Ο πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης διαβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως η Πολιτεία στηρίζει την υποψηφιότητα της Αθήνας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2.004, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, αθάνατους της ΔΟΕ και μέλη της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών αγώνων του 2.004.

Στο πόλο,

Μεγάλη επιτυχία είχαμε χθες βράδυ από την εθνική μας ομάδα πόλο των νεανίδων. Στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται στη Πράγα κέρδισε 9-8 την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και σήμερα διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση με αντίπαλο την Αυστραλία στον τελικό που θα αρχίσει στις 6.30μ.μ.

Στην ιστιοπλοϊα,

Με τη 6η ημέρα συνεχίζεται σήμερα το 34ο Ράλυ Αιγαίου. Τα 44 σκάφη αναμένεται να τερματίσουν στη Λέρο.

Αρχίζει σήμερα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα {Εύροπ}, με χορηγό τον ΑΝΤ1 ΕΦ ΕΜ.

Στο στίβο,

`Τρελή`` χαρακτήρισε την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (ΙΑΑΦ) για χορήγηση κάρτας ``ελεύθερης συμμετοχής`` ο αντιπρόεδρος της ΙΑΑΦ, Αρν Λούνγκβιστ

``Η απόφαση που ελήφθη είναι εντελώς εξωφρενική. Είναι ανόητο να προσαρμόζεις τους κανονισμούς της ΙΑΑΦ στις Αμερικάνικες διαδικασίες. Είναι σαν να βάζεις το κάρο πριν από το άλογο``, συνέχισε ο κ. Λούνγκβιστ.

Ο Αιθίοπας ``χρυσός`` Ολυμπιονίκης των 10.000 μέτρων, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και παγκόσμιος πρωταθλητής, Χαιλέ Γκεμπρεσιλασιέ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη χώρα μας, εξαιτίας του σκληρού ελαστικού τάπητα που υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Στην Τότεναμ θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Γάλλος επιθετικός ποδοσφαιριστής της Νιουκαστλ, Νταβίντ Ζινολά ο οποίος πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Ζυρίχη θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Νιγηριανός επιθετικός ποδοσφαιριστής της Βιτόρια Σετουμπάλ, Ρασίντι Γεκινί. Ο 33χρονος παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, αναμένεται την προσεχή Τετάρτη να κάνει ντεμπούτο με τα χρώματα της νέας του ομάδας.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 16 July 1997 - 12:09:20 UTC