Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Συνέντευξη Σημίτη
  • [03] Νεο παραληρημα του Μπουλεντ Ετσεβιτ.
  • [04] Αναταραχή στην Ε.Ε
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Μάρτης Γδάρτης
  • [06] Εκτός τα Τρόλεϋ
  • [07] Τροχαία δυστυχήματα
  • [Δ] Καιρός - Σήμερα

    [Ε] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    18/03/99

    Ολοι μαζί με καθαρές σχέσεις ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του κόμματος.

    Ενωτικός αλλά και ιδιαίτερα επιθετικός ο πρωθυπουργός προσπάθησε στην ομιλία του να δώσει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της πολιτικής του.

    Απευθυνόμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση είπε ότι δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην πολιτική του και ο λαός θα δικαιώσει αυτήν την πολιτική.

    Η κοινωνία τόνισε, πιέζει φορτικά για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό ενώ για την ΟΝΕ είπε ότι είναι η προϋπόθεση για το κοινωνικό κράτος. Προανήγγειλε αύξηση του αφορολογήτου και μεγαλύτερες απαλλαγές για τους έχοντες παιδιά.

    Στο θέμα Οτσαλάν εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση σε όσους τον έφεραν στην Ελλάδα για τους οποίους είπε ότι δεν μπορούν να έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν εμπορεύεται την εθνικοφροσύνη ούτε μπερδεύει τον πατριωτισμό με τον τυχοδιωκτισμό.

    Εμμέσως αναφέρθηκε και στην Δημήτρη Αβραμόπουλο κάνοντας λόγο για νέες πυθίες που λένε ότι έκλεισε ο βιοπολιτικός κύκλος των υπάρχοντων πολιτικών σχηματισμών. Το πολιτικό σκηνικό παραδέχθηκε γερνάει και παρασύρει όσους μένουν στάσιμοι και στατικοί όμως σε αυτούς δεν είναι το ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος προέβλεψε νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και στις εθνικές εκλογές του 2000.

    Ηρθαμε να συζήτησουμε δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ ο Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ χρειάζονται όλοι και έτσι θα προχωρήσει.

    Συσπείρωση και ενότητα μέσα από καθαρές θέσεις ζήτησε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

    Από την εσωκομματική αντιπολίτευση ο Μανώλης Δασκαλάκης είπε ότι χρειάζεται αλλαγή στή ηγεσία του κόμματος αλλιώς το κόμμα θα οδηγηθεί στη συρρίκνωση.

    Παρούσα στο Συνέδριο και η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου που είπε ότι από το Συνέδριο περιμένει να βγεί το ΠΑΣΟΚ περισσότερο πατριωτικό.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    18/03/1999

    Ολοι μαζι με καθαρες σχεσεις ζητησε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης στην ομιλια του με την οποια ανοιξαν οι εργασιες του 5ου Συνερδριου του κομματος.

    Ενωτικος αλλα και ιδιατερα επιθετικος ο πρωθυπουργος προσπαθησε στην μιμισης ωρας ομιλιας του να δωσει απαντησεις σε ολα τα μεγαλα ζητηματα της πολιτικης του.

    Απευθυνομενος στην εσωκομματικη αντιπολιτευση ειπε οτι δεν κανει ουτε ενα βημα πισω στην πολιτικη του και ο λαος θα δικαιωσει αυτην την πολιτικη.

    Η κοινωνια τονισε,πιεζει φορτικα για μεταρρυθμιση και εκσυγχρονισμο ενω για την ΟΝΕ ειπε οτι ειναι η προυποθεση για το κοινωνθικο κρατος.

    Προανηγγειλεαυξηση του αφορολογητου και μεγαλυτερες απαλλαγες για τους εχοντες παιδια.

    Στο θεμα Οτσαλαν εξαπελυσε δριμυτατη επιθεση σε οσους τον εφεραν στην Ελλαδα για τους οποιους ειπεοτι δεν μπορουν να εχουν σχεση με το ΠΑΣΟΚ γιατι το ΠΑΣΟΚ δεν εμπορευεται την εθνικοφροσυνη ουτε μπερδευει τον πατριωτισμο με τον τυχοδιωκτισμο.

    Εμμεσως αναφερθηκε και στην Δημητρη Αβραμοπουλο κανοντας λογο για νεες πυθιες που λενε οτι εκλεισε ο βιοπολιτικος κυκλος των υπαρχοντων πολιτικων σχηματισμων.το πολιτικο σκηνικο παραδεχθηκε γερναει και παρασυρει οσουςε μενουν στασιμοι και στατικοι ομως σε αυτους σδεν ειναι το ΠΑΣΟΚ.

    Τελος προεβλεψε νικη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογες του Ιουνιου και στις εθνικεςεκλογες του 2000.

    Ηρθαμε να συζητησουμε δηλωσε ο Ακης Τσοχατζοπουλος. ενω ο Αποστολος Κακλαμανης τονισε οτι στο ΠΑΣΟΚχρειαζονται ολοι και ετσι θα προχωρησει.

    Συσπειρωση και ενοτητα μεσα απο καθαρες θεσει;ς ζητησε ο Γιαννος Παπαντωνιου.

    Απο την εσωκομματικη αντιπολιτευση ο Μανωλης Δασκαλακης ειπε οτι χρειαζεται αλλαγη στηη ηγεσια του κοματοις αλλοιως το κομμα θα οδηγηθει στη συρικνωση.

    Παρουσα στο Συνεδριο και η Δημητρα Λιανη Παπανδρεου που ειπε οτι απο το Συνεδριο περιμενει να βγει το ΠΑΣΟΚ περισσοτερο πατριωτικο.

    [02] Συνέντευξη Σημίτη

    18/03/1999

    Σταδιακή μειωση της ανεργίας υποσχεται ο Πρωθυπουργός και αρνειται οτι η κυβερνηση είναι μονοπλευρα προσανατολισμενη στην ΟΝΕ.Ο κ. Σημιτης, στο δευτερο μερος της συνεντευξής του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, παραδεχεται οτι γραφειοκρατία, εφοριες, συγκοινωνίες και νοσοκομεία ταλαιπωρουν τους πολίτες

    Η Τουρκία επιδιωκει ενταση αλλα η Ελλαδα δεν προκειται να παιξει το παιχνιδι της ξεκαθαριζει ο Κωστας Σημιτης στο δευτερο μερος της συνεντευξής του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Ταυτοχρονως τονιζει οτι εαν η Αγκυρα κανει οποιαδηποτε κινηση θα βρει απεναντι τη διεθνη κοινότητα και μια αποφασισμενη Ελλαδα.

    [03] Νεο παραληρημα του Μπουλεντ Ετσεβιτ.

    18/03/1999

    Νεο παραληρημα του Μπουλεντ Ετσεβιτ.

    Δηλωσε οτι οι Ελληνες, αναιτια φοβουνται τη χωρα του σε βαθμο παρανοιας. Ταυτοχρονως κατηγορησε την Ελλαδα για επεκτατικες βλεψεις ενω υποστηριξε οτι εαν η Τουρκία εμπαινε νωριτερα στο Β Παγκοσμιο Πολεμο τοτε τα Δωδεκανησα θα ηταν τουρκικα.

    Στην Αγκυρα,φθανει σημερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Χαβιε Σολανα ο οποιος αυριο αναμενεται στην Αθηνα.

    Εν τω μεταξυ το τουρκικό κοινοβούλιο συνεδριάζει εκ νέου σήμερα για να αποφασίσει αν η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ θα συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

    Πάντως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Κιβρίκογλου τάχθηκε ανοιχτά κατα της αναβολής των εκλογών, καθώς όπως είπε θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος.

    [04] Αναταραχή στην Ε.Ε

    17/03/1999

    Αμηχανία στην Ευρωπαϊκη Ενωση μετά την παραίτηση της Κομισιόν. Πολλά τα σενάρια στις Βρυξέλλες για τη διάδοχη κατάσταση.

    Την άμεση αποχώρηση του Ζάκ Σαντέρ από την προεδρία της Κομισιόν ζήτησε ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ. Οι Βρετανικες εφημερίδες, εξάλλου, αναφέρουν ως επικαρατέστερους διαδόχους του Σαντέρ, τους Χαβιέρ Σολάνα, Ρομάνο Πρόντι και Αντόνιο Γκουτιέρες.

    Η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα καθώς παγωνουν για 6 μηνες οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο Σαντερ.

    Σύμφωνα πάντως με την κυβέρνηση δεν θα δημιουργηθουν προβλήματα στην πορεία προς την ΟΝΕ.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [05] Μάρτης Γδάρτης

    18/03/99

    Στο ελεος του εαρινου χιονιά βρισκεται η χωρα ενω η ΕΜΥ προειδοποιει με επικινδυνα καιρικα φαινομενα . Υφεση της κακοκαιριας αναμενεται απο αυριο.

    Κακοκαιρία πληττει και την Αττική.Δογω της βροχης τεθηκαν εκτος λειτουργίας πολλοι σηματοδότες.

    Τα πλοια παραμενουν δεμενα τα πλοια στα λιμανια καθως ανεμοι 9 μποφωρ σαρωνουν τα πελαγη.

    Στα λευκα ντυθηκαν η Κεντρικη και Βορεια Ελλαδα. Αποκλεισμένα παραμενουν δεκαδες χωριά, στους νομους Κοζανης, Καστοριας και Γρεβενων.Με αντιολισθητικες αλυσιδες γινεται η κινηση των οχηματων απο τη Θεσσαλονικη, προς Χορτιατη, Πανόραμα και Ασβεστοχωρι.

    Αλυσιδες χρειαζονται και στην εθνικη οδο Φλωρινας- Καστοριας, Θεσσαλονικης - Σερρων και Θεσσαλονικης Πολυγυρου, καθως και στις επαρχιακες οδους Βεροιας- Σελίου, Ναουσας-Τριων Πεντε Πηγαδιων, Σερρων-Λαϊλια, Σερρων-Βροντους, Δραμας - Κατω Νευροκοπίου, Δραμας-Σιδηρόνερου και στο επαρχιακό δικτυο των νομων Ξανθης και Καβαλας.. .

    Στην Καταρα παραμενουν ακινητοποιημενα λογω χιονιου, 8 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννινων.

    [06] Εκτός τα Τρόλεϋ

    18/03/99

    Γολγοθας και σημερα οι μετακινησεις στην Αθηνα. Χωρίς τρολεϋ η Πρωτευουσα σε μισή ωρα έως τις 5 το απόγευμα. Και συγκεντρωση μαθητων σε μιση ωρα στα Προπύλαια

    [07] Τροχαία δυστυχήματα

    18/03/99

    Ενας νεκρος και 15 τραυματιες ειναι ο απολογισμος ανατροπης τουριστικου λεωφορείου με 35 Αλβανους επιβατες, τα ξημερωματα, στο 49ο χιλιομετρο της Αθηνων- Λαμίας, λογω ολισθηρότητας του οδοστρωματος.Σε κρισιμη κατασταση νοσηλευεται ο Ελληνας οδηγός Ανδρεας Θεοφιλόπουλος. Μετα το δυστυχημα πολλοι απο τους Αλβανους, προφανως λαθρομεταναστες, τραπηκαν σε φυγή.

    *Θανατηφορο τροχαιο στις 7 το πρωι και στην εθνικη Αθηνων Πατρων εξω απο το Ξυλοκαστρο,σε μετωπικη ΙΧ αυτοκινητου με νταλικα.

    Νεκρος ο 22χρονος οδηγος του αυτοκινητου Γιωργος Μελίστας απο την Κορινθο.Ελαφρα τραυματιστηκε ο οδηγος της νταλικας Ηλιας Σούχλας 25 ετων.

    [Δ] Καιρός - Σήμερα

    Με αμείωτη ένταση και σήμερα η κακοκαιρία, αλλά από αύριο θα αρχίσει να υποχωρεί και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, αφού και οι βόρειοι άνεμοι δεν θα προκαλούν προβλήματα στα πελάγη.

    Αύριο, στη Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει συννεφιά, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρα, εκτός από τις σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο.

    Οι άνεμοι στα Βόρεια παραμένουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφώρ και στην υπόλοιπη χώρα απο δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα κυμαίνεται στα Βόρεια από -1 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 2 έως 15 και στο Αιγαίο από 7 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

    Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική , με ανέμους από ανατολικές διευθύνσεις, γύρω στα 5 με 6 μποφώρ και μέγιστη θερμοκρασία να πλησιάζει στους 13 βαθμούς Κελσίου.

    Βροχή ή χιονόνερο κατά διαστήματα και χιόνια στα γύρω ορεινά από το πρωί στην Θεσσαλονίκη . Οι άνεμοι βορειοανατολικοί, ισχυροι μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία αυτή την ωρα στους 8 βαθμούς..

    [Ε] Καιρός - Πρόγνωση

    Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει από το επόμενο 24ωρο η κακοκαιρία. Ετσι, το Σαββατοκύριακο, παρά την τοπική συννεφιά, ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, αφού και οι βόρειοι άνεμοι, χωρίς βέβαια να κοπάζουν, εξασθενούν αρκετά.

    Πιο αναλυτικά το επόμενο 24ωρο, στη Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει συννεφιά, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρα, εκτός από τις σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο.

    Οι άνεμοι στα Βόρεια παραμένουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφώρ και στην υπόλοιπη χώρα απο δυτικέςδιευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα κυμαίνεται στα Βόρεια από -1 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 2 έως 15 και στο Αιγαίο από 7 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

    - Το Σαββατο, ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο στην αρχή της ημέρας ίσως βρέξει για λίγο στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφώρ, με βαθμιαία όμως εξασθένηση και η θερμοκρασία, χωρις αξιόλογη μεταβολη, θα φθάσει στους 8 βαθμούς στα Βόρεια και στους 15 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.

    - Τοπική συννεφιά θα έχουμε την Κυριακή, με κάποια πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχες, κυρίως στα Νότια.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται με ένταση όμως που μόνο κατά τοπους στα Δυτικά και Νότια θα φθάνει τα 6μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία αμεταβλητη θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 8 με 9 βαθμούς στα Βόρεια και στους 16 με 18 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Thursday, 18 March 1999 - 17:27:52 UTC