Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-10-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Editorial: Νέκρωσε η Ελλάδα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ελληνοτουρκικά
  • [02] Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [03] ΠΑΣΟΚ - Εσωκομματική αντιπολίτευση
  • [04] Συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο CNN
  • [05] Κολιοπάνος
  • [06] Τη Δράμα επισκέπτεται ο Σημίτης
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [08] Aπεργίες
  • [09] Μπάρμπας
  • [10] Μπαλάφας
  • [11] Παιδοκτόνος
  • [12] Καποδίστριας
  • [13] Εθνική αντίσταση
  • [14] ΟΑΣΑ - κουπόνι
  • [15] Στράτευση γυναικών
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [16] Φάτος Νάνο - εκδημοκρατισμός
  • [17] Τουρκία - ζώνη ασφαλείας
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [18] Μαντέλα - ΑIDS
  • [19] Ε.Ε - Προυπολογισμός
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [20] Internet - πορνογραφία
  • [21] Ηλεκτροχημικό αυτοκίνητο
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [22] Μεταχειρισμένα Ι.Χ
  • [23] ΔΕΚΟ
  • [24] Διεφθαρμένος "ράμπο"
  • [25] Ευρωπαικό δικαστήριο
  • [26] Εφορίες
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Editorial: Νέκρωσε η Ελλάδα

    Με συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή κορυφώθηκε η σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό, το 35ωρο, τη διασφάλιση του εισοδήματος και των χαμηλοσυνταξιούχων

    Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ , ενώ η ΑΔΕΔΥ συμμετείχε με 4ωρη στάση εργασίας. Απεργούν ακόμη και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας καί Πειραιά όπως καί οι υπάλληλοι των Δήμων καί Κοινοτήτων.

    Τα τρόλλεϋ θα ξαναμπούν στα αμαξοστάσια από τίς 10 τό βράδυ έως τη λήξη τής βάρδιας.

    Γιά δεύτερο 24ωρο απεργεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Η πυροσβεστική κάνει έκκληση να μην γίνεται χρήση των ανελκυστήρων, επειδή υπάρχει κίνδυνος διακοπής του ρεύματος.

    "Ναι" στο 35ωρο λένε οι εκπρόσωποι των τραπεζών με την προϋπόθεση της μείωσης των αποδοχών ή με επέκταση του ωραρίου τα απογεύματα και το Σάββατο.

    Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Κουσελάς, δήλωσε στην " Πρωινή Γραμμή" , πως πρέπει να καθιερωθεί το 35ωρο στις τράπεζες για να διασφαλιστεί η απασχόληση εν΄όψει του μεγάλου ανταγωνισμού στον χώρο.

    Δεν χρειάζεται 35ωρο, αλλά αύξηση της παραγωγικότητας στις τράπεζες, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο Στέφανος Μάνος.

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 16:30:22

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Ελληνοτουρκικά

    Παίρνει πίσω τώρα ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Τζέϊμι Ρούμπιν τις δηλώσεις του περί δήθεν παραβίασης του μορατόριουμ απο το C-130 του Ακη Τσοχατζόπουλου

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμι Ρούμπιν ανασκεύασε σήμερα τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες είχε χαρακτηρίσει την πτήση του μεταγωγικού που μετέφερε τον Υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο ως υπερπτήση πάνω από την Κύπρο η οποία παραβίαζε το μορατόριουμ.

    /"Τη Δευτέρα δεν έκανα τη δουλειά μου όπως έπρεπε''/, παραδέχθηκε ο κ. Ρούμπιν που έκανε γνωστό ότι/``τις τελευταίες 24 ώρες κορυφαίοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έθεσαν το θέμα στην τουρκική κυβέρνηση''/.

    /"Οι Τούρκοι σύμμαχοί μας αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τις πληροφορίες που πήραμε και την ανάγκη οι τουρκικές ενέργειες στο μέλλον να μην συμβάλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας έντασης μεταξύ της Τουρκίας και των γεινόνων της''/είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρόσθεσε:

    /``Εκφράσαμε άμεσα στην τουρκική κυβέρνηση τη θέση μας ότι βρίσκουμε την ενέργεια να πετάξουν πλησίον του αεροσκάφους του Ελληνα Υπουργού Αμυνας ως ανησυχητική .''/

    Απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του πρακτορείου Ρόιτερ γύρω από το σημείο όπου έγινε η παρενόχληση στο ελληνικό C-130, ο κ. Ρούμπιν δήλωσε:/``Πιστεύουμε βάσει των δημόσιων πληροφοριών και στοιχείων που υπάρχουν ότι έγινε ακριβώς εκεί όπου λέγεται ότι έγινε./

    /Δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε''./

    Ο κ. Ρούμπιν κάλεσε και πάλι τις δυο χώρες να αποφεύγουν πιθανά σημεία τριβής και έντασης λέγοντας:/``Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα και η Τουρκία να διασφαλίσουν ότι οι σχεδιαζόμενες για τις αρχές Νοεμβρίου τουρκικές ασκήσεις δεν θα δημιουργήσουν νέα σύγκρουση''./Και πρόσθεσε:/``Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τις δυο χώρες για επιστροφή στο μορατόριουμ πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο''./

    Ο κ. Ρούμπιν τόνισε τέλος ότι/``τώρα πρέπει να δώσουμε έμφαση στο μέλλον και οι ΗΠΑ παραμένουν αποφασισμένες να εργασθούν με την Ελλάδα και την Τουρκία για να βελτιωθούν οι σχέσεις των δυο χωρών''./

    Απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου αν ο κ. Τσοχατζόπουλος βρισκόταν σε πολιτικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος, ο κ. Ρούμπιν δήλωσε:/``Από ό,τι αντιλαμβάνομαι από δημόσιες αναφορές δεν ήταν μαχητικό αεροσκάφος''./

    Την ίδια ώρα οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέα πρόκληση δία του Τούρκου ναυτικού ακόλουθου ο οποίος έφθασε να δηλώσει μέσα στό Ελληνικό πεντάγωνο ότι η Τουρκία έκανε ...χάρη στην Ελλάδα, που δεν κατέλαβε το 74 ολόκληρη την Κύπρο.

    Αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και Αναστάσιου Πεπονή προκάλεσε στη Βουλή το θέμα της ίδρυσης υποστρατηγείων του ΝΑΤΟ στη Λάρισσα και τη Σμύρνη.

    Αλλάζει η δομή του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα ωστόσο θα μπορεί να επεμβαίνει όποτε κρίνει δήλωσε ο κ.Σημίτης . Από την πλευρά του ο κ. Πεπονής, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην δεχθεί τις νεες ρυθμίσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

    [02] Οικουμενικός Πατριάρχης

    Η προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και του περιβάλλοντος ήταν τα κυριώτερα ζητήματα που συζήτησαν στη 45λεπτη συνάντησή τους χθες στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος Κλίντον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

    Αναφορά όμως έγινε και στα ελληνοτουρκικά. Ο Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι το Πατριαρχείο μπορεί να διαδραματίσει συνδετικό κρίκο στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και να αποτελέσει γέφυρα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των δυο λαών.

    [03] ΠΑΣΟΚ - Εσωκομματική αντιπολίτευση

    Νέο χτύπημα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ ,στη χθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού Γραφείου .

    Επιστολη στον Πρωθυπουργο απ΄τον Παντελή Οικονόμου ,με την οποία ζητεί να συζητηθούν στο Εκτελεστικό οι Κυβερνητικές επιλογές , οι δημόσιες εμφανίσεις Σπράου, η Ολυμπιάδα του 2004 και οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές .

    Στην επιστολή του ο κύριος Οικονόμου τονίζει ότι αντί να προωθούνται οι συνεργασίες , προωθείται η κεντροαριστερά .

    Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι τα θέματα που τέθηκαν από τον κ. Οικονόμου θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού.

    [04] Συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο CNN

    Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο CNN επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό την προυπόθεση όμως ότι θα σεβαστεί τα σύνορα της χώρας μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Για το Κυπριακό ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι η λύση εξαρτάται από τη βούληση της Τουρκίας.

    Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη της Τουρκίας ειναι και ο σεβασμός από μέρους της των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Δημοκρατίας, των διεθνών συνόρων, της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας, προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καλών σχέσεων με την Τουρκία.

    Οσον αφορα στο Κυπριακό ,ο κ.. Παπανδρεου τάχθηκε υπερ μιας ενωμενης Δημοκρατίας της Κύπρου,και δηλωσε οτι η επιλυσή του εξαρτάται ουσιαστικά απο την Τουρκία.

    Προσέθεσε, ότι τώρα που άρχισε η διαδικασία της σταδιακής ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση , ανοιγεται η προπτική για τον τουρκοκυρπιακό πληθυσμό να έχει φωνή μέσα στην Ευρώπη, κάτι που , όπως επεσήμανε, μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαικής Ενωσης και της Τουρκίας.

    Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επίλυση του Κυπριακού μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του αιώνα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στα Βαλκάνια , επισημαινόντας την συνάντηση κορυφής των Βαλκανικών χωρών που θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει την σταθερότητα σην περιοχή αυτή , μέσω της οικονομικής συνεργασίας και στην βαση του σεβασμου των ανθρωπινων διακιωμάτων,της διεθνους νομοθεσίας και του σεβασμού των συνόρων , επειδή πιστευει ότι οι λαοί των χωρών αυτών θελουν απο κοινού να ζήσουν με τους λαούς της Ευρώπης.

    [05] Κολιοπάνος

    Χρέη της επιχείρησης εκτροφής χελιών - ΧΕΛΠΑ- προς την Αγροτική Τράπεζα, ύψους 654 εκατομυρίων δραχμών, χαρίστηκαν με τις ρυθμίσεις, που ψήφισε η Βουλή την περασμένη εβομάδα.

    Οπως αποκαλύπτει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, το 80% της επιχείρησης ανήκει στον Δημήτρη Παπαγιάννη, γαμπρό από αδελφή του υφυπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ, Θεόδωρο Κολιοπάνου και το υπόλοιπο 20% ανήκει στον αδελφό του κ.Παπαγιάννη.

    Μιλώντας στην "ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" και τον Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, δήλωσε πως είναι γεγονός, ότι η επιχείρηση ανήκει σε συγγεννείς του, αλλά πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν έχει καμμιά σχέση με την υπόθεση.

    [06] Τη Δράμα επισκέπτεται ο Σημίτης

    Στη δράμα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να εγκαινιάσει το μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο της ΔΕΗ στην περιοχή.

    Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει κλιμάκιο υπουργών βουλευτών και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Μπιρδιμήρης.

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Δριμεία επίθεση από τον Πρόεδρου της Ν.Δ κατά της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κ.Ε του κόμμματος του .

    Η πολιτική της βρίσκεται σε αδιέξοδο τόνισε ο κ. Καραμανλής και οι κατασκευασμένοι μύθοι περί εκσυγχρονισμού καταρρέουν καθημερινά.

    Τα κύρια χαρακτηριστικά της , υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ, είναι η υποκρισία η φαυλότητα και ο αυταρχισμός .

    Η Ν.Δ πρέπει να προετοιμαστεί για την εκλογική της νίκη για να βάλει τα θεμέλια για μια παραγωγική και αποτελεσματική κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι μπορεί να έχει κάνει λάθη και παραλείψεις το κόμμα αλλά δεν έχει δεσμεύσεις ούτε εξαρτήσεις ούτε έχει λόγους να συμβιβαστεί με τα κακως κείμενα .

    Επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει άνοιγμα σε όλες τις ομάδες και τις δυνάμεις, σε όλους του χώρους και τις ομάδες που έχουν τη δύναμη να παίξουν ρόλο στην πορεία προς τον 21ο αιώνα .

    Σημείωσε δε ότι θα υπάρξουν μάχες οπισθοφυλάκων από όσους βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση.

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 14:09:01

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [08] Aπεργίες

    Κόλαση σήμερα το κέντρο της Αθήνας από τις πορείες εργαζομένων που μετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ κατά της οικονομικής πολιτικής και των επικείμενων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό.

    Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν καθώς στην απεργία μετέχει η ΟΤΟΕ και με τετράωρη στάση ΑΔΕΔΥ.

    Λόγω της απεργίας της ΔΕΗ εντονότεροι γίνονται οι φόβοι για διακοπές στην ηλεκτροδοτηση.

    Συγκέντρωση εργαζομένων έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

    Προβλήματα καταγράφονται και στα αεροδρόμια, λόγω της στάσεως εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    [09] Μπάρμπας

    Κατ' επάγγελμα εισαγωγέα ναρκωτικών από την Αλβανία έκρινε ο Εισαγγελέας τον Χαράλαμπο Μπάρμπα, πατέρα της γνωστής ηθοποιού, και άσκησε εναντίον του δίωξη για κακουργημα και πλημμέλημα.

    Ο Χαράλαμπος Μπάρμπας, απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, έκανε λόγο από την πρώτη στιγμή για πλεκτάνη σε βάρος του.

    [10] Μπαλάφας

    Με όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για τρομοκρατικές ενέργειες συνεχίζεται και σήμερα η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα.

    Το αίτημα διαχωρισμού των υποθέσεων για τη δολοφονία του Εισαγγελέα Θεοφανόπουλου και της γιάφκας στην οδό Καλαμά που ζητησε ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου δικάζεται ο Γιώργος Μπαλάφας, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

    [11] Παιδοκτόνος

    Με την απολογια του κατηγορούμενου συνεχιστηκε στο κακουργειοδικείο Αθηνών η δίκη του Απόστολου Κοσμά που σκότωσε , τον 27χρονο γιό του Βαγγέλη που έπασχε απο σχιζοφρένεια.

    Στην καταθεσή του το πρωί ο ψυχίατρος Μανώλης Μυλωνάκης δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος υπέστη μια ψυχική αποδιοργάνωση και την ώρα του φόνου αισθανόταν ότι αντιμετώπιζε την απειλή που προερχόταν από την αρρώστεια του γιού του και όχι το ίδιο το παιδί του .

    [12] Καποδίστριας

    Στον αστερισμό της έντασης και των καταλήψεων, εξακολουθούν να κινούνται οι αντιδράσεις κοινοτήτων για το σχέδιο συνενώσεων "Ιωάννης Καποδίστριας", που συζητείται και σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν και σήμερα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στον οδικό άξονα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ κλειστή παραμένει για δεύτερη ημέρα η γέφυρα στον Εύηνο ποταμό.

    Λύθηκε αργά χθές ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Ηρακλείου Λασιθίου Κρήτης, αλλά παραμένουν τα μπλόκα στη Μακεδονία. Μας ενημερώνει ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Ασπροπούλης

    [13] Εθνική αντίσταση

    Από τη νέα σχολική χρονιά στο βιβλίο της ιστορίας θα υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που θα αναφέρεται στην Εθνική Αντίσταση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα μετά από τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο.

    [14] ΟΑΣΑ - κουπόνι

    Κουπόνι προσφοράς ....και στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ. Από την 1η Νοεμβρίου μαζί με την κάρτα ο Οργανισμός Αστικών συγκοινωνιών θα δίνει στους επιβάτες και ένα κουπόνι με το οποίο θα μπορούν να αγοράζουν βιβλία με έκπτωση 50%.

    [15] Στράτευση γυναικών

    Αντιρήσεις στο ενδεχόμενο στράτευσης των Ελληνίδων, εξέφρασαν περίπου 2.700 γυναικείες οργανώσεις της Ευρώπης από τις οποίες οι 43 είναι Ελληνικές, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε ρύθμιση ερήμην τους δεν θα τις βρει σύμφωνες.

    Το παρατηρητήριο για τα δικαιώματα των γυναικών επισημαίνει ότι για τις Ελληνίδες η ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδα της Ε.Ε.

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 15:11:57

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [16] Φάτος Νάνο - εκδημοκρατισμός

    Επίσημα και δημόσια δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο ότι η χώρα του θα ακολουθήσει πιστά το δρομο προς τον πλήρη εκδημοκρατισμό της και την οικονομική ανόρθωση της.

    Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσε ο κ. Νάνο στη διάρκεια ομιλίας του σε Διάσκεψη των Δωρητών στην Αλβανία που άρχισε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Η βούληση της κυβέρνησης της χώρας μου, είπε ακόμη ο κ. Νάνο, είναι να εδραιώσει μια πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να αναθεωρήσει το σύνταγμα και να αναδιοργανώσει την αστυνομία.

    Δύσκολοι στόχοι, παραδέχθηκε ο ίδιος, διότι "στην Αλβανία δεν υπάρχει σύγχρονη πολιτική κουλτούρα αφού αυτή έζησε σαράντα ολόκληρα χρόνια κάτω από τον κομμουνιστικό ζυγό."

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες-δωρητές σκοπεύουν να προσφέρουν στην Αλβανία επείγουσα οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 180-190 εκατομ. δολ.. Η βοήθεια αυτή κατανέμεται σε περίπου 100 εκατ. δολ. για την υποβοήθηση της οικονομικής ανάκαμψης και 6-8 εκατ. δολ. για την αποζημίωση των θυμάτων και την ολοκληρωτική εξάρθρωση του συστήματος των "πυραμίδων".

    [17] Τουρκία - ζώνη ασφαλείας

    Η Τουρκία έχει δημιουργήσει ντε φάκτο μια ζώνη ασφαλείας στο βόρειο Ιράκ για να αποτρέψει τις διεισδύσεις των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού κόμματος [ΡΚΚ] στο τουρκικό έδαφος ,αποκάλυψε τούρκος υπουργός,γράφει σήμερα η εφημερίδα Χουριέτ.

    Ο τούρκος υπουργός,η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύπτεται,δήλωσε στην εφημερίδα ότι περίπου 8000 τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις παραμεθόριες περιοχές-εντός του ιρακινού εδάφους- με στόχο την απόκρουση των επιθέσεων των ανταρτών του ΡΚΚ.

    "Οι διεισδύσεις των ενόπλων ανταρτών του ΡΚΚ από αυτή την περιοχή αποτρέπονται" υποστήριξε ο υπουργός.

    Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ στις 23 Σεπτεμβρίου και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό εναντίον των κούρδων

    ανταρτών του ΡΚΚ. Στις 13 Οκτωβρίου η Αγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη της αποχώρησης του μεγαλύτερου τμήματος των δυνάμεών της από το βόρειο Ιράκ.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Αγκυρα έχει εγκαταστήσει στο ιρακινό τμήμα των συνόρων της- με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ- ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 14:08:37

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [18] Μαντέλα - ΑIDS

    Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα ορίσθηκε επίτιμος πρόεδρος ενός νέου διεθνούς οργανισμού που κύριος στόχος του είναι η αντιμετώπιση της κρίσης της ασθένειας του AIDS, ανακοίνωσε σήμερα το "ΕΘνικό Βρετανικό Ταμείο για το AIDS".

    Ο νέος αυτός οργανισμός- το " Παγκόσμιο Επιχειρισιακό Συμβούλιο HIV/AIDS"- ιδρύθηκε απο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου και στόχος του είναι η ενθάρρυνση διαφόρων οργανισμών για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού HIV.

    Το συμβούλιο είχε ζητήσει απο την πριγκίπισσα Νταϊάνα να δεχθεί τη θέση του αντιπροέδρου στον οργανισμό που θα προϊσταται ο Μαντέλα , αλλά ατυχώς η πριγκίπισσα σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 31 Αυγούστου στο Παρίσι.

    Η Νταϊάνα ήταν απο τους χρηματοδότες και εμπνευστές του "Εθνικού Ταμείου για το AIDS", το οποίο απο κοινού με το " Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τον HIV/AIDS (UNAIDS), μετέχει στην δημιουργία του νέου οργανισμού.

    Ιδρυτικά μέλη του συμβουλίου αυτού είναι η βρετανική φαρμοακοβιομηχανία Glaxo-Wellcome, το MTV των Ηνωμένων Πολιτείων, η ινδική εταιρία Data Power Ltd. και η βραζιλιάνική εταιρία Industrias Villares.

    Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο γενικός διευθυντής της Glaxo σερ Ρίτσαρντ Σάικς ο οποίος κατά τη διάρκεια επισήμου προγεύματος σήμερα στο Εδιμβούργο δήλωσε οτι οι επιχειρηματικοί κύκλοι συνειδητοποιήσαν το Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του "Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ", στο Νταβός της Ελβετίας οτι μπορούν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά του AIDS.

    "Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Οι συνεργασίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα μπορεί να φέρουν αποτελέσματα

    και πιστεύω οτι μπορούμε να αρχίσουμε τώρα και να δούμε τη στιγμή, η οποία δεν απέχει πολύ, που μέσα απο τη συλλογική προσπάθεια αυτή η επιδημία θα τεθεί υπο έλεγχο", δήλωσε ο σερ Σάικς.

    Ο Μαντέλα αναμένεται σήμερα στο Εδιμβούργο οπου θα μετάσχει στη σύνοδο κρυφής των Ηγέτων της Κοινοπολιτείας που αρχίζει αύριο.

    Ο νοτιοαφρικανός ηγέτης είχε δhλώσει στο Νταβός οτι όλοι οι τομείς τηs κοινωνίας πρέπει να λάβουν μέρος στον αγώνα κατά του AIDS

    [19] Ε.Ε - Προυπολογισμός

    Προϋπολογισμό συνολικού ύψους 91,75 δισ. ECU στις πιστώσεις υποχρεώσεων και 84,6 δισ. ECU στις πιστώσεις πληρωμών προτείνει η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ολομέλεια, η οποία σε μία μαραθώνια συνεδρίαση που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, θα εξετάσει και θα ψηφίσει όλο το πακέτο των προτάσεων, τροποποιήσεων και τροπολογιών, που προέρχονται από τις 20 κοινοβουλευτικές επιτροπές του σώματος.

    Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο ECOFIN, πριν από περίπου δύο μήνες, αποφάσισε να προτείνει έναν μικρότερο προϋπολογισμό που περιλαμβάνει πιστώσεις υποχρεώσεων ύψους 90,88 δισ. ECU και πιστώσεις πληρωμών ύψους 82, 94 δισ. ECU.

    Το νέο στοιχείο στις εισηγήσεις της επιτροπής προϋπολογισμού έγκειται στην πρόταση να δημιουργηθούν ειδικές γραμμές (νομικές βάσεις) στον προϋπολογισμό του 1998 και να εγγραφούν κονδύλια 150 εκατ. ECU, για τη χρηματοδότηση καινοτόμων πρωτοβουλιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πολιτική σημασία της πρότασης δεν βρίσκεται τόσο στο ύψος των κονδυλίων, όσο στο γεγονός ότι μπορεί να δημιουργηθεί νομική βάση που θα δικαιολογεί την ανάληψη μεγαλύτερων σχετικών δράσεων στο μέλλον.

    Οπως μάλιστα σημείωσε στην παρέμβασή του στην ολομέλεια ο γενικός εισηγητής του προϋπολογισμού, Γερμανός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κ. Τίλιχ "...με αυτή την πρόταση το Συμβούλιο καλείται να θεσπίσει την απαραίτητη νομική βάση, προετοιμάζοντας το έδαφος για μία επιτυχή έκβαση του Συμβουλίου κορυφής για την απασχόληση που θα

    γίνει στο Λουξεμβούργο. Αν όμως η πρωτοβουλία δεν γίνει δεκτή, το γεγονός αυτό θα προκαλέσει απογοήτευση όχι μόνο στο Κοινοβούλιο αλλά και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη...".

    Οσον αφορά τις βασικές γραμμές του προϋπολογισμού κατά κατηγορία δαπανών, η επιτροπή προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου προτείνει για τις αγροτικές δαπάνες, να μη μεταβληθεί το ανώτατο όριο των 41 δισ. ECU, ενώ υπάρχουν προτάσεις για ανακατατάξεις στα διάφορα τμήματα του γεωργικού ταμείου (FEOGA).

    Για τις διαρθρωτικές δράσεις, ο κ. Τίλιχ ζήτησε από το Συμβούλιο να αποδεχθεί το ποσό που προτείνει το Κοινοβούλιο (28,4 δισ. ECU, έναντι 27,4 δισ. ECU που προτείνει το Συμβούλιο) ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόταση για ένα συμπληρωματικό ποσό 25 δισ. ECU για τις κοινοτικές πρωτοβουλίες RECHAR II και RETEX. Το Κοινοβούλιο, πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Τίλιχ, με τις προτάσεις του ζητά και την ενίσχυση των προγραμμάτων για τους νέους.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή προϋπολογισμών υιοθέτησε δύο τροπολογίες του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ.Χριστοδούλου. Η πρώτη από τις τροπολογίες προβλέπει "πάγωμα" των πιστώσεων ύψους 53 εκατ. ECU που προβλέπονται για την Τουρκία στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής συνεργασίας, λόγω του ότι η χώρα αυτή δεν έχει επιδείξει σεβασμό στις δημοκρατιές αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Η τροπολογία θα υποστηριχθεί από τη Σοσιαλιστική Ομάδα και τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην αυριανή ψηφοφορία.

    Η δεύτερη τροπολογία του κ. Χριστοδούλου προβλέπει το "πάγωμα" του 10% των πιστώσεων που προβλέπονται γενικά για το πρόγραμμα MEDA, από τις οποίες ένα σημαντικό μέρος προορίζεται για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που υποβάλλονται από την Τουρκία. Την τροπολογία αυτή, δεν την υποστηρίζει η Σοσιαλιστική Ομάδα, ενώ παραμένει άγνωστη η στάση που θα κρατήσουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην αυριανή ψηφοφορία.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος στην παρέμβασή του σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 1998 δείχνει ότι η Ενωση έχει "πήλινα πόδια", στο βαθμό που έχει μεγάλες φιλοδοξίες και δυνατότητες, αλλά δεν διαθέτει έναν ουσιαστικό χρηματοδοτικό μηχανισμό για να κινηθεί ανταγωνιστικά στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

    Η ευρωβουλευτής της ΠΟΛΑΝ Κατερίνα Δασκαλάκη, που μίλησε εκ μέρους της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, υπογράμμισε ότι η επιτροπή είναι ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση των προτάσεών της, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει αύξηση του ποσού για την ενίσχυση της εκστρατείας κατά των ναρκών.

    Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, υπουργός Δικαιοσύνης του

    Λουξεμβούργου κ. Φίσμπαχ σημείωσε ότι "η διατύπωση μιας αποτελεσματικής πολιτικής δαπανών είναι αναγκαία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού λιτότητας που καταρτίζεται για το 1998", ενώ χαιρέτισε την πρωτουβουλία του Κοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση της απασχόλησης, αποφεύγοντας, πάντως, να προβλέψει τη στάση που θα κρατήσει το Συμβούλιο, απέναντι στην πρόταση αυτή του σώματος.

    Ο Φιλανδός επίτροπος, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό κ.Λιικάνεν, αναφερόμενος στην πρόταση του Κοινοβουλίου για την ενίσχυση της απασχόλησης, δήλωσε στην ολομέλεια ότι με την εφαρμογή των αποφάσεων του Αμστερνταμ και εφόσον συμφωνήσει το Συμβούλιο, η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να συνεισφέρει στην πολιτική για την απασχόληση, ενώ συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός του 1998 θα καταρτιστεί με βάση το "ευρώ", ως λογιστική μονάδα.-

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 14:15:26

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [20] Internet - πορνογραφία

    Βαρειές ποινές επιβλήθηκαν από δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών σε τρία μέλη ενός διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας που χρησιμοποιούσε το Ιντερνετ για να διακινεί φωτογραφίες παιδιών που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

    Οι τρείς άνδρες ήταν μέλη του πορνογραφικού δικτύου "Κλάμπ της Ορχιδέας",το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε 9 αμερικανικές Πολιτείες και 4 χώρες του εξωτερικού και διακινούσε πορνογραφικές φωτογραφίες παιδιών, ηλικίας 10 ετών ή και μικρότερα, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ιντερνετ.

    Οταν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές εντόπισαν τον περασμένο Ιουλιο 16 μέλη του δικτύου,αυτοί είχαν ομολογήσει οτι το "Κλαμπ της Ορχιδέας" έχει μέλη στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Φινλανδία.

    Τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε δηλώσει οτι πρόκειται για το πρώτο δίκτυο ζωντανής μετάδοσης εικόνων παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά, μεσω του Ιντερνετ, σε "πελάτες" του κλάμπ που ήταν συνδεδεμένοι on-line.

    [21] Ηλεκτροχημικό αυτοκίνητο

    Η μεγάλη επανάσταση στο τομέα του αυτοκινήτου που θα απαλλάξει το κόσμο από τον εφιάλτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης φαίνεται ότι θα γίνει γρήγορα πραγματικότητα.Το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας ανακοίνωσε ήδη ότι στηρίζει τις προσπάθειες μιάς μέχρι χθες αγνωστης εταιρείας μελετών στη Βοστώνη,της Αρθουρ Λιτλ,που έκανε μιά πραγματική μεγάλη εφεύρεση, σχεδιάζοντας το πρώτο ηλεκροχημικό αυτοκίνητο,που δεν αφήνει καυσαέρια.

    Η σημασία της κατασκευής ενός αγνού αυτοκινήτου είναι πραγματικά τεράστια, καθώς υπόσχεται να μας απαλλάξει από το νέφος και τους βλαβερούς του ρύπους.Η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στην ιδιότητα της βενζίνης,αλλά και άλλων καυσίμων, να διασπώνται με την επίδραση του υδρογόνου παράγοντας ενέργεια,η οποία με ηλεκτρική μορφή διοχετεύεται στον κινητήρα και τον κινεί με μηδενική έως ελάχιστη εκπομπή καυσαερίων.Εκτός των άλλων είναι εξαιρετικά οικονομικό,σε σημείο που ξεχνάς να βάλεις βενζίνη.

    Οι Αμερικανοί μηχανικοί εκτιμούν ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για να βγεί στην αγορά σε μία πενταετία ή συντομώτερα.Τα τελευταία χρόνια παρόμοιες έρευνες έγιναν με επιτυχία και στην Ιαπωνία και όπως υποστηρίζουν οι εκεί αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένονται εκπλήξεις.

    Η Τογιότα και η Χόντα ανήγγειλαν ήδη τη κατασκευή αυτοκινήτων που θα μετατρέπουν τη βενζίνη σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικά θα εκπέμπουν ελάχιστα καυσαέρια.

    Οι προοπτικές αυτές προοιωνίζονται μιά τεράστια έκρηξη στην αγορά αυτοκινήτου σ'ολόκληρο το κόσμο, με μηχανές εναλλακτικών τύπων ενέργειας.Οσο για τα συμβατικά και καταλυτικά αυτοκίνητα,οι ειδικοί συνιστούν αναμονή και επιφυλακτικότητα,τονίζοντας ότι το μέλλον αρχίζει κάθε μέρα.

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 14:17:56

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [22] Μεταχειρισμένα Ι.Χ

    Πράσινο φώς στην εισαγωγή μεταχειρισμένων ΙΧ με μειωμένες τιμές ανάβει η καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου, για το θέμα της φορολογησης.

    Το Ευρωπαικό Δικαστηριο ζήτησε απο την Ελλάδα να εναρμονιστεί με την Κοινοτική Νομοθεσία.

    Η καταδικαστική για την χώρας μας απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου βασίστηκε στο άρθρο 95 της Κοινοτικής Συνθήκης, σύμφωνα με το οποίο κανένα κράτος-μέλος της Ευρ. Ενωσης δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει στα προϊόντα άλλων κρατών-μελών οποιασδήποτε φύσης φόρους ανωτέρους από εκείνους που επιβαρύνουν τα ομοειδή εθνικά προϊόντα.

    Το Ευρωδικαστήριο έκρινε ότι ο τρόπος υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αποτελεί διάκριση υπέρ των αγορασμένων στην Ελλάδα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

    Ανάλογη καταδικαστική απόφαση έχει εκδώσει στο παρελθόν το Ευρ. Δικαστήριο εις βάρος της Πορτογαλίας, η οποία αναγκάστηκε να προσαρμόσει τελικά τη φορολογική της νομοθεσία στις υποδείξεις της Ε.Ε., αποδεχόμενη να φορολογούνται τα εισαγόμενα από την Κοινότητα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέχρι και στο επίπεδο του 33% της εργοστασιακής τους αξίας.

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν υποδεικνύει στην Ελλάδα ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος του φόρου που οφείλει να επιβάλλει στα εισαγόμενα κοινοτικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλα αποφαίνεται πως η σημερινή φορολόγηση τους είναι υπερβολική και δυσανάλογη προς αυτή των ελληνικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

    Η Ελλάδα αν θελήσει να προσαρμόσει αμέσως τη νομοθεσία της έχει σύμφωνα με υπολογισμούς των κοινοτικών υπηρεσιών στη διάθεσή της ένα εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ 12 και 15 μηνών.

    Στην περίπτωση όμως που η Ελλαδα θελήσει να παρακάμψει, με νομικά παράθυρα, την καταδικαστική απόφαση του δικαστικού οργάνου της Ευρωπαικής Ενωσης ή να καθυστερήσει την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσία με την ευρωπαική, η Κομισιόν υπενθυμίζει οτι μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 171 της Κοινοτικής Συνθήκης που προβλέπει την επιβολή προστίμου μέχρι και ενός δισεκατομμυρίου δραχμών το μήνα.

    Στην έδρα της Κομισιόν η σημερινή απόφαση θεωρείται άμεσα εκτελεστέα και με αναδρομική ισχύ, που σημαίνει οτι μπορεί να προσφύγει όποιος πολίτης έχει πληρώσει υπερβολικό φόρο για την εισαγωγή μεταχειρισμένοι ΙΧ απο την Ευρωπαική Ενωση και να ζητήσει να αποζημιωθεί απο το Ελληνικό Δημόσιο.

    [23] ΔΕΚΟ

    Δώδεκα κερδοφορες ΔΕΚΟ μπαίνουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με πρώτες το ίδιο το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και στη συνέχεια τη ΔΕΠ, τον ΟΛΠ, τον Οργανισμο Λιμενος Θεσσαλονικης, τη ΔΕΘ και τα Αφορολογητα.

    Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι:ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης, Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, η Διώρυγα Κορίνθου, Κτηματική Εταιρία Δημοσίου, Οργανισμός αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Υδρεύσης Θεσσαλονίκης, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Olympic Catering, Ολυμπιακή Τουριστική.

    [24] Διεφθαρμένος "ράμπο"

    Διεφθαρμένος ... αδιάφθορος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος, συνελληφθη χθες στη Λάρισα επειδή απαίτησε από επιχειρηματία ένα εκατομμύριο δραχμές και κοσμήματα για να μην ελέγξει τα βιβλία του, αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ.

    [25] Ευρωπαικό δικαστήριο

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο καταδίκασε την Ελλάδα στην καταβολή 2,5 εκατομμυρίων δραχμών στον 63χρονο συνταξιούχο Χρήστο Παπαγεωργίου,ο οποίος ειχε προσφύγει κατά της ΔΕΗ,επειδή του παρακρατούσε κάποιο ποσό για να καταβληθεί στον ΟΑΕΔ.

    [26] Εφορίες

    Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να ξαναπεράσουν από την Εφορία για να αλλάξουν όλα τα βιβλία φορολογiκών στοιχείων εως τις 31 Δεκεμβρίου .

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 14:57:12

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ.

    Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, άνεμοι νότιοι εώς μέτριοι και θερμοκρασία στην Αθήνα απο 14 εώς 19 βαθμούς

    Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχή κατά περιόδους , και θερμοκρασία από 11 εώς 16 βαθμούς Κελσίου.

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 16:45:49

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Τοπικές βροχές και καταιγίδες αύριο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαινόμενα που θα ενταθούν κυρίως από το απόγευμα.

    Οι άνεμοι νοτιάδες, που στα πελάγη θα πνέουν εώς μέτριοι.

    Στην Αττική, θα έχουμε αύριο λίγες νεφώσεις που στη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν, η θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 εώς 21 βαθμούς.

    Νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη με βροχή τις βραδυνές ώρες. Η θερμοκρασία στην πόλη εώς τους 17 βαθμούς Κελσίου.

    Last Updated: Thursday, 23-Oct-97 16:45:07

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 23 October 1997 - 14:08:32 UTC