Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-03-05

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 05/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Χωρισμένη στα δυο παραμένει η Αλβανία καθως τα κυβερνητικά αρματα μάχης εχουν αποκόψει τον Νότο απο το Βορρά αποκλείοντας καθε προσβαση στις εξεγερμένες πόλεις.
  • Την ελπιδα οτι η εξελιξη στη γειτονικη χωρα θα ειναι ομαλη εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και σημειωσε οτι η κυβερνηση βρισκεται σε συνεχη επαφη με την Ευρωπαικη Ενωση και εχουν γινει ολες οι απαραιτητες ενεργειες για να προστατευτει η ελληνικη μειονοτητα.
  • "Οσο τα σχολεια παραμενουν κλειστα δεν μπορουμε να μιλαμε για διαλογο", δηλωσε ο Υφυπουργος Παιδειας Ιωαννης Ανθοπουλος σε αντιπροσωπεια των καθηγητων, που τον συναντησε το μεσημερι.
  • Δυο ανθρωποκτονιες με δραστες Αλβανους εξυχνιαστηκαν απο ανδρες της Ασφαλειας Αττικης ...
  • Εντυπωσιακή άνοδος σήμερα των τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
  • Στις 8 το βραδυ θα κλεισουν οι καλπες στις τοπικες οργανωσεις της Νεας Δημοκρατιας, για την εκλογή των 1300 συνέδρων.


ΑΛΒΑΝΙΑ

Χωρισμένη στα δυο παραμένει η Αλβανία καθως τα κυβερνητικά αρματα μάχης εχουν αποκόψει τον Νότο απο το Βορρά αποκλείοντας καθε προσβαση στις εξεγερμένες πόλεις.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Δέλβινο μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών,Οπως ανα φέρθηκε προς το Δέλβινο απο τους Αγίους Σαραντα κινηθηκαν ομάδες διαδηλωτών,προκειμένου να ενισχύσουν τους εκεί εξεγερθέντες.Τεσσερεις ανθρωποι τραυματίστηκαν ενας απο αυτους πολύ σοβαρα.

Η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου καί ο Σαλί Μπερίσα δηλώνει αποφασισμενος νά πνίξει στό αίμα τήν εξέγερση παρά τίς αντιδράσεις τής διεθνούς κοινότητας.

Οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ οο βουλευτης του κομματος των ανθρωπινων δικαιωματων Θωμας Μητσιου οι τραυματιες μεταφερθηκαν στο νοσοκομειο των Αγιων Σαραντα και απηυθυνε εκκληση να σταλουν αιμα και οξυγονο απο την Ελλαδα.

Η ΑΥλωνα οπως μεταδιδει ο απεσταλμενος του ΑΝΤΕΝΝΑ Βασιλης Χητος ειναι περικυκλωμενη απο στρατο ενω οι διαδηλωτες εχουν παγιδευσει με εκρηκτικα την γεφυρα και απειλουν να την ανατιναξουν εαν προχωρησουν οι στρατιωτες.

Τό Αργυρόκαστρο, οί Αγιοι Σαράντα, η Αυλώνα αλλά καί οί άλλες πόλεις τής νοτίου Αλβανίας παραμένουν στά χέρια τών εξεγερθέντων, οί οποίοι προσπαθούν νά οργανωθούν καλύτερα, βλέποντας ότι μια κατά μέτωπον αντιπαράθεση μέ τόν αλβανικό στρατό είναι πολύ κοντά.

Ενα μαχητικό αεροσκάφος Mig της αλβανικής αεροπορίας πραγματοποίησε πτήση σε χαμηλό ύψος πάνω από το χωριό Μουζίνα της νότιας Αλβανίας, όπου μαίνονταν συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων πολιτών και μονάδων του τακτικού στρατού.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν καπνό να υψώνεται από το χωριό μετά την πτήση του αεροσκάφους, αλλά παραμένει άγνωστο αν αυτό οφείλεται σε βομβαρδισμό ή σε πτώση του Mig.

Στην Κερκυρα συνεδριασε η ΠΣΕΑ της νομαρχιας για την αποστολη ιατροφαρμακευτικου υλικου ενω δεν αποκλειεται να μεταφερθουν τραυματιες απο το νοσοκομειο των Αγιων Σαραντα στην Κερκυρα.

Την ίδια ώρα συμφωνα με πληροφορίες εφθασε στο νησι το πλοίο Καλλιοπη γεματο Αλβανούς λαθρομεταναστες το οποιο παραμενει αγκυροβολημένο στο λιμάνι του νησιού.

ΑΘΗΝΑ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Την ελπιδα οτι η εξελιξη στη γειτονικη χωρα θα ειναι ομαλη εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και σημειωσε οτι η κυβερνηση βρισκεται σε συνεχη επαφη με την Ευρωπαικη Ενωση και εχουν γινει ολες οι απαραιτητες ενεργειες για να προστατευτει η ελληνικη μειονοτητα.

Αυριο ερχεται στην Αθηνα ο Ολλανδος υπουργος Εξωτερικων Χανς Βαν Μιρλο και την Παρασκευη θα μεταβει στα Τιρανα.

Την πεποίθηση της ότι η κρίση στην Αλβανία πρέπει ν'αντιμετωπιστεί με πολιτικές και ειρηνικές διαδικασίες επανέλαβε σήμερα η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της.

Ο κ.Ρέππας τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως ο Μπερίσα δεν θα επιδιώξει εθνοκάθαρση και επανέλαβε ότι η Ελλάδα των έχει καταστήσει υπεύθυνο για την τύχη της ελληνικής μειονότητας.

Χαρακτήρισε δε αποτελεσματική τη χθεσινοβραδυνή παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Αλβανό πρόεδρο, αφού -όπως είπε- εξεδόθη ανακοίνωση της αλβανική κυβέρνησης απεμπλέκει τη μειονότητα από τις ταραχές.

Τις εξελίξεις στην Αλβανία αλλά και τα ελληνοτουρκικά συζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανοιδιώτη, ενόψει και της αυριανής επίσκεψης του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία μόλις της ζητηθεί και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι.

Για το θέμα αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Αθήνα επιδιώκει συννενόηση με την Ιταλία για μια κοινή γραμμή πλεύσης στο Αλβανικό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι μετά την επίσκεψη του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα, την αλβανική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί και Ελληνας αξιωματούχος και άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον θα είναι ο ίδιος.

Την προστασία της ελληνικής μειονότητας ζήτησε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος από τον Αλβανό ομόλογό του με τον οποίο επικοινώνησε αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος μετέχει σήμερα στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες στην οποία θα προτείνει να μεταβεί κλιμάκιο των ευρωπαίων σοσιαλιστών το Σαββατοκύριακο στα Τίρανα.

Εν τω μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί από τα μεσάνυχτα η 8η Μεραρχία για την αντιμετώπιση τυχόν νέου κύματος λαθρομεταναστών από τη γειτονική χώρα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑ

Ελπιζουμε να ομαλοποιηθει η κατασταση στην Αλβανια και μας απασχολει το γεγονος οτι πρεπει να υπαρξει καλυψη και βοηθεια στις ελληνικες επιχειρησεις. Αυτο δηλωσε η υπουργος Αναπτυξης Βασω Παπανδρεου σημειωνονταςς οτι πρεπει να ειναι συνεχης η παρουσια της ΕΕ ωστε να υπαρξει εξομαλυνση.

Η υποπυργος αναπτυξης εξηγγειλε ενισχυσεις στις μικρομεσαιες επιχειρησεις υψους 100 δις δραχμων.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΑΡΣΕΝΗΣ

Παραμένει το αδιεξοδο στο χωρο της Παιδειας.

" Οσο τα σχολεια παραμενουν κλειστα δεν μπορουμε να μιλαμε για διαλογο", δηλωσε ο Υφυπουργος Παιδειας Ιωαννης Ανθοπουλος σε αντιπροσωπεια των καθηγητων, που τον συναντησε το μεσημερι.

Το μεσημέρι έγινε νέο συλλαητήριο καθηγητών και μαθητών έξω από το Υπουργειο Παιδειας.

Αργα το απογευμα η ολομελεια των προεδρων θα αποφασισει αν η απεργια θα παραταθει και για ΟΓΔΟΗ κατα σειρα εβδομαδα.

Οι καθηγητες παντως ζητουν νεα συναντηση για διαλογο με τον Γερασιμο Αρσενη, ενω η ηγεσια του Υπουργειου Παιδειας εξεταζει τους τροπους αναπληρωσης των χαμενων διδακτικων ωρων.

Νωριτερα το μεσημερι εγιναν επεισοδια μεσα στην αιθουσα Σβωλου σατη Νομικη Σχολη, την ωρα που εφθανε ο υπουργος Παιδειας Γερασιμος Αρσενης για να μιλησει σε εκδηλωση της Φοιτικης Παραταξης ΔΑΠ.

Φοιτητες Αριστερων Κινησεων ερριξαν εναντιον του κυριου Αρσενη βροχη απο νομισματα καθως και βιβλια.

Τελικως η εκδηλωση ματαιωθηκε.

ΣΗΜΙΤΗΣ/ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Υπεραμύνθηκε της πολτικής της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας το πρωί σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα-όπως χαρακτηριστικά είπε-τις εκλογές στους συνεταιρισμούς, ενώ επετέθη και στην αντιπολίτευση, για την οποία τόνισε ότι παραπλανά τους αγρότες.

ΚΥΠΡΟΣ

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να εκδηλωθεί η αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

Εξ'άλλου η υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ σε επιστολή της προς την ολλανδική προεδρία ζητά εφ' όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα και αναφέρεται σε πακέτο θεμάτων που θα μπορούσε να εξεταστεί από διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Η επιστολή διαβιβάστηκε στην ελληνική πλευρά και αύριο στη συνάντηση του ολλανδού υπουργού εξωτερικών με τον Ελληνα πρωθυπουργό στην ΑΘήνα ο κύριος Σημίτης αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά.

ΚΕΔΚΕ -ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Για το προγραμμα Καποδιστριας , που αφορα στη συνενωση μικρων Κοινοτητων με Δημους συζητησαν ο Υπουργος Εσωτερικων και το προεδρειο της ΚΕΔΚΕ.

Ο κ.Παπαδοπουλος τονισε για αλλη μια φορα οτι με το προγραμμα αυτο θα δοθει τελος στην πολυδιασπαση της Τοπικης Αυτοδιοικησης και ο κυριος Αβραμοπουλος εξεφρασε τη θεληση της ΚΕΔΚΕ να συμβαλλει στην προσπαθεια αυτη.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

- Δυο ανθρωποκτονιες με δραστες Αλβανους εξυχνιαστηκαν απο ανδρες της Ασφαλειας Αττικης ...

Η πρωτη με θυμα το Νικολαο Αργυριου 35 χρονων απο τη Θεσσαλονικη ,εγινε στις 8 Απριλιου του 94 στην οδο Κωνσταντινουπολεως 9 στο Βοτανικο και ειχε κινητρο τη ληστεια.

Δραστης ειναι ο Αλβανος Τζεμο Κενο Αουρελ 23 χρονων , ο οποιος αναζητειται.

Το δευτερο εγκλημα ειχε γινει στις 25 Ιουνιου του 95 με θυμα τη Μαρια Κανελλοπουλου 74 χρονων στο σπιτι της στο Κρυονερι.

Δραστες ειναι οι Αλβανοι Χοτζα Ντολοριαν 19 χρονων και Τζελο Φερντιναντ 25 χρονων,εργατες στο κτημα του συζυγου του θυματος και οι οποιοι αναζητουνται επισης.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντυπωσιακή άνοδος σήμερα των τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο γενικός δείκτης ανέβηκε κατά 6,53% κι έκλεισε στις 1292 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι αναφέρουν ότι η σημερινή άνοδος αποτελεί υγιή αντίδραση της αγοράς και δεν οφείλεται σε παρέμβαση θεσμικών επενδυτών.

ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΣ

Αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με εμπόρους ναρκωτικών τα ξημερώματα στον Εβρο.

Από τα πυρά των αστυνομικών τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτος κινδυνου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο Τουρκος μεγαλεμπορος ναρκωτικων Μεχμετ Εργκαν 32 χρόνων.

Νωριτερα οι αστυνομικοι ειχαν συλλαβει το Δημητρη Δελχανιδη, 47 χρόνων, ενώ ένας τρίτος της σπείρας κατάφερε να διαφύγει.

ΜΑΖΟΚΟΠΟΣ

*Ποινικη διωξη για παρανομη οπλοφορια , ασκησε ο εισαγγελεας σε βαρος του - Κυριακου Μαζοκοπου ο οποιος συνεληφθη χθες στην Κυψελη με ενα μαγκνουμ,που οπως ισχυριστηκε το ειχε για αυτοπροστασια.

*Πριν απο επτα χρονια ο Μαζοκοπος ειχε συλληφθει για την εκρηξη- στα χερια του- αυτοσχεδιου μηχανισμου και για τα αντιτυπα προκηρυξεων τρομοκρατικης οργανωσης που βρεθηκαν στο σπιτι του.

Το Εφετειο ειχε μειωσει την πρωτοδικη ποινη των 17 χρονων καθειρξης που του ειχε επιβληθει και πριν απο δυο χρονια αποφυλακιστηκε.

Ν.Δ.

Στις 8 το βραδυ θα κλεισουν οι καλπες στις τοπικες οργανωσεις της Νεας Δημοκρατιας, για την εκλογή των 1300 συνέδρων.

Το αποτέλεσμα θεωρείται ενδεικτικό για τη δύναμη των υποψηφίων για την αρχηγία.

Οι τεσσερις θα συναντηθούν αύριο σε μία προσπάθεια να διαμορφώσουν κοινές θέσεις για τις αλλαγες στο καταστατικο.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Αναταστατωση επικρατει στους εργαζομενους σε ξενες αεροπορικες εταιριες που διατηρουν γραφεια στη χωρα μας.

Η ΤWA αναμένεται να κλείσει την Ανοιξη και η σκανδιναβική SAS το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα απολύονται εργαζόμενοι από την εταιρία Μiddle East και τη Sabena.

Την τελευταία πενταετία απεμειναν μολις 1800 εργαζομενοι σε ξένες αεροπορικες εταιριες όπως δηλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΑ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους κυριος Λόλης.

Το θέμα θα συζητηθεί στην Ευρωπαική Ενωση ενώ η Ολυμπιακή Αεροπορία θα το εξετάσει σε δύο εβδομαδες και αναμενονται απο κοινου κινητοποιησεις του προσωπικού ξένων αεροπορικων εταιριών και των ομοσπονδιων προσωπικού της Ολυμπιακής.

ΑΡΣΗ ΒΑΣΩ

Να απορριφθεί η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου εισηγείται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Υπερ της αρσης ψηφισαν 12 μελη της επιτροπης και κατα 25.

Η αίτηση αρσης της ασυλίας ακολούθησε τη μήνυση που κατέθεσε εναντιον της κυρίας Παπανδρέου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θόδωρος Κασσίμης με αφορμη τις δηλώσεις της υπουργού για βουλευτές μέλη της επιτροπής που εξεταζει την υπόθεση του καζίνο στο Φλοίσβο.

ΜΩΡΟ

Το πρωτο παιδι στην Ελλάδα απο ανδρα με πληρη στειροτητα γεννηθηκε χθες το βραδυ σε ιδιωτικο μαιευτήριο...

Το καταπληκτικο αυτο γεγονος κατεστει δυνατο με την μεθοδο της ληψης κυττάρων απο το ορχικο παρέκχυμα τα οποια στην συνεχεια καλλιεργουνται στο εργαστηριο και τελικως εμφυτεύονται στο ωάριο της μητέρας.

Ο επικεφαλης της επιστημονικης ομαδας που εφαρμοσε την μεθοδο αυτη αναπληρωτης καθηγητης του Πανεπιστημιου της Νεας Υορκης Βασίλης Κοντόπουλος μιλωντας στο ραδιοφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ ειπε οτι το 2010 στη χωρας πολυ λιγοι ανδρες θα εχουν υγιες σπερμα λογω της υπαρξης φυτοφαρμακων στις τροφες που καταναλωνουμε.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΧΙΟΥΙ

Για προληπτικους λογους μεταφερθηκαν στο 401 Γενικο Στρατιωτικο Νοσοκομειο οι δυο πιλοτοι του στρατιωτικου ελικοπτερου τυπου Χιούι, που κατεπεσε το πρωί στη θαλασσια περιοχη του Αλεποχωριου.

Οι δυο χειριστες-λοχαγοι Αναστασιος Φεγκος και Ιωαννης Χελμης διεσωθησαν, καθως λιγο πριν απο την πτωση του ελικοπτερου επεσαν στη θαλασσα και κολυμπησαν στην ακτη.

Η πτωση του ελικοπτερου οφειλεται μαλλον σε μηχανικη βλαβη.

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στην Πρίστινα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Κοσυφοπεδίου. Και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων εξερράγη την ίδια ώρα στην πόλη Πρίζρεν.

Η ηγεσία του τουρκικού στρατού παρουσίασε στα μέλη της πολιτικής ηγεσίας που μετείχαν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας το κείμενο ενός όρκου, που σύμφωνα με τους στρατιωτικούς απαγγέλλουν τα παιδιά των ισλαμιστών που διδάσκονται σε παράνομα κορανικά σχολεία να επιδιώξουν την ανατροπή του λαϊκού κράτους.

Ο πρόεδρος της Ελβετίας Αρνολντ Κόλερ πρότεινε σήμερα τη δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα επίσημα αποθέματα της Ελβετίας σε χρυσό για να βοηθήσει αυτούς που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος.

Κατηγορίες για εμπόριο ηρωϊνης στις ΗΠΑ απηύθυνε χθες Δικαστηριο της Βοστώνης ενάντιιον ενός Βέλγου, ενός 'Ελληνα, κάτοικου Βελγίου και ενός Ολλανδού, τους οποίους και έκρινε προφυλακιστέους.

Πιέσεις προς τη Ρωσία, ώστε να μη βοηθήσει το Ιράν να κατασκευάσει βαλλιστικούς πυραύλους, σχεδιάζει να ασκήσει το Ισραήλ, όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Την ικανοποίησή του για την χθεσινή απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να απορρίψει την πρωτοβουλία της ρεπουμπλικανικής πτέρυγας για τροποποίηση του Συντάγματος, στο άρθρο που αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον.

ΚΑΙΡΟΣ

Λιακαδα,Βόρειοι ανεμους χωρις προβληματα στα πελάγη και κανονικες θερμοκρασίες προβλεπονται για τις επομενες δυο ημερες.

Δυσαρεστα ειναι ωστοσο τα νεα για το τριήμερο της Αποκριάς καθως ο καιρός χαλάει.Οι βοριαδες θα ενισχυθούν ,η θερμοκρασια θα πεσει ,ενω λιγες ασθενεις βροχες θα πεσουν μονο στην ανατολικη και νοτια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το επόμενο 24ωρο θα έχουμε και πάλι ηλιοφάνεια στις πιο πολλές περιοχές, ενώ οι ανεμοι στα Δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα Ανατολικά όμως παραμένουν βόρειοι με ένταση γύρω στα 4 με 5 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφώρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμαίνεται στα Βόρεια από 0 έως 15 βαθμούς, στα Δυτικά από 2 μέχρι 18 και στην υπόλοιπη χώρα από 3 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στην ανατολική Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος στην υπόλοιπη θα υπάρχουν λίγα συννεφα που κατά τόπους στα δυτικά θα είναι περισσότερα.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί μέτριοι 4 με 5 μποφωρ, ενώ στην ανατολική θα συνεχίσουν να είναι βόρειοι 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφώρ. Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φθάσει στους 15 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χωρα στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός χαλάει από το Σάββατο με συννεφιά στα βόρεια και βροχή στα πεδινά, ενώ λιγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Μέχρι το βραδυ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθουν στην ανατολική και νότια Ελλάδα, στη δυτική όμως ο καιρός παραμένει καλός.

Οι άνεμοι θα είναι παντού βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 και αργότερα στο Αιγαίο 7 μποφωρ. Η θερμοκρασία που θα αρχίσει να πέφτει απο τα βόρεια θα φθάσει το μεσημέρι στην Βόρεια Ελλάδα στους 12 βαθμούς και στις άλλες περιοχές στους 14 με 15 βαθμούς Κελσιου.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Wednesday, 5 March 1997 - 20:39:31 UTC