Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 06/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Ονούρ Οϊμέν κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τους πρέσβεις των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα κόμματα που συμμετείχαν στη χθεσινη σύνοδο και τους εξεφρασε την αντιδραση της Αγκυρας.
  • Την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός απεριψε η ηγεσία των ανταρτών του Ζαίρ.
  • Απο τα επιτελεία των των κυρίων Εβερτ,Σουφλιά και Καραμανλή, δόθηκαν αντικρουόμενα αποτελέσματα για το πού πρόσκεινται οι εκλεγμένοι σύνεδροι.
  • Πεντε σε ενα θα ειναι το πορισμα της Εξεταστικης επιτροπης για την υποθεση του Καζινου στο Φλοισβο το οποιο θα κατατεθει την ερχόμενη Τετάρτη στον προεδρο της Βουλης.


Τουρκικο

- Υποχώρησε στις πίεσεις των στρατηγών,ο τουρκος πρωθυπουργός Νετσμετίν Ερμπακάν και υπέγραψε χθες κατάλογο μέτρων, με κεντρικό στόχο να αναχαιτιστεί η επιρροή των Ισλαμιστών στη δημόσια ζωή της χώρας.

Εν τω μεταξύ, εντονη δυσαρέσκεια αλλα και ανησυχια εχει προκαλεσει,στην Αγκυρα η αποφαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, συμφωνα με την οποια η Τουρκια δεν ειναι σε θεση να συμμετασχει στην επομενη φαση της διευρυνσης της Ευρωπαικη Ενωσης.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Ονούρ Οϊμέν κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τους πρέσβεις των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα κόμματα που συμμετείχαν στη χθεσινη σύνοδο και τους εξεφρασε την αντιδραση της Αγκυρας.

Φλας-εξωτερικα

Την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός απεριψε η ηγεσία των ανταρτών του Ζαίρ που εχουν καταλαβει ένα μεγάλο τμήμα της χωρας.

Την τελευταία εβδομάδα μαλιστα προελαύνουν προς την στρατηγικής σημασίας πρωτεύουσα της περιοχής Κισάνγκανι,που βρισκεται στα χερια των Κυβερνητικων.

Σε ευρυ ανασχηματισμο της Ρωσικης Κυβερνησης θα προχωρησει ο Προεδρος Γιελτσιν,ο οποιος - σε ομιλια του που μεταδίδεται απ' ευθείας από την τηλεόραση- υποστηριξε οτι η χωρα του διανύει αυτή την ώρα μία πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας της.

Πρόκειται για την πρώτη βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία του ηλικίας 66 χρόνων Γέλτσιν μετά την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, τον περασμένο Ιούλιο.

Νέα Δημοκρατία

Συνάντηση σε μισή ώρα θα έχουν στη Ρηγίλλης,οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να διατυπώσουν κοινές θέσεις για αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος.

Εν τω μεταξύ,ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών,δηλώνουν και οι τέσσερεις διεκδικητές της αρχηγίας του κόμματος.

Απο τα επιτελεία των των κυρίων Εβερτ,Σουφλιά και Καραμανλή, δόθηκαν αντικρουόμενα αποτελέσματα για το πού πρόσκεινται οι εκλεγμένοι σύνεδροι, ενω απο τα επιτελεία και των τριών εκφράζεται αισιοδοξία για την τελική αναμέτρηση.

Σε ανακοινωση που εκδόθηκε,απο το επιτελείο του νυν προέδρου του κόμματος, αναφέρεται ότι ο κύριος Εβερτ ειναι ικανοποιημένος μέ τά αποτελέσματα καί ευχαριστέι αυτούς πού γιά μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν τήν εμπιστοσύνη τους στό πρόσωπό του.

Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν και στο επιτελείο του Γιώργου Σουφλιά, τονίζοντας οτι η υπεροχή του είναι σαφής, ο κύριος Εβερ κρατά τίς δυνάμεις του, ενώ ο κύριος Καραμανλής δέν έχει τή δυναμική πού ανέμενε.

Βεβαιοι για την τελική επικράτηση του Κώστα Καραμανλή,εμφανίζονται και οι προσκείμενοι σε αυτον βουλευτές,που θεωρούν ότι στον δευτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι κυριοι Καραμανλης και Σουφλιάς.

Τελος,στο στρατηγείο του Βυρωνα Πολλύδωρα επικρατεί η αποψη,ότι ανεξάρτητα απο τα χθεσινά αποτελέσματα, στη βάση της Νέας Δημοκρατίας,δημιουργείται η πεποίθηση,ότι αποτελεί την τρίτη λύση για την φιλελεύθερη παράταξη.

Παιδεια

Δραματικο το αδιεξοδο στην παιδεια.

Οι καθηγητες αποφασισαν χθες να συνεχισουν την απεργια τους και την επομενη εβδομαδα, συμπληρωνοντας δυο μηνες απο την αρχη των κινητοποισηεων.

Σήμερα ή αύριο ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης,αναμένεται να ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες. ενω αρνείται διάλογο με την ΟΛΜΕ εάν δεν ανοίξουν πρωτα τα σχολεία.

Στη θεσσαλονικη νεο πανεκπαιδευτικο συλαλλητηριο πραγματοποιουν στις 12 το μεσημερι οι καθηγητες της βορειου ελλαδας.

Φλοισβος

Πεντε σε ενα θα ειναι το πορισμα της Εξεταστικης επιτροπης για την υποθεση του Καζινου στο Φλοισβο το οποιο θα κατατεθει την ερχόμενη Τετάρτη στον προεδρο της Βουλης για να συζητηθει, στη συνεχεια,στην Ολομελεια.

Το Πασοκ και το ΔΗΚΚΙ εισηγουνται να μην συσταθει Προανακριτικη Επιτροπη θεωρωντας οτι δεν υπαρχουν σαφεις ενδειξεις ενοχης για καποιο πολιτικο προσωπο.

Η Ν.Δ. προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Τουρισμού Διονυση Λιβανο και την υπουργο Αναπτυξης Βασω Παπανδρεου,ενω ΚΚΕ και ΣΥΝ προτεινουν Προανακριτικη Επιτροπη μονο για τον κυριο Λιβανο.

ΠΟΛΥΓΗΡΟΣ

Ποινικη διωξη για μη καταβολή εργατικών αποδοχών ασκησε χθες ο εισαγγελεας Πολυγήρου Ευαγγελος Ζαχαρής εναντιον των υπευθύνων της επιχειρησης "Καζινο Μάτζικ Πόρτο Καρράς".

Συμφωνα με καταγγελιες των εργαζομένων δεν τους εχουν καταβληθεί οι νομιμες αποδοχές εδω και μηνες.

Παραλληλα η εισαγγελία Πολυγήρου διενεργεί προκαταρκτικη εξεταση για να διαπιστωθει αν διαπραχθηκαν αξιοποινες πραξεις κατα το τελευταιο διαστημα που η επιχειρηση υπολειτουργεί.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Τρια αυτοκινητα ιδιωτικης χρησεως υπεστησαν ζημιες απο πυρκαγια που εκδηλωθηκε,απο αγνωστη αιτια,στις 5 και μιση το πρωι σε πυλωτή πολυκατοικιας στην οδο Τσόχα 4 στο Καλαμακι.

ΣΟΦΤΕΞ

Σταση εργασιας 12 με 4 και πορεια απο το εργοστασιο της ΣΟΦΤΕΞ στον Βοτανικο προς το υπουργειο Εθνικης Οικονομιας,οργανωνουν σημερα οι εργαζομενοι στην επιχειρηση.

ΚΗΦΙΣΟΣ

Υπέκυψε πριν απο λιγο στα τραύματά του ο Ευαγγελος Μπάστας,οδηγος του ημιφορτηγου που επεσε στις 7 και μιση το πρωι στην κοιτη του Κηφισου στο υψος του πρακτορειου των υπεραστικων λεωφορειων.

ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ

Λιακαδα,Βόρειοι ανεμοι χωρις προβληματα στα πελάγη και κανονικες θερμοκρασίες προβλεπονται για τις επομενες δυο ημερες.

Δυσαρεστα ειναι ωστοσο τα νεα για το τριήμερο της Αποκριάς καθως ο καιρός χαλάει.Οι βοριαδες θα ενισχυθούν ,η θερμοκρασια θα πεσει ,ενω λιγες ασθενεις βροχες θα πεσουν μονο στην ανατολικη και νοτια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά,σημερα θα έχουμε και πάλι ηλιοφάνεια στις πιο πολλές περιοχές, ενώ οι ανεμοι στα Δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα Ανατολικά όμως παραμένουν βόρειοι με ένταση γύρω στα 4 με 5 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφώρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμαίνεται στα Βόρεια από 0 έως 15 βαθμούς, στα Δυτικά από 2 μέχρι 18 και στην υπόλοιπη χώρα από 3 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Αυριο στην ανατολική Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος στην υπόλοιπη χωρα θα υπάρχουν λίγα συννεφα που κατά τόπους στα δυτικά θα είναι περισσότερα.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί μέτριοι 4 με 5 μποφωρ, ενώ στην ανατολική θα συνεχίσουν να είναι βόρειοι 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφώρ. Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φθάσει στους 15 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χωρα στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός χαλάει από το Σάββατο με συννεφιά στα βόρεια και βροχή στα πεδινά, ενώ λιγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Μέχρι το βραδυ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθουν στην ανατολική και νότια Ελλάδα, στη δυτική όμως ο καιρός παραμένει καλός.

Οι άνεμοι θα είναι παντού βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 και αργότερα στο Αιγαίο 7 μποφωρ. Η θερμοκρασία που θα αρχίσει να πέφτει απο τα βόρεια θα φθάσει το μεσημέρι στην Βόρεια Ελλάδα στους 12 βαθμούς και στις άλλες περιοχές στους 14 με 15 βαθμούς Κελσιου.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Thursday, 6 March 1997 - 14:59:53 UTC