Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-11-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Με συγκλονισμό ψυχής, η οικογένεια του Ζήνωνα Ζήνωνος, ο οποίος εθεωρείτο αγνοούμενος και διακριβώθηκε ότι είναι νεκρός, ενημερώθηκε επίσημα για το αποτέλεσμα της έρευνας, από τον Ουίλιαμ Χάγκλαντ, στο επιστημονικό εργαστήρι.

Τραγική φιγούρα η μάνα του Ζήνωνα, η οποία υποβασταζόμενη από τα παιδιά της, αντίκρυσε τα οστά του νεκρού παιδιού της.

Ωστόσο, βρήκε το κουράγιο να αναφέρει αργότερα, ότι ο γιός της ήταν ήρωας και χαλάλι της πατρίδας η θυσία του.

Ο αδελφός του Ζήνωνα, Θεοφάνης, ανέφερε ότι έχει τερματιστεί η αγωνία της οικογένειας του, που κρατούσε εδώ και 25 χρόνια.


Ανεστάλη το πρωί, η ποινική δίωξη του Σωτήρη Αθηνή και της αδελφής του Ζωής Αλεξάντρου, οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση φόνου του Χαμπή Αεροπόρου.

Εξερχόμενοι του δικαστηρίου, στη Λευκωσία, ο Αθηνής και η αδελφή του, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου και κέρασαν όλους τους παρευρισκομένους στο χώρο του δικαστηρίου, με παραδοσιακό σουτζιούκκο.

Ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε πως η απόφαση της εισαγγελίας για αναστολή της ποινικής δίωξης ήταν αναπόφευκτη μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μην γίνουν αποδεκτές ως μαρτυρία, οι κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο της Ζωής Αλεξάντρου, το οποίο βρέθηκε στην σκηνή του φόνου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως σε περίπτωση που αλλάξει το νομικό καθεστώς, η υπόθεση θα καταχωρηθεί εκ νέου.


Να πάμε τώρα στη Λεμεσό, όπου ο Πάμπος Αναστασιάδης παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις είκοσι-δύο Νοεμβρίου.

Εναντίον του, απαγγέλθηκαν τριάντα-μία συνολικά κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απειλές με σκοπό την κλοπή και απόσπαση χρημάτων, και έκδοση πλαστών αδειών παραμονής.

Το δικαστήριο, διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημέρα έναρξης της δίκης.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Μάριος Κωνσταντίνου Γιαλλούρη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην πολυκλινική Υγεία, αφέθη ελεύθερος και το δικαστήριο όρισε την δεκάτη Νοεμβρίου για προανάκριση.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε χθες βράδυ το ΜΕΓΚΑ, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ελληνας πρωθυπουργός είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συμφώνησαν να συναντηθούν στην Αθήνα στις είκοσι Νοεμβρίου μετά την σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, ακόμη, ότι δεν έχει καθορισθεί ημερομηνία άφιξης του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο.

Ο κύριος Παπαπέτρου υποστήριξε ότι δέν τίθεται θέμα η κυπριακή κυβέρνηση να διαβιβάσει οποιεσδήποτε ανησυχίες προς την Αθήνα σε σχέση με την σύνοδο του Ελσίνκι.

Εκείνο που συμβαίνει, είπε, είναι η πρακτική της συνεχούς επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων.


Οι πάντες αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο Κυπριακό ιδιαίτερα από αμερικανικής πλευράς, είτε με την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα και την Αγκυρα, είτε με την σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού εκτιμώντας, ότι στην διάσκεψη του ΟΑΣΕ, και ενόψει της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι, μπορεί να καταβληθεί νέα προσπάθεια για να υπάρξει μια νέα διαδικασία.

Δεν νομίζω, πρόσθεσε, ότι αυτό θα ήταν απευθείας συνομιλίες, αλλά ίσως εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και αυτό θα θεωρηθεί ένα πρόσθετο επιχείρημα για να θεωρηθεί η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Τη μετάθεση, του πρέσβη της Κύπρου, Χαράλαμπου Καψού από το Κάιρο στη Λευκωσία, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο κατέληξε σ' αυτήν την απόφαση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Νεός Πρέσβης στο Κάιρο έχει διοριστεί ο Δημήτρης Δρουσιώτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α'.

Ο κύριος Παπαπέτρου σημείωσε ότι με την ανάληψη της διεύθυνσης της πρεσβείας στο Κάιρο από νέο πρόσωπο, θα επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της πρεσβείας.

Ερωτηθείς εάν με την απόφαση του το υπουργικό συμβούλιο καταδικάζει τον κύριο Καψό, ο κύριος Παπαπέτρου τόνισε ότι απλώς, μεταθέτει τον κύριο Καψό στη Λευκωσία, ενώ παραμένει σε διαθεσιμότητα και συνεχίζεται η έρευνα.


Λουτρό αίματος έγινε το πρωί, στα γραφεία της εταιρείας Ζήροξ, στο κέντρο της Χονολουλού.

Δυσαρεστημένος υπάλληλος που επρόκειτο να απολυθεί, εισέβαλε στα γραφεία οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας επτά συναδέλφους του.

Μετά από πολύωρη καταδίωξη, η Αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει.


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου Χρίστος Πουργουρίδης επέδωσε το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη εισηγήσεις για αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο κύριος Πουργουρίδης ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι η πρόληψη και όχι η εκ των υστέρων αντιμετώπιση των κρουσμάτων διαφθοράς.

Εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, επανέλαβε την θέση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ευθύνη για τα αδικήματα που διερευνώνται.

Αντίθετα, πρόσθεσε, εκείνο το οποίο υπάρχει είναι η αποφασιστικότητα για να έρθουν στην επιφάνεια αυτά τα θέματα, να διερευνηθούν σε βάθος, και οι ένοχοι, εάν υπάρχουν, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.


Καταγγελίες εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, που έχει πρόσβαση στο ανακριτικό έργο σε σχέση με τα πρόσφατα σκάνδαλα με τις ροζ βίζες, διατυπώνει ο βουλευτής Κίκης Γιάγκου.

Με επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέρει, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, ο εν λόγω αξιωματικός με έγγραφο-επιστολή του προς τον διοικητή του Τμήματος Μετανάστευσης του ζητούσε όπως επιτρέψει την είσοδο καλλιτέχνιδων στην Κύπρο.

Ο τότε διοικητής, σύμφωνα με τον κύριο Γιάγκου, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις του εν λόγω αξιωματικού και άλλου βαθμούχου του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών, αναγκάστηκε να αφυπηρετήσει πρόωρα από το αστυνομικό σώμα.


Οριακή άνοδο παρουσίασε η κυπριακή χρηματαγορά με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις εξακόσιες-πενήντα-τέσσερις κόμμα μία μονάδες.

Αυξηση σε σχέση με την χθεσινή συνάντηση είχαμε στον όγκο συναλλαγών ο οποίος έφθασε τα σαραντα-δύο κόμμα τρία εκατομμύρια λίρες.

Ολοι οι επιμέρους δείκτες σημείωσαν άνοδο, εκτός από τους τομείς τραπεζών και βιομηχανιών.

Στην σημερινή συνάντηση, παρέμεινε εκτός πατώματος ένα χρηματιστηριακό γραφείο.


Δέσμη αντισταθμιστικών οικονομικών μέτρων, τα οποία θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό για το έτος 2000, προωθεί η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στα αντισταθμιστικά μέτρα περιλαμβάνεται χορηγία ύψους δύο εκατομμυρίων λιρών στην Αρχή Ηλεκτρισμού για την επιδότηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αποφασίστηκε, ακόμη, η παραχώρηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας ύψους τριών εκατομμυρίων λιρών προς τους γεωργο-κτηνοτρόφους για την περαιτέρω εισοδηματική ενίσχυση τους στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.


Αρχισαν το πρωί οι εργασίες του αποχετευτικού έργου της Πάφου, το οποίο αναμένεται να επιλύσει σοβαρά προβλήματα της πόλης που δημιουργούνται κυρίως από τις πλήμμυρες και τη ρύπανση της θάλασσας.

Ταυτόχρονα, εκφράζονται φόβοι για την ταλαιπωρία του κοινού εξαιτίας της εκτέλεσης των έργων, καθώς και για πιθανή αντίδραση τουριστικών οργανισμών.

Ο Δημαρχος Πάφου από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα και τα ατυχήματα.

Η πρώτη φάση του έργου θα στοιχίσει περίπου τριάντα εκατομμύρια λίρες και θα ολοκληρωθεί το τέλος του 2001.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα εκτελούνται ανά 300 μέτρα ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.


Αυτοκίνητο που ανήκει στον Χαράλαμπο Δημοσθένους, 25 ετών, από την Ινια, τυλίχθηκε χθες βράδυ στις φλόγες, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του γείτονα του, Ευστάθιου Κάπονα.

Την φωτιά αντελήφθη ο Κάπονας, ο οποίος μαζί με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου την κατέσβεσαν.

Η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου όπου υπήρχε πλαστικό κάλυμμα και προκάλεσε ζημιά ύψους 1500 λιρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε κακόβουλα αφού βρέθηκαν υπολείμματα πετρελαίου και κεριά.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εξέφρασε την επιθυμία να μη διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, ενώ δήλωσε ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις ανατολικές και τις βόρειες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο θα συνεχιστεί ο κυρίως αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν γενικά βορειοανατολικοί, 3 μποφόρ αλλά στις δυτικές περιοχές θα καταστούν δυτικοί 2 ως 3 μποφόρ το απόγευμα.

Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις βόρειες και τις ανατολικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 9, στη Λεμεσό 29 με 15, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 26 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 26 με 13 και τέλος στον Πρόδρομο 15 με 9 βαθμούς.

Μερικές, τοπικές βροχές ενδέχεται να πέσουν τις επόμενες μέρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Μια ματιά τώρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα ο καιρός είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 19 βαθμούς.

Στο Λονδίνο υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 13 βαθμούς.

Στις Βρυξέλλες ο καιρός είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ η θερμοκρασία φθάνει τους 14 βαθμούς.

Στο Παρίσι η θερμοκρασία ανέρχεται στους 14 βαθμούς και υπάρχει συννεφιά.

Στην Ρώμη υπάρχει επίσης συννεφιά και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 21 βαθμούς.

Τέλος στην Μόσχα ο καιρος είναι συννεφιασμένος και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 10 βαθμούς.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 3 November 1999 - 17:27:32 UTC