Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-11-01

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας, κατηγορήθηκαν σήμερα γραπτώς ο Λειτουργός Μεταναστεύσεως Χριστόδουλος Νικολαίδης, ο λειτουργός στο ίδιο τμήμα, Νίκος Βακανάς, και ο Σύρος Μαχμούτ Αλ Μάσρι ή Σωκράτης Κοσιάρης.

Οι κατηγορίες αφορούν υποθέσεις που σχετίζονται με συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, δεκασμό, διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες το κατηγορητήριο θα καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και στην συνέχεια οι κατηγορούμενοι θα κλητευθούν για να απαντήσουν στις κατηγορίες.

Μέχρι τότε θα είναι ελεύθεροι, ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται δεν ξεπερνούν τα τρία χρόνια φυλάκισης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι

οι φάκελοι της υπόθεσης θα αξιολογηθούν από εισαγγελέα της Δημοκρατίας και, εάν η απόφαση είναι ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, τότε θα εξετασθεί ενδελεχώς το σχετικό κατηγορητήριο.


Αφού παρέμεινε καταζητούμενος για ενάμιση μήνα, σχετικά με υπόθεση απαγωγής ανήλικης, διαφθοράς και προαγωγής της σε πορνεία, συνελήφθη χθες βράδυ στην Πάφο, ο Γιώργος Αθανασίου, από τη Λεμεσό.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχουν οι ανακριτικές αρχές, ο Αθανασίου προωθούσε σε πορνεία δεκαπεντάχρονη αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, την οποία γνώρισε σε μπιραρία στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Αργότερα, την ανήλικη ανέλαβε ιδιοκτήτης μπιραρίας, ο οποίος συνέχισε να την εκδίδει έναντι ποσού που έφθανε μέχρι και τις 150 λίρες.


Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια της συντριβής στον Ατλαντικό του Μπόινγκ 767 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που μετέφερε 217 επιβάτες από τη Νέα Υόρκη στο Κάιρο.

Το μόνο που κατέγραψαν τα ραντάρ ήταν μια ξαφνική βουτιά πέντε χιλιάδων μέτρων στον αέρα.

Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι το αεροπλάνο εξερράγη στον αέρα και ότι ίσως είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά από τρομοκράτες.


Πολλές συγκινήσεις για το επενδυτικό κοινό επεφύλασσε η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

Η άρση του μορατόριουμ συναλλαγών, καθώς και η επαναλειτουργία του πατώματος για μία ώρα, οδήγησαν το γενικό δείκτη του ΧΑΚ σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά πενήντα-τρείς μονάδες, κλείνοντας στις εξακόσιες-τριάντα-δύο κόμμα ογδόντα-τρεις.

Ιδιαίτερα αυξημένος ήταν και ο όγκος των συναλλαγών ο οποίος έφθασε τα τριάντα-οκτώ εκατομμύρια λίρες.


Η κυπριακή κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, επανέλαβε σήμερα την θέση ότι, οι σχέσεις Τουρκίας -Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να αναβαθμιστούν μόνον εάν η Αγκυρα κάνει συγκεκριμένα βήματα σε σχέση με το Κυπριακό.

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού περί ραφοποίησης του Κυπριακού, είπε ότι η κυβέρνηση δέν έχει διαγνώσει τέτοια τάση.

Παράλληλα, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον ίδιο τον κύριο Αναστασιάδη.

Τέλος, ο Μιχάλης Παπαπέτρου υποστήριξε ότι δέν υπάρχει τίποτε το μυστήριο, όπως είπε χαρακτηριστικά, γύρω από τις γραπτές μονολεκτικές απαντήσεις τις οποίες θα ζητηθεί από τα κόμματα να δώσουν σχετικά με τα σενάρια τα οποία συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.


Την επιτάχυνση των ρυθμών εναρμόνισης με το ευρωπαικό κεκτημένο,

ζήτησε από την Κύπρο η Ευρωπαική Ενωση.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου, σύμφωνα με την Ενωση, δέν είναι αρκετό να ψηφιστούν οι σχετικοί νόμοι για την ένταξη, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθούν στην Κύπρο και οι αναγκαίοι θεσμοί.

Ο Γιώργος Βασιλείου, έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά το πέρας ειδικής σύσκεψης στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την συμμετοχή μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην σύκεψη, έγινε αναφορά στην έως τώρα προετοιμασία της Κύπρου προς την Ευρωπαική Ενωση, και εκφράσθηκε ικανοποίηση για την πορεία εναρμόνισης.

Ο Γιώργος Βασιλείου, είπε ακόμη, ότι θα υπάρξουν και χωριστές συσκέψεις στα διάφορα Υπουργεία κατά τις οποίες θα εξετασθούν επισταμένως οι ευθύνες και τα καθήκοντα των Υπουργείων.


Ζεύγος υπερηλίκων από το Αυγόρου, ηλικίας 95 και 88 ετών, κινδύνευσαν σοβαρά όταν το φτωχικό τους σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα.

Σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση των γειτόνων, ενώ συγκινητική ήταν η προσφορά βοήθειας.


Το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου και οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν σεμινάριο για τους προϊσταμένους των Γραφείων Τύπου Κύπρου και Ελλάδας, που άρχισε το πρωί στη Λευκωσία.

Το σεμινάριο, χαιρέτισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος ανέφερε, ότι οι συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την έγκαιρη ενημέρωση των Προϊσταμένων Τύπου, ώστε να ανταποκρίνονται στις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο εξωτερικό.

Στο σεμινάριο, μίλησε και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η ομιλία του έγινε κεκλεισμένων των θυρών.


Νέες ελπίδες για ειρήνευση στην Μέση Ανατολή γεννούν οι συνομιλίες του Μπίλ Κλίντον με τον Γιασέρ Αραφάτ και τον Εχούντ Μπάρακ στο Οσλο της Νορβηγίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που επισκέπτεται την Νορβηγική πρωτεύουσα για να παραστεί σε εκδηλώσεις για την τέταρτη επέτειο από την δολοφονία του ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζχάκ Ραμπίν, δήλωσε ότι οι δύσκολες αποφάσεις είναι ακόμη μπροστά.


Με το σύνθημα "Και η πιο μικρή προσφορά είναι μεγάλη", άρχισε σήμερα ο δέκατος Ραδιομαραθώνιος για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μέχρι το απόγευμα, οι εισφορές του κόσμου, ένδειξη αγάπης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ξεπέρασαν τις τετρακόσιες χιλιάδες λίρες.

Ο θεσμός αυτός, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην επισήμανση και αντιμετώπιση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, ενώ κατάφερε να σπάσει το φράγμα της προκατάληψης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Με σκοπό την συλλογή χρημάτων, λειτουργούν από το πρωί πενήντα-τέσσερα περίπτερα σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ οκτώ αυτοκίνητα κουμπαράδες θα περάσουν από όλες τις κοινότητες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και καλλιτεχνών από την Ελλάδα.

Ξεχωρίζει, επίσης, η συμμετοχή του Αμερικανού Ολυμπιονίκη Κάρλ Λούις.


Η πρώτη ημέρα της λειτουργίας της νέας παγκύπριας εταιρείας υπεραστικών ταξί, άρχισε με εικοσιτετράωρη απεργία του προσωπικού.

Τη νέα εταιρεία ίδρυσαν οι εταιρείες ταξί, Κυριάκος, Καρυδάς, Μακρής, Ακρόπολη και Κύπρος.

Η μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων από τη νέα διεύθυνση αποτελεί το αντικείμενο της διαφοράς.

Οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδοτική πλευρά για επίλυση της διαφοράς.

Από τις τέσσερις το απόγευμα, πραγματοποιείται γενική συνέλευση του προσωπικού της εταιρείας και των συντεχνιών, για να αποφασίσουν εάν θα κλιμακωθούν τα απεργιακά μέτρα.

Η διεύθυνση της εταιρείας, δηλώνει έτοιμη για διάλογο με τις συντεχνίες.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 1 November 1999 - 17:27:48 UTC