Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-11-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Δημόσια συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών της εισβολής που θάφτηκαν το 1974, με ανάρμοστη προχειρότητα, σε ομαδικούς τάφους, ζήτησε επίσημα εκ μέρους της Πολιτείας, ο υπουργός Αμυνας, Σωκράτης Χάσικος.

Ο Σωκράτης Χάσικος μιλούσε ύστερα από τρισάγιο, των οκτώ νεκρών, του 1974, των οποίων τα οστά αναγνωρίστηκαν με την μέθοδο του Ντι Εν Εϊ.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στην παρουσία του Προέδρου Κληρίδη, της οικογένειας του Ζήνωνα Ζήνωνος, και συγγενών των υπόλοιπων εφτά νεκρών.

Σχολιάζοντας τη συγνώμη του Υπουργού Αμυνας, ο συνπρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Αγάπιος Χηράτος, δήλωσε ότι αυτή η συγνώμη θα πρέπει να μετενσαρκωθεί σε πράξη.

Το απόγευμα, στην Εκκλησία Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό, τελέστηκε η κηδεία ενός εκ των οκτώ αναγνωρισθέτων. Πρόκειται για τον τότε 73χρονο Χαράλαμπο Φιλίππου, ο οποίος είχε πεθάνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την ημέρα της τουρκικής εισβολής.


Την ανάγκη εξεύρεσης κοινού παρονομαστή μεταξύ των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης στο Ελσίνκι, επεσήμανε ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, που αναχωρεί αύριο για το Παρίσι για την σύνοδο της σοσιαλιστικης διεθνούς, ανέφερε ότι θα συναντήσει στη γαλλική πρωτεύουσα τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τον οποίο θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή, επειδή πιστεύει ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός όλων των δυνάμεων.

Ο κύριος Λυσσαρίδης εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε διαφοροποίηση της στάσης της σε σχέση με την Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας, αν σε

αυτό δεν είναι σύμφωνη και η Κυπριακή κυβέρνηση.


Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία εργάζονται πάνω σε ένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού το οποίο προνοεί λύση, Ηνωμένων Κρατών Κύπρου

Την πληροφορία δημοσιέυει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στο βρετανικο Υπουργείο Εξωτερικών

Η εφημερίδα γράφει ότι το μοντέλο αυτό περιέχει στοιχεία για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού και ότι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι θα έχουν το δικάιωμα να συγκροτήσουν τις διοικήσεις.

Η εκτελεστική,η νομοθετική και η δικαστική εξουσία θα ασκούνται απο τα λεγόμενα κρατη, δηλαδή το ελληνοκυπριακό και τουρκοκυπριακό.

Η κεντρική κυβέρνηση θα ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις, την κοινή δημοσιονομική πολιτική και τις επενδύσεις σε όλη την επικράτεια.

Στην διακαιοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης θα υπάγεται και η αστυνομική δύναμη που θα διασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια σε ολο το κράτος.


Στον δεκαεξάχρονο αγνοούμενο Ζήνωνα Ζήνωνος, του οποίου ο θάνατος στην διάρκεια της Τουρκικής εισβολής το 1974, επιβεβαιώθηκε μόλις πρόσφατα, ήταν αφιερωμένη σήμερα, η διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κοινήματος στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
Δύο πέρσες οι οποίοι κρατούνταν στην Αστυνομία Αμμοχώστου δραπέτευσαν τα ξημερώματα και οι αστυνομία εξαπέλυσε κυνηγητό για τον εντοπισμό τους.Οι δύο πέρσες οι οποίοι κρατούνταν για παράνομη είσοδο στην Κύπρο κατόρθωσαν να διαφύγουν αφού αφαίρεσαν τους τσίγκους της οροφής του κρατητηρίου τους.
Τροχαίο δυστύχημα είχαμε το πρωί στη Λάρνακα.

Αιτία και πάλι η υπερβολική ταχύτητα.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Θεόδωρος Καλογερόπουλος με συνεπιβάτη τον Ελευθέριο Καρατζιά, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του 64χρονου Πιερή Κουρή, με συνεπιβάτιδα τη σύζηγό του Χιόνα 66 χρόνων.

Από τη σύγκρουση οι επιβάτες και των δύο αυτοκινήτων τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας.

Πριν απο λίγο, πέθανε στο νοσοκομείο Λάρνακας, ο Πιερής Κουρή, ένας εκ των τραυματιών του δυστυχήματος.


Με τέσσερις αγώνες άνοιξε το απόγευμα η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας. Τα αποτελέσματα.

ΑΕΚ - Νέα Σαλαμίνα 0-1,

Εθνικός Αχνας - Ολυμπιακός 3-3,

Εθνικός Ασσιας - Παραλίμνι 2-0 και

Απόλλων - Αλκή 3-1.

Απόψε, στις εφτά, διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ.


Και τωρα η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε παροδικές νεφώσεις αναμένεται να φέρουν λίγες βροχές η και καταιγιδα.

Οι ανεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 μποφόρ

Η θαλασσα θα καταστεί ταραγμένη ενω η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό στους 14 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 6 November 1999 - 15:27:20 UTC