Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με τα ντοπαρισμένα άλογα στον Ιππόδρομο.

Χθες είχε τεθεί υπό κράτηση ο 47χρονος Αιγύπτιος Σελίμ Ελ Χαλίμ, ο οποίος σε κατάθεσή του, παραδέχθηκε ότι χορήγησε ένεση στο άλογο "Ηλίας Νιού Στάηλ", το οποίο λίγο αργότερα έτρεξε στην δέκατη Ιπποδρομία, της δευτέρας Ιουνίου, την οποία και κέρδισε.

Ο Χαλίμ, κατονόμασε ως το πρόσωπο το οποίο του προμήθευσε την ένεση τον Ξενή Κοσιάρη, 29 ετών, άεργο από την Περιστερώνα.

Ο Κοσιάρης συνελήφθη και οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Οπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, Λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας Γιώργος Αντρέου, σε έρευνα στο σπίτι του Κοσιάρη, βρέθηκε ένα κουτί με Θεοφρομίνη, το οποίο είναι απαγορευμένο φάρμακο.


Στο παιγνίδι του Χρηματιστηρίου, φαίνεται να μπαίνουν και τα κόμματα, με απώτερο στόχο να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Δημοκρατικό Κόμμα φέρονται να έχουν αγοράσει με την μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης, μετοχές από την εταιρεία ΛΟΥΙΣ ΚΡΟΥΣ ΛΑΙΝΣ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν το ΔΗΚΟ να αγόρασε μετοχές από την εταιρεία, δήλωσε άγνοια επί του θέματος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως τα οικονομικά του κόμματος χειρίζεται ομάδα στελεχών με την εντολή ότι δεν αναλαμβάνεται οποιαδήποτε δέσμευση έναντι οποιουδήποτε ξένου ή ντόπιου πολιτικού ή οικονομικού παράγοντα.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες σχολιάζοντας το γεγονός τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι δεν έχουν μετοχές σε καμιά εταιρεία, ούτε και ασχολούνται με συναφείς δραστηριότητες.

Εξάλλου, οι Νέοι Ορίζοντες, σε ανακοίνωση τους σημειώνουν πως το ερώτημα που τίθεται δεν είναι κατά πόσο έγινε νομότυπα, ή όχι, η αγορά των μετοχών από τα κόμματα, αλλά οι πολιτικές δεσμεύσεις που δημιουργούνται από την προνομιακή μεταχείριση των κομμάτων από την

εκδίδουσα τις μετοχές εταιρεία.


Δεν ήρθησαν πλήρως οι επιφυλάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος όσον αφορά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος, Σπύρου Κυπριανού.

Από τις επαφές του τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, όσο και με τον Υφυπουργό Αμύνης Δημήτρη Αποστολάκη, δήλωσε ο κύριος Κυπριανού, έλαβε κάποιες εξηγήσεις οι οποίες πλησιάζουν τις θέσεις του κόμματος ως προς τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο.

Ωστόσο, πρόσθεσε, εκείνο που έχει σημασία είναι τί σημαίνει το δόγμα στην πραγματικότητα: άμυνα ή κάτι περισσότερο.

Το όλο θέμα, είπε, θα τεθεί στην προσεχή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κύριος Κυπριανού, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το ταξίδι του στην Κρήτη, όπου επισκέφθηκε την εκεί βάση των Ες -300 και είχε επαφές με τον κύριο Αποστολάκη.

Οι Ες 300, είπε ο κύριος Κυπριανού, θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Υφυπουργό Αμύνης.


Στην Τουρκία δολοφονήθηκε ο Γενικός Γραμματέας, της μεγαλύτερης συντεχνίας της χώρας, Τουρκ-ίς.

Ο Σεψίν Ντενιζέρ, ηλικίας 49 ετών, κτυπήθηκε με έξι σφαίρες έξω απο το σπίτι του σε παράλια πόλη στην Μαύρη Θάλασσα.


Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει η Αστυνομία την πυρκαγιά που ξεσπασε την αυγή σε αυτοκίνητο στην Μέσα Γειτονιά.

Το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, Στέφανου Μαντοβάνη, μάγειρα σε ξενοδοχείο.


Στις έντεκα Αυγούστου, εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελευταία ολική έκλειψη ηλίου αυτού του αιώνα.

Ενα από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτής της έκλειψης είναι ότι θα είναι ορατή σε ένα από τα μεγαλύτερα σε πληθυσμό κέντρα της γης, ακριβώς στο κέντρο της Ευρώπης και σε περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Η ΝΑΣΑ και το Ευρωπαικό Διαστημικό Πρακτορείο δείχνουν με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναπαράσταση της έκλειψης.

Τουλάχιστον δύο ηλιακές εκλείψεις εμφανίζονται κάθε χρόνο, αλλά δεν είναι ορατές σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό.

Η ολική έκλειψη ηλίου στις έντεκα Αυγούστου θα αρχίσει από τον κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό, θα περάσει πάνω από την Νοτιοδυτική Αγγλία, διαμέσου του κέντρου της Ευρώπης, μέσα από την Τουρκία, το Ιράν και το Πακιστάν και θα καταλήξει στον κόλπο της Βεγγάλης, ανοικτά των ακτών της Ινδίας.


Πάγια θεωρεί την αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, εκτιμώντας ότι σε τελική ανάλυση δεν είναι οι ορολογίες που έχουν σημασία, αλλά το περιεχόμενο της λύσης.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τους Αμερικανούς να υπόσχονται χαλαρή ομοσπονδία στους Τουρκοκυπρίους, προκειμένου να προσέλθουν σε διάλογο, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι χαλαρή ομοσπονδία είναι η ερμηνεία που ανέκαθεν έδιδαν στον όρο διζωνική και σημαίνει ξεκάθαρα συνομοσπονδία.

Αναλύοντας περαιτέρω ο κύριος Κυπριανού, επεσήμανε στοιχεία όπως τον περιορισμό των βασικών ελευθεριών, τις προτάσεις για δυο κυριαρχίες, για εκ περιτροπής προεδρία, καθώς και την αναγνώριση των εποίκων ως μεταναστών.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Ραούφ Ντενκτάς χαρακτήρισε τη συνομοσπονδία ως την τελευταία διέξοδο για επίλυση του Κυπριακού.


Η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας την οποία οργανώνει, κάθε Σαββατοκυρίακο το ΠΑΚ, με τους συγγενείς αγνοουμένων και με τη συμπαράσταση των προσφυγικών σωματείων, ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού, καθώς και στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την περιοχή, Λαπήθου - Καραβά ενάντια στις δυνάμεις εισβολής του Αττίλα τον Αύγουστο του 1974.

Αύριο, την εκστρατεία θα ενισχύσουν οι Σύνδεσμοι Αποδήμων Κυπρίων Καναδά, καθώς και άλλων χωρών, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για την παράνομη σύλληψη και κράτηση από το κατοχικό καθεστώς του Καναδο- κύπριου Ρογήρου Γεωργίου.

Επίσης θα συμμετάσχει η Δημοκρατική Κίνηση Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ.

Εν τω μεταξύ, στις επτά και σαράντα-πέντε το πρωί της Κυριακής μοτοσυκλεττιστές του ΠΑΚ θα ξεκινήσουν ομαδικά, από το Λευκόθεο, για να μεταβούν στο Παραλίμνι όπου θα παραστούν στο μνημόσυνο των ηρωο-μαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού.


Αφιερωμένο στα παρατσούκλια το επόμενο θέμα.

Οι περισσότεροι άλλωστε συνηθίζουμε να αποκαλούμε τους φίλους μας με διαφορετικά ονόματα δημιουργώντας κλίμα ευφορίας.

Ενα ιδιότυπο ονοματολόγιο χρησιμοποιούν μεταξύ τους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποκαλούν ο ένας τον άλλον με διαφορετικό όνομα.

Εμεις σας παραθέτουμε κατάλογο με παρατσούκλια στον οποίο περιλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης.


Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η πρεσβυτέρα Νιόβη Παπαδάμου, από την Κάτω Λακατάμια, αγωνίστρια της ΕΟΚΑ.

Η εκλιπούσα πρόσφερε πολλές υπηρεσίες στον απελευθερωτικό αγώνα και φιλοξένησε στο σπίτι της καταζητούμενους αγωνιστές.

Η κηδεία της θα τελεσθεί αύριο στις πέντε το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Κάτω Λακατάμιας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιή ομίχλη στις παράλιες κυρίως περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 2-3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την ελληνική ταινία "Ο κούκλος".

Ακολουθούν εύθυμα στιγμιότυπα με τον "Αόρατο Φακό" και η ξένη ταινία "Ο Προγραμματιστής" με τους Αλαν Τικ και Ρόμπιν Λάϊβλι.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 8 August 1999 - 14:27:20 UTC