Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Ενας Αιγύπτιος που εργάζεται στους σταύλους του Ιπποδρόμου, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση σχετικά με υπόθεση χορήγησης αναβολικών σε άλογα.

Πρόκειται για τον Σελίμ Ελ Χαλίμ, 37 ετών, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία, στις 2 Ιουνίου, χορήγησε με ένεση, φάρμακο στο αλογο Ηλίας Νιου Στάηλ.

Το άλογο έτρεξε την ίδια ημέρα στην δέκατη Ιπποδρομία την οποία και κέρδισε.

Ομως, ο ιδιοκτήτης του αλόγου, Ηλίας Ονουφρίου, κατάγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, έπειτα από πληροφορία που έλαβε, με αποτέλεσμα να ληφθούν ούρα από το άλογο, τα οποία στάλησαν στο Λονδίνο για εξετάσεις.

Οι εξετάσεις, έφθασαν στην Κύπρο, στις 3 Αυγούστου και τα αποτελέσματα έδειχναν ότι πράγματι είχε χορηγηθεί στο άλογο απαγορευμένη ουσία.

Χθες το απόγευμα, η αστυνομία συνέλαβε τον Αιγύπτιο, που φέρεται να παραδέχεται ότι χορήγησε την ένεση στο άλογο, κατονομάζοντας και άλλα πρόσωπα ως συνεργάτες του.

Το μεσημέρι, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση του Αιγύπτιου για έξι ημέρες.


Στο συμπερασμα της πιθανης υπάρξης πειθαρχικου αδικήματος κατέληξε η ερευνα του Υπουργειου Υγείας, για το θεμα των ερυθροποιητινών.

Ορίστηκε ερευνώντας Λειτουργός για την διεξαγωγή πειθαρχικής ερευνας ενω ο Χρίστος Σολωμής δηλώνει οτι μεχρι την ολοκλήρωση και της αστυνομικής ερευνας δεν πρόκειται το υπουργείο του να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τον δρόμο της διερεύνησης πήραν οι καταγγελίες εναντίον του πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο Χαράλαμπου Καψού.

Ανώτερος λειτουργός ελέγχου που διορίστηκε από την γενική ελεγκτή Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη, αναμένεται εντός των ημερών να μεταβεί στο Κάιρο για διερεύνηση υπόθεσεων που αφορουν κακοδιαχείριση έως διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Το υπουργείο εξωτερικών ως γνωστό διόρισε τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Ανδρέα Πιρίσιη ως ερευνώντα λειτουργό για εξέταση πιθανών πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Σε επιστολή που δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Πολίτης ο πρέσβης Χαράλαμπος Καψός απορρίπτει τις καταγγελίες που του κσαταλογίζονται στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οπως αναφέρει ορισμένα άτομα για συγκεκριμένους λόγους με σκοπό να εκθέσουν και να σπιλώσουν το όνομα του εκμεταλλέυθηκαν ορισμένα γεγονότα, τα οποία τα παρουσίασαν παραποιημένα.


Δύο υποθέσεις βιασμού διερευνά η αστυνομία Λεμεσού, οι οποίες αφορούν αλλοδαπούς.

Στην πρώτη υπόθεση φερόμενο θύμα είναι μία ανήλικη και ύποπτος ένας 28χρονος ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει ότι είχε συνάψει εδώ και μήνες δεσμό με την 14χρονη.

Στη δεύτερη υπόθεση αλλοδαπή καλλιτέχνιδα κατήγγειλε 30χρονο γνωστό της ο οποίος την βίασε αφού την ξυλοκοπησε.

Η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο.


Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στις βρεττανικές βάσεις του Ακρωτηρίου.

Για την κατάσβευση της επιστρατεύτηκαν ελικόπτερα, δυνάμεις του στρατού, ενώ έχουν εκκενωθεί και 22 οικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.


Ιστορική μέρα, η σημερινή, για τους εργαζόμενους ατο λιμάνι της Λεμεσού.

Γιά πρώτη φορά στην ιστορία τους αποκτούν συλλογική σύμβαση, η υπογραφή της οποίας έκλεισε και τυπικά την εργατική διαφορά που είχε προκύψει στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Με άνοδο της τάξεως του 3% έκλεισε σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσαν οι τομείς των τραπεζών και άλλων εταιρειών.

Για τις εξελίξεισ στο χρηματιστήριο μας ενημερώνει ο Ζήνωνας Αχιλλίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Πραγματοποιείται το απόγευμα σε όλα τα κέντρα εκπαίδευσης η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 99Β ΕΣΣΟ.

Στο ΚΕΝ Λεμεσού η ορκωμοσία θα γίνει στο Τσίρειο Στάδιο στις οκτώ το βράδυ, ενώ στα υπόλοιπα κέντρα στις επτά.

Οι συγγενείς των νεοσυλλέκτων θα πρέπει να βρίσκονται στα κέντρα εκπαίδευσης τριάντα λεπτά πριν από την έναρξη της ορκωμοσίας.


Πενηντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την ημέρα που οι Αμερικανοί έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στην Χιροσίμα.

Οι Ιάπωνες τιμησαν τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της ατομικής βόμβας και διατράνωσαν πως θα αγωνίζονται για να μην υπάρξει ποτέ νέος πυρηνικός εφιάλτης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η διαφωτιστική εκστρατεία την οποία διοργανώνει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα με τη συμμετοχή συγγενών αγνοουμένων, της Ελεύθερης Κερύνειας και της Ελεύθερης Μόρφου στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, αυτό το Σαββατοκυρίακο είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού καθώς και στους ήρωες του Διακοσιοστού Πεντηκοστού 'Εκτου Τάγματος Πεζικού που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την περιοχή Λαπήθου - Καραβά ενάντια στις δυνάμεις εισβολής του Αττίλα τον Αύγουστο του 1974.

Στην εκστρατεία διαφώτισης αύριο Σάββατο, θα συμμετάσχουν οι Δήμοι και τα Προσφυγικά Σωματεία των Κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά που θα επιδώσουν και ψήφισμα σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν οι Σύνδεσμοι Αποδήμων Κυπρίων Καναδά καθώς και άλλων χωρών, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για την παράνομη σύλληψη και κράτηση του Καναδοκύπριου Ρογήρου Γεωργίου από το κατοχικό καθεστώς, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του. Επίσης θα συμμετάσχει η Δημοκρατική Κίνηση Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ.

Στις επτά και σαραντα-πέντε το πρωί της Κυριακής, Μοτοσυκλεττιστές του ΠΑΚ θα ξεκινήσουν ομαδικά από το Λευκόθεο για να μεταβούν στο Παραλίμνι όπου θα παραστούν στο μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού.


Μεγάλη Αντικατοχική ειρηνική εκδήλωση για την μαύρη επαίτειο κατάληψης της πόλης της Αμμωχόστου από τους Τούρκους οργανώνουν οι Δήμοι και Κοινότητες της κατεχόμενης Επαρχίας.

Το πλήρες πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρακολούθησε ο Απόστολος Τομαράς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ταξίδι στο άγνωστο, με βάρκα την ανάμνηση της Νταϊάνας πραγματοποιεί στο Αιγαίο ο πρίγκιπας Κάρολος, φιλοξενούμενος του έλληνα κροίσου Γιάννη Λατση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιή τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση σε μερικές περιοχές, ιδιαίτερα στα παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 μόφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στο εσωτερικό και τα παράλια στους 23 περίπου βαθμούς, ενώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές θα πέσει στους 19 βαθμούς.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεπαιγνίδι "Το Ρίσκο" και στη συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά "Υπαστυνόμος Ρεξ".

Θα ακολουθήσουν το Ελληνικό τηλεπαιγνίδι "Η Αγορά του Αιώνα" με την Μαίρη Μηλιαρέση, το τηλεμαγκαζίνο "Ε ναι, λοιπόν" με την Ρούλα Κορομηλά και η Ελληνική κωμική σειρά "Το Ρετιρέ".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 6 August 1999 - 16:27:13 UTC