Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Το ταξίδι προς την ελευθερία των συντρόφων του Οτσαλάν, από την Κένυα στην Ελλάδα άρχισε.

Πριν από λίγο αναχώρησε από το Ναϊρόμπι, το γαλλικό αεροσκάφος φάλκον που μεταφέρει τις τρεις συνεργάτιδες του Οτσαλάν, και τον ταγματάρχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Σάββα Καλεντερίδη.

Οπως ανακοίνωσε ο Υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει σε διαρκή σύσκεψη στο Υπουργείο των Εσωτερικών, η ελληνική πλευρά έχει εξασφαλίσει γραπτές διαβεβαιώσεις από τις κενυατικές αρχές.

Ο κύριος Παπανδρέου σημείωσε ότι την επιβίβαση των τεσσάρων επέβλεπαν εκτός του Ελληνα πρέσβη στο Ναιρόμπι, ο πρέσβης του Βελγίου και ο πρόξενος της Σουηδίας, ενώ η όλη επιχείρηση καλυπτόταν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να υπάρχει, όπως είπε, πλήρης διαφάνεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, τέλος, ότι από το πρωί είχε συνεχείς επαφές με την Κένυα, αλλά και τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ στην υπόθεση έχει βοηθήσει και ο Βέλγος πρέσβης στην Κένυα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Τουρκία διολισθαίνει σε λάθος τακτική και σε επικίνδυνες ατραπούς και εκτίθεται όταν με πρόσχημα την υπόθεση Οτσαλάν κλιμακώνει φραστικά την ένταση μεταξύ των δυο χωρών με σκοπό να υποκρύψει τις δικές της ευθύνες.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση η Τουρκία να προσάψει στην Ελλάδα την κατηγορία της ταύτισης με την τρομοκρατία.

Είναι, επεσήμανε, κατοχική δύναμη στην Κυπριακή Δημοκρατία, χρησιμοποιεί τη στρατιωτική της ισχύ και τη βία για να εισβάλει σε γειτονικά κράτη και χρησιμοποιεί το κράτος βίας για να αποκτήσει ηρεμία στο εσωτερικό της.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Να αλλάξουμε θέμα.

Νέα ένοπλη ληστεία διαπράχθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στον Υψωνα Λεμεσού.

Δύο κουκουλοφόροι υπό την απειλή όπλων, εισήλθαν στο υποκατάστημα και άρπαξαν από το ταμείο περίπου δεκαπέντε χιλιάδες λίρες.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν.

Συνδεόμαστε απευθείας με το στούντιο του "Λόγου" στη Λεμεσό, όπου ο Πάμπος Μιτίδης θα μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες.

Πάμπο, καλό απόγευμα.

Φαίνεται ότι έχουμε παρόμοιο σενάριο με τις προηγούμενες ληστείες....

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ


Για δύο ώρες παρέλυσε η δημόσια υπηρεσία, αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί κατήλθαν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις πρόνοιες του Εθνικού Σχεδίου Υγείας το οποίο κατατίθεται το απόγευμα στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στην στάση εργασίας, η οποία άρχισε στις έντεκα και τριάντα και διήρκεσε μέχρι τη μία και τριάντα, έλαβαν μέρος εικοσι-πέντε χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Η δίωρη στάση εργασίας επηρέασε τους περισσότερους κλάδους της δημόσιας Υπηρεσίας, ενώ τα κρατικά νοσηλευτήρια λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στα σχολεία όπου πολλοί γονείς αναγκάστηκαν να πάρουν άδεια από την εργασία τους για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Από την δίωρη στάση εργασίας επηρεάστηκαν και οι εργασίες της Βουλής.


Μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Πράσινη Ειρήνη και των Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων της Κύπρου, κατέλαβαν το πρωί το Υπουργείο Γεωργίας στη Λευκωσία, ανεβαίνοντας στην στέγη όπου ανάρτησαν πανό.

Οι Πράσινοι ζητούν από την Κυπριακή Κυβέρνηση, να αποσύρει όλες τις αιτήσεις για άδειες οικοδομής στην περιοχή του Ακάμα και να δημιουργήσει ένα καθεστώς προστασίας για την ευαίσθητη οικολογικά Χερσόνησο.

Τελικά, τα μέλη της οργάνωσης, κατέβηκαν από την οροφή, με την βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


Αγνοια, δηλώνει η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο μίας τετραμερούς συνάντησης στην Ουάσινγκτον, τον προσεχή Απρίλιο, μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, για το Κυπριακό, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για απευθείας συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

Σε γραπτή δηλωση του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Σπύρος Αρότης αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν έχει πληροφορηθεί, αλλά ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί για μια τέτοια συνάντηση.


Αγωνιωδώς η Λευκωσία παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Θέμα Οτσαλάν, ενώ αναλαμβάνονται και πρωτοβουλίες διεθνώς, ώστε να εξασφαλιστεί μια δίκαιη δικη για τον Κούρδο ηγέτη.

Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, οι πολιτικοί αρχηγοί σε πρωϊνή σύσκεψη τους στη Βουλή, αποδέχτηκαν εισήγησή του του όπως αποστείλει επείγοντα μηνύματα προς τα Ευρωπαικά οργανα, τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Κόφι Ανάν, καθώς στο Αμερικανικό Κογκρέσο, στα οποία να καταγγέλλεται η η τουρκική συμπεριφορά.

Επίσης, θα τονίζεται η αναγκαιότητα δικαιης δίκης του Οτσαλάν και η πολιτική λύση του Κουρδικού προβλήματος.


Συνεδριάζει σήμερα στην Αγκυρα κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, θα ασχοληθεί με το θέμα Οτσαλάν.

Το Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Εν Τι Βι, μετέδωσε ότι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης βρίσκονται οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δυο δικηγόροι του Οτσαλάν μετέβησαν σήμερα στο νησί Ιμραλί του Μαρμαρά για να συναντηθούν με τον Κούρδο ηγέτη.


Νέους δίαυλους επικοινωνίας, εγκαινίασαν σήμερα οι Υπουργοί Παιδείας Κύπρου και Ελλάδος.

Μέσω της νέας μορφής επικοινωνίας που προσφέρει το εικονοτηλέφωνο, Ουράνιος Ιωαννίδης και Γεράσιμος Αρσένης, συνομίλησαν για λίγο, εκμηδενίζοντας την απόσταση μεταξύ, Αθηνών-Λευκωσίας.

Η νέα αυτή τεχνολογία παρέχει την δυνατότητα επικοινωνίας με κάθε γωνιά του πλανήτη, συνδυάζοντας εκτός από ήχο, και εικόνα.

Η επίδειξη του εικονοτηλεφώνου, έγινε στο περίπτερο των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας, με την ευκαιρία της τέλεσης των εγκαινίων της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Εκθεσης '99, που τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας, Ουράνιος Ιωαννίδης, στον χώρο της Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης.


Η Κύπρος είναι μεταξύ των πέντε χωρών που βραβεύθηκαν από τις Βρετανικές Αερογραμμές για το καλύτερο κρατικό πρόγραμμα τουρισμού της Ευρώπης 1998.

Η απονομή των σχετικών πιστοποιητικών, έγινε χθες βράδυ στο Λονδίνο, όπου ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού βραβεύθηκε για το πρόγραμμα του "Αγροτουρισμός".

Οι άλλες τέσσερις χώρες που τιμήθηκαν με τα ισότιμα αυτά βραβεία, είναι η Βρετανία, η Αυστραλία, η Γκάνα και το Τρινιντάντ.

Συνολικά είχαν πάρει μέρος σαράντα-τρεις χώρες με εκατόν-είκοσι προγράμματα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός.

Στα ορεινά, ημιορεινά και πιθανόν στο εσωτερικό αναμένεται να σχηματισθεί παγετός.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 5 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ" και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι "Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ".

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ" και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, "ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 25 February 1999 - 16:27:09 UTC