Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Τελικά δεν ήταν ορθόδοξοι οι δύο ιερείς που κυκλοφορούσαν ως σέρβοι ιερωμένοι.

Η κάμερα του ΛΟΓΟΥ τους απαθανάτησε να πωλούν λουλούδια στην Λάρνακα.

Ολες οι λεπτομέρειες της απίθανης αυτής ιστορίας στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Ευαγγελίδη.

"TAINIA ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ"


Διάταγμα οκταήμερης κράτησης, εξέδωσε το δικαστήριο εναντίον του Χαράλαμπου Κόκκινου, ο οποίος φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι υπεξαίρεσε ένα- εκατομμύριο-τριακόσιες χιλιάδες λίρες απο την Λαϊκή τράπεζα.

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος, 35 ετών, ήταν διευθυντής στο υποκάστημα της Λαικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Σταυρού στο Στρόβολο, και σύμφωνα με την αστυνομία ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά, τα έχασε σε ποδοσφαιρικά και ιπποδρομιακά στοιχήματα.

Η υπόθεση, ήρθε στο φως, έπειτα από καταγγελία, ελεγκτή της Τράπεζας, ότι ο Κόκκινος, παρενέβαινε σε λογαριασμούς πελατών και μετέφερε μέσω του υπολογιστή, χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, και στην συνέχεια τα οικειοποιείτο.


Είκοσι περίπου χιλιάδες λίρες άρπαξαν οι δύο ένοπλοι δράστες της χθεσινής ληστείας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στον Υψωνα και όχι δώδεκα όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Υστερα από αξιολόγηση στοιχείων και μαρτυριών, η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα πρόσωπα, τους Ηρόδοτο Πετάση 34 ετών, από τα Κάτω Πολεμίδια, Παντελή Ιωάννου, 26 ετών, οικοδόμο κάτοικο συνοικισμού Κολοσσίου, Πανίκο Χρυσοστόμου άλλως Πίκλα, 19 ετών, οικοδόμο και την μητέρα του Ανδρούλα Παναγιώτου, 42 ετών, από την Ερήμη.

Οι τρείς, οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, με αίτημα της αστυνομίας την προφυλάκιση τους για περίοδο οκτώ ημερών, ενώ η Παναγιώτου αφέθηκε ελεύθερη.

Εναντίον τους, διερευνώνται υποθέσεις ένοπλης ληστείας και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που εξασφάλισε η Αστυνομία, προκύπτει ότι τη ληστεία διέπραξαν οι Πίκλας και Ιωάννου, ενώ οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν φέρεται ο Πετάση.


Τουρκικό δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επικύρωσε σήμερα, ποινή φυλάκισης, ενός έτους, που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως σε ένα εκ των δικηγόρων του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλλάχ Οτσαλάν, με την κατηγορία της αυτονομιστικής προπαγάνδας.

Την σχετική είδηση, μετέδωσε νωρίς το απόγευμα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, λίγο πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου, την οποία θα παραχωρούσαν οι δύο εκ των συνηγόρων του Οτσαλάν, έπειτα από την χθεσινή επίσκεψή τους στα κρατητήρια του νησιού Ιμραλί, κατά την οποία είδαν από κοντά τον Κούρδο ηγέτη.

Νέες στο μεταξύ, αποκαλύψεις και ούτω καλούμενες ομολογίες, είδαν και σήμερα το φως της δημοσιότητας στις σελίδες του Τουρκικού τύπου, για την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλλάχ Οτσαλάν, ο οποίος ανακρίνεται, από τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

Οι λεγόμενες αποκαλύψεις, στις οποίες δεν κατονομάζονται οι πηγές, αναφέρουν πως, ο Οτσαλάν δέχθηκε οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα και ότι είχε στενές επαφές με τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Τα δημοσιεύματα των Τουρκικών εφημερίδων αναφέρουν επίσης ότι ο Κούρδος ηγέτης, κατονόμασε το Ιράν, την Ρουμανία και την Γιουγκοσλαβία, μεταξύ των χωρών που βοήθησαν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.


Εντονα αρνητική είναι η ετήσια έκθεση του Στέιντ Ντιπαρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι παρά τις δεσμέυσεις του Γιλμάζ ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αποτελούσαν προτεραιότητα της κυβέρνησης του,εντούτοις τα προβλήματα παραμένουν.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στους μυστηριώδεις θανάτους, τις κακοποιήσεις τα βασανιστήρια, την καταπάτηση της ελευθερίας του τύπου και την χρησιμοποίηση του κουρδικού προβλήματος ως δικαιολογία για συλλήψεις.


Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή των Ελλήνων, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, για την υπόθεση Οτσαλάν.

Την πρόταση, υπογράφουν εκατόν δεκαέξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και σ'αυτήν αναφέρουν ότι η υπόθεση Οτσαλάν, όπως εξελίχθηκε, προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες, στην κοινή γνώμη και πως βασική θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης, ήταν και είναι η εμμονή στην ανάγκη πλήρους διερεύνησης των πραγματικών δεδομένων της υπόθεσης.

Στην πρόταση, αναφέρεται ακόμη ότι η διερεύνηση αυτή, πρέπει κατ'εξοχήν να γίνει απο τη Βουλή και γι'αυτό προτείνεται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής.


Οι τρεις συνεργάτιδες του Οτσαλάν και ο Ταγματάρχης Καλεντερίδης δεν είναι κρατούμενοι, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στην ΑΘήνα, Νίκος Αθανασάκης.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ανέφερε ότι παραχωρήθηκε πολιτικό άσυλο στις δύο συνεργάτιδες, ενώ η τρίτη, όπως είπε, έχει βελγικό διαβατήριο.

Ο κύριος Αθανασάκης διευκρίνισε, ότι για λόγους προστασίας τους, η κυβέρνηση έκρινε ότι θα ήταν σκόπιμο να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο, γιατί δεν θα επιθυμούσε να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Κρίνουμε είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει θέμα προστασίας τους, η οποία όμως δεν μπορεί να επιβληθεί, είναι πρόσθεσε, δικό τους θέμα αν θα την δεχθούν.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε το ενδεχόμενο η Τουρκική προπαγάνδα να δημιουργήσει ένταση και άμεσο αντίκτυπο στο Κυπριακό.

Παράλληλα επανέλαβε πως η Αμερικανική θέση, για πρωτοβουλία, μετά τις τουρκικές εκλογές, παραμένει στο προσκήνιο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την αδυναμία υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Εθνικής Φρουράς παραδέχθηκε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής.

Σε δηλώσεις του, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, ο κύριος Χρυσοστομής, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κύριο Κυπριανού, για την πρόσφατη επίσκεψη του στην Μόσχα.

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των συνομιλιών που είχε με την ρωσική κυβέρνηση επιτυχημένο, εκφράζοντας παράλληλα την βαθειά του ικανοποίηση.

Ο Γιαννάκης Χρυσοστομής, αρνήθηκε πάντως να απαντήσει, εάν η Κύπρος, θα αγοράσει πυραύλους μέσου βεληνεκούς, ενώ όπως είπε, η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για πάγωμα των εξοπλισμών.


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με γραπτή ανακοίνωση του διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Πολίτης", σύμφωνα με το οποίο ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Βαρνάβας υπέβαλε παραίτηση.

Οπως προστίθεται στην ανακοίνωση

αναληθώς το δημοσίευμα, ισχυρίζεται πως οι σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου έχουν διαταραχθεί.

Οι σχέσεις των δύο, είναι αρμονικότατες και υπάρχει πλήρης συνεργασία μεταξύ τους, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Το φθινόπωρο του 2001 θα είναι έτοιμα τα νέα κυβερνητικά κτίρια, στα οποία θα στεγαστεί το υπουργείο οικονομικών και οι υπηρεσίες του.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, περιόδευσε στο υπο ανέγερση κτήριο, σημειώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στις εργασίες.

Το κόστος του έργου, ανέχεται στα 17.5 εκατομύρια λίρες, ενώ στο χώρο αυτό αναμένεται να εργάζονται χίλιοι εκατόν δημόσιοι υπάλληλοι.


Σε δίωρη στάση εργασίας, κατήλθαν το πρωί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Πάφου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους στη Λάρνακα.

Καθ' όλη την διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας, είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ταλαιπωρία στους ενοίκους των ξενοδοχείων, αφού αυτή την περίοδο, η κίνηση παρουσιάζεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.


Θετικά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ένταξης τους στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, οι Δήμοι Λατσιών και Λακατάμιας.

Οι Δήμαρχοι των δυο περιοχών της Λευκωσίας, Χριστάκης Χριστοφίδης και Ανδρέας Βιολάρης, εξέφρασαν την άποψη πως οι Δήμοι τους, θα πρέπει να ενταχθούν το Συμβούλιο Υδατοπρομηθείας, για το καλό των δημοτών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Γεωργίας, εξέφρασε την άποψη πως έχει γίνει προεργασία, ωστόσο, όπως είπε, η τελική απόφαση εξαρτάται από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.


Στους τριαντα-επτά έφθασε ο αριθμός των νεκρών στις Αυστριακές Αλπεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν για τρίτη ημέρα, οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση αγνοουμένων.

Από χθες εξάλλου, με τη συμμετοχή σαράντα δύο ελικοπτέρων, βρίσκεται σε εξέλιξη, μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου τριών χιλιάδων, εξακοσίων τουριστών από τα θέρετρα της περιοχής, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέες κατολισθήσεις.

Οι τουρίστες που εγκαταλείπουν την περιοχή, μιλούν για μέρες τρόμου, μετά την κατολίσθηση στο Αυστριακό χωριό Γκαλτούερ, καθώς περίμεναν τα ελικόπτερα για να φύγουν.

Πάντως οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων είναι πλέον ελάχιστες, ενώ αργά χθες το βράδυ, εξακριβώθηκε η ταυτότητα εικοσιπέντε νεκρών, δώδεκα Γερμανών, έξι Αυστριακών, πέντε Ολλανδών και δύο Δανών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα υπάρχουν και πάλι κατά διαστήματα νεφώσεις που δυνατό να δώσουν λίγες τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε μεταβλητούς ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ" και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι "Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ".

Ακολουθεί στις έξι και τριάντα ο πρώτος ημιτελικός για το Φάϊναλ Φορ του κυπέλλου καλαθόσφαιρας Σπράϊτ, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΠΑΕΕΚ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 26 February 1999 - 16:27:23 UTC