Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαψεύδει τουρκικούς ισχυρισμούς ότι στις ελεύθερες περιοχές, υπάρχουν στρατόπεδα Κούρδων ανταρτών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Για το ίδιο θέμα, ο Γενικός Γραματέας του ΑΚΕΛ, ανέφερε πως η ελλαδική και η κυπριακή πλευρά, πρέπει να είναι ψύχραιμες διότι ο πόλεμος νεύρων θα συνεχιστεί.

Οπως ανέφερτε ο κύριος Χριστόφιας η Τουρκία, βρίσκεται εν αδίκω, γι'αυτό όλη η ανθρωπότητα, θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της, έτσι ώστε να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Η Ουάσινγκτων απέρριψε κατηγορηματικά, την πρόταση του Τούρκου Προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, για συμπερίληψη της Ελλάδας στον κατάλογο τον χωρών πού υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Κληθείς, να απαντήσει εάν συμφωνεί με την πρόταση Ντεμιρέλ, ο εκρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, Τζέιμς Φόλει παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα, βοήθησε τον Κούρδο ηγέτη, πήρε όμως σαφείς αποστάσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, υπεραμυνόμενος των στενών σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών.


Οι προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης για να εφασφαλιστεί μία δίκαιη δίκη για τον Κούρδο ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν συνεχίζονται.

Το πρωί, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Νίκος Μεγαδούκας μεταδίδει από την Αθήνα.

"TAINIA ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ"


Αυτή την ώρα στην Πλατεία Ελυθερίας, βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους Κούρδους.

Στην απευθείας τηλεφωνική γραμμή έχουμε τον συνάδελφο Νίκο Κέττηρο.

Νίκο, καλησπέρα από τον Αρχάγγελο .....


Την βοήθεια του Κογκρέσου ώστε η Αμερικανική κυβέρνηση να πιέσει την Αγκυρα να επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση για επίλυση του κυπριακού, ζήτησε ο Υπουγός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κύριος Κασουλίδης, τόνισε επίσης την ανάγκη πλήρους εφαρμογής όλων των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα του ψηφίσματος 1218 του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγήσει στην μείωση της έντασης και των εξοπλισμών.

Εν τω μεταξύ, η περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκάλεσε σημείο αντιπαράθεσης, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε συγκεριμένα, ότι η δική μας πλευρά, από καιρό θα έπρεπε συστηματικά να αλωνίζει και την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι μόνο ο Υπουργός των Εξωτερικών, αλλά γενικότερα.

Απαντώντας στον Δημήτρη Χριστόφια, ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά, που γίνεται κριτική, επειδή ο Υπουργός Εξωτερικών έχει επισκεφθεί χώρες, ώστε να διεγείρει το ενδιαφέρον, σημειώνοντας ότι, μόνο εάν βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο θα δικαιολογούσε τέτοια κριτική.


Στα κελιά, πρέπει να βρεθούν όσοι δεσμοφύλακες έχουν εγκληματική συνεργασία με καταδίκους στις κεντρικές φυλακές, τονίζει ο Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την εγκληματικότητα, Αριστοφάνης Γεωργίου.

Η επιτροπή της Βουλής, επισκέφθηκε τις φυλακές για να εξετάσει επί τόπου τα προβλήματα και να διερευνήσει τις πληροφορίες που υπάρχουν.

Παράλληλα, ο κύριος Γεωργίου, ανέφερε ότι υπάρχει βεντέτα μέσα στις φυλακές και έχθρα μεταξύ των συμμοριών της μαφίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Συνομωσία για διάπραξη φόνου διερευνά η Αστυνομία Λάρνακας.

Προς διευκόλυνση των ανακρίσεων έχουν σηλληφθεί δύο άτομα.

Πρόκειται, για τους Δημήτρη Γαβριήλ, άλλως Μπίλλυ, 28 ετών, από την Λάρνακα και Κυριάκο Βασιλείου, ιδιοκτήτη υπεραγοράς από τον Μαζωτό.

Σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, την υπόθεση κατήγγειλε ο Παύλος Αναστάση, 53 ετών από το Κίτι.

Ο Αναστάση, κατήγγειλε ότι ο Γαβριήλ, τον επισκέφθηκε στο σπίτι του και του είπε ότι ο Βασιλείου, του υποσχέθηκε 5 χιλιάδες λίρες, για να τον σκοτώσει, επειδή ο Αναστάση, ήταν η αιτία να διαλυθεί ο γάμος του.


Ξαφνικό θάνατο βρήκε ειδικός αστυφύλακας από τη Λεμεσό μέλος της Φρουράς του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη.

Πρόκειται για τον Ξένιο Παναγίδη 24 ετών από τη Μέσα Γειτονιά, ο οποίος εισήχθει προχθές σε ιδιωτική κλινική όταν παρουσιάζε ψηλό πυρετό.

Κανένα παθολογικό αίτιο δεν διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης μετά από νεκροψία που διενήργησε στη σωρό του το μεσημέρι.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν από τα αποτελέσματα των αναλύσεων.


Αχρείαστη και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής, την αυριανή δίωρη στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, γιά το θέμα του Εθνικού Σχεδίου Υγείας.

Σε δηλώσεις του, έπειτα από την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο γιά το ΕΣΥ, εγκρίθηκε από το Υπουργικό και θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Η στάση εργασίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις έντεκα και τριάντα, μέχρι τη μία και τριάντα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, η ενέργεια των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας, γιά τους λανθασμένους, όπως υποστηρίζει χειρισμούς της κυβέρνησης, σ'οτι αφορά την προώθηση και οργάνωση του Εθνικού Σχεδίου Υγείας.


Τροποποιείται η νομοθεσία για την διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, τις οποίες μέχρι τώρα διαχειριζόταν το Υπουργείο Εσσωτερικών.

Σχετικό νομοσχέδιο θα καταθέσει σύντομα η κυβέρνηση ενώπιον της Βουλής.

Το νομοσχέδιο θα προνοεί, ότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι οι οποίοι εγκατέλειψαν την Κύπρο πριν την τουρκική εισβολή και έκτοτε ζουν στο εξωτερικό, θα μπορούν να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, διευκρίνισε ότι με την τροποποίηση της νομοθεσίας, κανένας πρόσφυγας δεν θα εκδιωχθεί από τον χώρο στον οποίο διαμένει.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, είπε ότι η νομοθεσία τροποποιείται, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους Τουρκοκύπριους να διαθέσουν τις περιουσίες τους κατά την δική τους κρίση.


Την πλήρη συμπαράσταση του προς τους απεργούς στα Ξενοδοχεία ΛΟΡΔΟΣ, εξέφρασε το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, μετά από την επίσκεψη του στον χώρο της απεργίας.

Ο Ντίνος Λόρδος, κάλεσε τον κύριο Χριστόφια να συμβάλει στην επίλυση της διαφοράς, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, διεκήρυξε ότι το κόμμα του, θα σταθεί δίπλα στους απεργούς, μέχρις ότου υποχρεωθεί η εργοδοτική πλευρά, να προσέλθει στον διάλογο χωρίς όρους.

Εν των μεταξύ, δίωρη στάση συμπαθείας, έγινε σήμερα σε όλα τα ξενοδοχεία της Αμμοχώστου, ενώ αύριο ακολουθεί και η Λεμεσός.


Αεροπλάνο των Κινεζικών Νοτιοδυτικών Αερογραμμών, ένα Ρωσικής κατασκευής Τουπόλεφ 54, με εξήντα τέσσερις επιβάτες, συνετρίβη το μεσημέρι, στην Ανατολική Κίνα, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό, εν πτήσει.

Εκφράζονται φόβοι πως όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους είναι νεκροί, αφού μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπισθεί κανένας επιζών.


Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν σχεδόν ολόκληρη την Δυτική Ευρώπη, με συνέπεια τεράστιες χιονοστιβάδες να προκαλούν ακόμη και το θάνατο, στις Αλπεις και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Στο Αυστριακό χωριό Γκάλτουερ, το οποίο κάθε χειμώνα, φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες στο χιονοδρομικό του κέντρο, γιγαντιαία χιονοστιβάδα, έπεσε και καταπλάκωσε χθες βράδυ, πενήντα πέντε άτομα, εκ των οποίων τα δεκαέξι μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεκάδες άλλοι βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι κάτω από τα χιόνια ενώ εικοσιπέντε, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί.

Το Αυστριακό χωριό έχει αποκοπεί τελείως από τον έξω κόσμο εδώ και τέσσερις ημέρες λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων.


Στους σημερινούς επαναληπτικούς αγώνες για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κύπρου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελεσματα

ΟΜΟΝΟΙΑ -ΑΠΟΕΛ 0-3

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧ. 0-0

Ν.ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΑΕΚ 4-1

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΕΥΑΓΟΡΑΣ 2-3

Στην επόμενη φάση προκρίνονται το ΑΠΟΕΛ,η Ν.Σαλαμίνα,η Ανόρθωση και ο Εθνικός Αχνας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε παροδικές νεφώσεις πιθανό να δώσουν μερικές, τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί μέτριοι 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ" και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι "Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ".

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ" και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, "ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 24 February 1999 - 16:15:43 UTC