Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-08-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αλλοι δύο νέοι έχασαν την ζωή τους σήμερα σε δύο τροχαία δυστυχήματα.

Το πρώτο συνέβη στη διασταύρωση Κοτσιάτη, στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού, γύρω στα μεσάνυκτα, και σ' αυτό έχασε τη ζωή της η Σωτηρούλα Αντρέου, 32 ετών από την Λεμεσό, κάτοικος Λευκωσίας.

Η Ανδρέου, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ προσπαθούσε να διασταυρώσει το δρόμο.

Στο δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα, θύμα ήταν ο 25χρονος Χριστάκης Γρηγορίου, εστιάτορας από το Πολέμι.

Γύρω στις 5.30 την αυγή, ενώ ο Γρηγορίου οδηγούσε το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση την Πόλη Χρυσοχούς, παρεξέκλινε της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα ο Γρηγορίου να βρει ακαριαίο το θάνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το δυστύχημα οφείλεται σε υπερβολική ταχύτητα.


Η κυβέρνηση αντιπαρέρχεται τις απειλές του Ντενκτάς και της 'Αγκυρας, παραμερίζοντας τις προκλήσεις και αντιτάσσει τον λόγο, τη λογική και τη σύνεση, καθώς και το δίκαιο του αγώνα μας.

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μανώλη Χριστοφίδη, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υλοποιηθούν οι απειλές Ντενκτάς και δεν θα σημειωθεί θερμό επεισόδιο, υπενθυμίζοντας ότι η απειλή της διεθνούς ειρήνης, είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κάλεσε εξάλλου, τους Τουρκοκυπρίους, σε συνομιλίες για ειρηνική επίλυση του κυπριακού.


Ουδέν σχόλιο, ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκροσώπου στις επικρίσεις του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, για έλλειψη ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ωστόσο ο Μανώλης Χριστοφίδης, πρόσθεσε ότι, τώρα, θα έπρεπε να προβάλλονται τα επιτεύγματα της συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.

Τα επιτεύγματα συνέχισε, είναι λεωφόρος και δεν πρέπει να αναζητούνται ατραποί, γιατί κάτι τέτοιο, αδικεί τόσο τους εμπνευστές, όσο και τους δημιουργούς της συνεργασίας.

Επίσης, ο κύριος Χριστοφίδης επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν κρίνει ότι συντρέχει λόγος για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι σχετικό αίτημα, θα πρέπει να υποβάλλεται γραπτώς.

Ερωτηθείς για τον χρόνο υποβολής ή όχι υποψηφιότητας από τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ωστόσο, ότι είναι αναφαίρετα δικαιώματα η διεκδίκηση ή όχι της προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως εξάλλου, και ο χρόνος εξαγγελίας της.


Στο κομματικό επίπεδο, δηλώσεις σχετικές με τις ερχόμενες Προεδρικές εκλογές, έγιναν από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την επιθυμία του κόμματός του, για συνέχιση της συγκυβέρνησης, ενώ έδειξε κατανόηση, στα παράπονα που εκφράζει ο Σπύρος Κυπριανού, για το επίπεδο της ενημέρωσης της οποίας τυγχάνει από το Προεδρικό.

Από την Πάφο και σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης, κάλεσε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σε παραίτηση, αφού, όπως ανέφερε, πλήττει με τις δηλώσεις του, την συγκυβέρνηση.


Μακελειό σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Βενεζουέλα, με εικοσιεννέα νεκρούς και δεκατρείς τραυματίες.

Το επεισόδιο συνέβη όταν ομάδα κρατουμένων στις φυλακές του Ελ Ντοράντο, κατέσφαξαν μέλη μιας άλλης συμμορίας, που πρόσφατα είχαν μεταφερθεί εκεί από άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, που διήρκεσε μόλις είκοσι λεπτά, τα μέλη της μιας συμμορίας, εισέβαλαν στην πτέρυγα των αντιπάλων τους και τους κατακρεούργησαν, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μαχαίρια και τσεκούρια.

Αφορμή για την σφαγή ήταν η δολοφονία ενός εκ των ηγετών της ομάδας που έκανε την επιδρομή.

Οταν οι δεσμοφύλακες εισήλθαν στα κελιά, ήταν αργά, αντικρύζοντας ένα αποτροπιαστικό θέαμα από αποκεφαλισμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα.


Στο Νότιο Λίβανο, οκτώ άτομα - τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες και τέσσερις Σιίτες μουσουλμάνοι - μέλη του φιλο-συριακού κινήματος Αμάλ, σκοτώθηκαν στις νέες συγκρούσεις Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, με μουσουλμάνους αντάρτες.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, σκοτώθηκαν όταν εκτελούσαν περιπολία στη ζώνη που έχει καταλάβει το Ισραήλ, στο Νότιο Λίβανο και δέκτηκαν επίθεση από το πυροβολικό των ανταρτών.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τραυματίστηκαν άλλοι δεκαέξι ισραηλινοί στρατιώτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα, στο Ισραήλ.


Με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ολοκληρώθηκαν και τυπικά, οι εργασίες του δέκατου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 25 μέχρι τις 28 Αυγούστου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ αναφέρθηκε στις προσπάθειες των αποδήμων σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη τόσο για το Κυπριακό όσο και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι στις χώρες όπου βρίσκονται.

Ενωρίτερα, αντιπροσωπεία των αποδήμων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε τους απόδημους για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για την αμερικανική πρωτοβουλία.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση ο κύριος Κρίστοφερ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι επόμενοι μήνες θεωρούνται κρίσιμοι, ενώ έκανε αναφορά και για την πρωτοβουλία Χόλμπρουκ, στο κυπριακό.


Στο Ανώτατο Δικαστήριο, οδηγήθηκε η υπόθεση της Ελλαδίτισσας Ασπασίας Καλφοπούλου, η οποία εδώ και καιρό διεκδικεί τα δύο παιδιά της, τον Κωνσταντίνο 13 ετών και την Ελένη 12 ετών, τα οποία διαμένουν εδώ και δύο σχεδόν χρόνια με τη γιαγιά τους στην Πάφο.

Μετά το αδιέξοδο στις προσπάθειες των λειτουργών του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας να πείσουν τα παιδιά να ακολουθήσουν την μητέρα τους, η κυρία Καλφοπούλου κατέθεσε, αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την έκδοση διατάγματος με το οποίο να καλείται η γιαγιά να παρουσιάσει τα δύο παιδιά στο Ανώτατο με σκοπό να παραδοθούν στη μητέρα τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, αναβλήθηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου έπειτα από αίτημα του δικηγόρου της γιαγιάς των παιδιών.

Στις πέντε Σεμπτεμβρίου, ο δικηγόρος της γιαγιάς θα υποβάλει γραπτή ένσταση στην οποία θα απαντήσει η δικηγόρος της Καλφοπούλου, στις 9 του ίδιου μήνα, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης.


Σειρά επαφών θα πραγματοποιήσει το διοικητικό συμβούλιου των εκτάκτων δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό την διαδικασία μονιμοποίησης εκατόν πέντε εκτάκτων.

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνεται στους χίλιους εκτάκτους που αποφασίστηκε προσφάτως να μονιμοποιηθούν.

Το διοικητικό συμβούλιο των εκτάκτων το οποίο συνήλθε σήμερα και εξέτασε τρόπους επίσπευσης της διαδικασίας για μονιμοποίηση, αποφάσισε επίσης, να ζητήσει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Αλέκο Μαρκίδη, για συζήτηση των νομικών θεμάτων που άπτονται της διαδικασίας μονιμοποίησης των εκατόν πέντε εκτάκτων.


Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη μεγάλη ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού

της Ελλάδος, Σωτηρία Μπέλλου, δόθηκε σήμερα 29 Αυγούστου - μέρα που η ίδια θα γιόρταζε τα 76 της χρόνια.

Νωρίς το απόγευμα, εψάλη στη Μητρόπολη Αθηνών, η νεκρώσιμη ακολουθία και στη συνέχεια, η σορός της Ελληνίδας ρεμπέτισσας, οδηγήθηκε εν πομπή στο Α' νεκροταφείο των Αθηνών.

Από τις δέκα το πρωί, η σορός της Σωτηρίας Μπέλλου, είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου, απ' όπου πέρασαν πλήθος κόσμου, άνθρωποι που την γνώρισαν και την αγάπησαν από κοντά αλλά και μέσα από τα τραγούδια της, δίδοντας το στερνό αντίο στη ερμηνεύτρια που με την ξεχωριστή της φωνή, σφράγισε ολόκληρη εποχή στο ρεμπέτικο τραγούδι.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 ως 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, και γύρω στους 20 στα νότια παράλια.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά γύρω στο μεσημέρι θα σχηματισθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 ως 3 Μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι 3 ως 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, δυνατοί μέχρι 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στις προσήνεμες περιοχές ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια παράλια και γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί και η πιο χαμηλή 18, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 31 με 19, στη Λεμεσό 31 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 17 και τέλος στον Πρόδρομο επίσης 27 με 17 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 29 August 1997 - 17:27:30 UTC