Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-08-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με νέα ιδιαίτερη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς, σήμερα το απόγευμα, συνεχίζεται στο ξενοδοχείο Ριγκί Βοντουά της Κλιόν, η δεύτερη φάση των απευθείας συνομιλιών.

Παρόλον ότι ξένοι διπλωμάτες στο Μοντρέ που παρακολουθούν τις συνομιλίες δεν αναμένουν να προκύψει οποιαδήποτε πρόοδος αναφορικά με την ουσία του κυπριακού, τα Ηνωμένα Εθνη ωστόσο ελπίζουν ότι θα κατορθώσουν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον την μη διακοπή των συνομιλιών.

Ο απεσταλμένος του ΛΟΓΟΥ στο Μοντρέ Μιχάλης Παυλίδης μεταδίδει.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Νεκρός ανευρέθη το πρωϊ στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός Γιώργος Ιωάννου, εικοσιενός ετών από την Κερύνεια, κάτοικος συνοικισμού Πάνω Πολεμιδιών.

Τον Ιωάννου, βρήκαν το πρωϊ παγιδευμένο κάτω από βράχους στο βυθό της θάλασσας, βατραχάνθρωποι ΟΥΚ, που μετείχαν στις έρευνες για εντοπισμό του.

Η τύχη του εθνοφρουρού αγνοείτο από χθες το πρωϊ, όταν πήγε για μπάνιο στη θαλάσσια περιοχή Αμαθούντας.

Ο άτυχος Ιωάννου είχε αποφοιτήσει πρόσφατα από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και κατετάγη πριν λίγες ημέρες στην Εθνοφρουρά.

Ανακοίνωση του Υπουργείου 'Αμυνας, αναφέρει ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διεξάγουν έρευνες για εξακρίβωση των αιτίων του πνιγμού του Ιωάννου.


Διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του εικοσι-εξάχρονου Δημήτρη Δημητρίου από το Ακάκι, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου, εναντίον του πατέρα του.

Σύμφωνα με καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό Περιστερώνας, ο πατέρας του υπόπτου Νίκος Δημητρίου, πενήντα ετών, ανέφερε ότι γύρω στις 10.45 χθες βράδυ, βρισκόταν στο σπίτι του και λογομάχησε, όπως ισχυρίστηκε, με την σύζυγο και την κόρη του.

Αμέσως μετά, η κόρη του Δημητρίου τηλεφώνησε στον αδελφό της, Δημήτρη, ο οποίος έφθασε στο σπίτι των γονιών του, και άρχισε να συζητά σε έντονο ύφος με τον πατέρα του.

Σε κάποια στιγμή, ο Δημήτρης Δημητρίου όπλισε κυνηγετικό όπλο και το έστρεψε εναντίον του πατέρα του.

Ακολούθως ο πατέρας έτρεξε προς το αυτοκίνητο του για να φύγει, και ο γιος του έριξε τέσσερις συνολικά πυροβολισμούς, από τους οποίους προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο.

Ο ύποπτος, έφυγε από το σπίτι του, αλλά επέστρεψε γύρω στις τέσσερις την αυγή και παρέδωσε το όπλο του στην αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε.


Υπό την συνεχή παρακολούθηση των ειδικών εγκαυματολόγων και πνευμονολόγων του νοσοκομείου Τέλ-Ασιομέρ του Ισραήλ, βρίσκεται από χθες βράδυ ο δασοφύλακας Παύλος Ιησούς.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένως στο Ισραήλ, χθες βράδυ, με ειδικό νοσοκομειακό αεροπλάνο και εισήλθε αμέσως στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης.

Σε δηλώσεις του στο ΛΟΓΟ ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής, ανέφερε ότι οι πληροφορίες, που φθάνουν από το Ισραήλ σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ιησού, δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές, αφού άρχισε να παρουσιάζει επιμολύνσεις και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται ως πολύ κρίσιμη.

Ωστόσο, οι γιατροί ευελπιστούν ότι ο ασθενής θα ανταποκριθεί θετικά στη θεραπεία.

Εξάλλου, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στη διενέργεια μεταμόσχευσης δέρματος, για να αποφύγουν την επιδείνωση των επιμολύνσεων.


Αγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμούς τα ξημερώματα στο προσφυγικό σωματείο "Ζήδρος" στα Κάτω Πολεμίδια.

Βάνδαλοι ανέγραψαν με μαύρο σπρέϊ πολιτικά συνθήματα στην προτομή του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου καθώς και σε διάφορα σημεία του οικήματος.

Επίσης οι βάνδαλοι έκαψαν την ελληνική σημαία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου "Ζήδρος", καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανθελληνική αυτή ενέργεια.

Τους βανδαλισμούς καταδίκασε και η τοπική επιτροπή του ΑΚΕΛ.

Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία Λεμεσού.


Εξελίξεις οι οποίες δημιουργούν ελπίδες για επανασύνδεση της Ελλαδίτισσας Ασπασίας-Ιφιγένειας Καλφοπούλου με τα δύο ανήλικα παιδιά της, σημειώθηκαν σήμερα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Λουκή Λουκαίδη, αποφασίσθηκε όπως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές προβούν σε σειρά ενεργειών, με σκοπό να πεισθούν τα παιδιά να επιστρέψουν στη μητέρα τους.

Στη σύσκεψη παρέστησαν η δικηγόρος της μητέρας Ελένη Βραχίμη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αξιωματικός της Αστυνομίας.

Ωστόσο, η κυρία Καλφοπούλου δεν προσήλθε επειδή έχει εξαντληθεί από την πολυήμερη απεργία πείνας.

Μετά τη σύσκεψη ο κύριος Λουκαίδης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα παιδιά θα επανασυνδεθούν με τη μητέρα τους, ύστερα από κάποια περίοδο προετοιμασίας.

Εξάλλου, η κυρία Βραχίμη εξέφρασε ικανοποίηση για τις εξελίξεις και δήλωσε ότι η μητέρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει την απεργία πείνας. Ανέφερε, επίσης ότι η κυρία Καλφοπούλου θα αναστείλει την καταχώρηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.


Σειρά περαιτέρω μέτρων για στήριξη της βιομηχανίας, αποφασίσθηκαν σε σημερινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου, με την ηγεσία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, η οποία διήρκεσε πέραν των δύο ωρών, ο κύριος Χριστοδούλου ανακοίνωσε την ικανοποίηση αριθμού αιτημάτων του εμπορο-βιομηχανικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι φέτος η κυβέρνηση, θα διαθέσει ποσό τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών για επιδότηση των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων, ενώ θα εξετασθεί αίτημα για συνέχιση του σχεδίου και το 1998.

Αποφασίσθηκε, εξάλλου, η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ενώ θα μελετηθεί θέμα μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Συζητήθηκε επίσης θέμα σύστασης εφοριακού συμβουλίου, το οποίο θα εξετάζει προσφυγές για φορολογικά θέματα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός.


Ο νέος πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμεντ Χατάμι, παρουσίασε σήμερα στη Βουλή, την σύνθεση της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Ανακοινώνοντας τα ονόματα των δεκαεπτά νέων μελών της ιρακινής κυβέρνησης, ο Χατάμι ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση θα δοθεί από το Κοινοβούλιο, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις, τρίωρης διάρκειας.

Από τους δεκαεπτά υπουργούς της νέας κυβέρνησης του Ιράν, πέντε απ'αυτούς ήταν μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ άλλοι πέντε, είχαν διατελέσει υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις.


Πυρακτωμένη λάβα του ηφαιστείου Κιλάουε στη Χαβάη, το οποίο εκρήγνεται σχεδόν ασταμάτητα από το 1983, σκέπασε σήμερα στο πέρασμα της, ιερό ναό της περιοχής.

Ο ναός είχε απειληθεί ξανά από τη λάβα πριν από επτά χρόνια, αλλά λόγω της αλλαγής της ροής της λάβας, διέφυγε τον κίνδυνο καταστροφής.

Ο ναός χρονολογείται από τον δέκατο-τρίτο αιώνα.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Σε μερικές παράλιες περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 περίπου βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικές νεφώσεις που θα σχηματισθούν τις απογευματινές ώρες δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί μέτριοι ως δυνατοί, 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια και στους 29 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 34 βαθμοί και η πιο χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 31 με 22, στη Λεμεσό 29 με 23, και τέλος στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 21 και τον Πρόδρομο 24 με 14.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 1997 - 17:27:54 UTC