Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-08-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η δήλωση Ντενκτάς έγινε στη διευρυμένη συνάντηση των πλευρών, που συγκλήθηκε σήμερα το πρωϊ, για να υποβληθούν εκατέρωθεν παρατηρήσεις πάνω στα δύο νέα έγγραφα, που είχε δώσει χθες ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ στον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς.

Στις τρεισήμισυ το απόγευμα άρχισε νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς υπό τον Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

Τα έγγραφα παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο Κληρίδη στους πολιτικούς αρχηγούς χθες βράδυ και η συζήτηση πάνω σ'αυτά διήρκεσε τέσσερεις σχεδόν ώρες.

Ενδεικτική της καταστάσεως που έχει διαμορφωθεί είναι η λακωνική δήλωση που έκαμε ο Πρόεδρος Κληρίδης αμέσως μετά την χθεσινή σύσκεψη, ότι οι στιγμές είναι δύσκολες.


Εκατόν είκοσι νεκροί και τρισήμισι χιλιάδες σοβαρά τραυματίες, είναι ο θλιβερός απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων, που σημειώνονται κάθε χρόνο.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση και φροντίδα των τραυματιών και ασθενών και η έγκαιρη μεταφορά τους στο νοσοκομείο θα επιτυγχάνεται, από τώρα και στο εξής, με ειδικό πρόγραμμα περιπολίας των ασθενοφόρων στους υπεραστικούς δρόμους.

Την έναρξη του νέου προγράμματος της υπηρεσίας ασθενοφόρων, που σε πρώτο στάδιο θα καλύψει την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου, κήρυξε σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής.

Σύμφωνα με τον κύριο Σολωμή, η τοποθέτηση ασθενοφόρων στους αυτοκινητόδρομους, αναμένεται ότι θα περιορίσει τις πιθανότητες απώλειας ανθρώπινων ζωών, λόγω αποστάσεως.

Με βάση το νέο σχέδιο, τέσσερα ασθενοφόρα θα τοποθετηθούν στις περιοχές Κοφίνου, Πισσουρίου, Ξυλοφάγου και Τροόδους.

Παράλληλα, από αύριο θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως, σταθμός ασθενοφόρου στην περιοχή Λινόπετρας.


Εισφορά ύψους δεκαπέντε χιλιάδων λιρών, η οποία θα διατεθεί για την ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, επέδωσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αμυνας, Υπουργό Οικονομικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου, αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ.

Το ποσό είναι προϊόν εράνου, τον οποίο διεξήγαγε το γυναικείο τμήμα της οργάνωσης, την ημέρα της γυναίκας.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ Λοϊζος Χατζηκωστής, παραδίδοντας την επιταγή, εξέφρασε την ευχή να ανταποκριθούμε όλοι επάξια στην ιστορία και τις υποχρεώσεις μας και να ανταποκριθούμε στις δύσκολες αυτές ημέρες, που περνά η πατρίδα μας.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, αφού συνεχάρη την ΕΤΥΚ, τόνισε ότι η πράξη αυτή, αποδεικνύει την αισιοδοξία για το μέλλον αυτού του τόπου και στέλλει το μήνυμα, ότι παρόλο που αγωνιζόμαστε για μία ειρηνική λύση, ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε και για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή.


Με ιδιαίτερα έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, τόνισε ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να επιχορηγεί την παραπαιδεία.

Αφήνοντας αιχμές και επικρίνοντας εμμέσως την συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ, για αύξηση των αμοιβών των καθηγητών που θα εργάζονταν στα κρατικά ινστιτούτα, αύξηση, η οποία θα προέλθει από τα κρατικά ταμεία, ο κύριος Χριστοδούλου τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, δεν πρόκειται να δεκτεί πέραν από την δωρεάν παιδεία, να υπάρξει και δωρεάν παραπαιδεία.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός των Οικονομικών επεσήμανε ότι αν οι γονείς, το Υπουργείο Παιδείας και η ΟΕΛΜΕΚ, θέλουν να λειτουργήσουν τα κρατικά ινστιτούτα, αυτό είναι δικό τους θέμα.

Πρόσθεσε όμως ότι από τη στιγμή που τίθεται θέμα χρημάτων του δημοσίου, τότε αυτό είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου.


Συνελήφθησαν οι δράστες οι οποίοι προέβησαν χθες σε βανδαλισμούς στο σωματείο "Ζήδρος" στα Κάτω Πολεμίδια.

Πρόκειται για τους Ανδρέα Χριστοφή Ανδρέου δεκαεπτά ετών, Γιώργο Θεοδούλου δεκαοκτώ ετών και Πανίκο Γεωργίου Αραβή δεκαεπτά ετών, οι οποίοι παραδέχθηκαν ενοχή.

Και οι τρεις τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση.

Οι νεαροί είχαν αναγράψει με μαύρο σπρέϊ πολιτικά συνθήματα στην προτομή του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου καθώς και σε διάφορα σημεία του οικήματος.

Επίσης έκαψαν την ελληνική σημαία.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Χουσέϊν, είχαν σήμερα συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών, στην 'Ακαμπα.

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας για άρση του αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Φαγιέζ Ταραουνέχ, ο βασιλιάς Χουσέϊν, θα ζητήσει από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό την άρση των κυρώσεων που επέβαλε στους παλαιστινίους.

Εν τω μεταξύ, θετική χαρακτήρισε την πορεία της αποστολής του στη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός απεσταλμένος, Ντένις Ρος.

Σε δηλώσεις του στο Αμερικανικό δίκτυο CNN, ο κύριος Ρος ανέφερε ότι ετέθησαν οι αναγκαίες βάσεις τον τομέα της ασφάλειας, για την συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών.


Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και εικοσιτέσσερα τραυματίστηκαν σε δυστύχημα στη νοτιοδυτική Γαλλία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε με φορτηγό, στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Μπορντώ και την Μπαγιόν.

Οπως δήλωσε η τοπική χωροφυλακή, όλα τα θύματα ήταν Πορτογάλοι υπήκοοι.

Το μοιραίο λεωφορείο του οποίου επέβαιναν σαράντα-δύο άτομα, μέλη παραδοσιακού λαϊκού συγκροτήματος της Πορτογαλίας, επέστρεφαν στη χώρα τους, ύστερα από περιοδεία στο Βέλγιο.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε μερικές περιοχές θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι ευμετάβλητοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 περίπου βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος. Παροδικές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε θαλάσσιους, μέτριους 3 έως 4 μποφόρ και δυνατούς 6 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη στις δυτικές προσήνεμες περιοχές και κυματώδης στις νότιες.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια παράλια και στους 29 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 33 βαθμοί και η πιο χαμηλή 20, στην Αμμόχωστο, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό 30 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 20 και τέλος στον Πρόδρομο 23 με 14 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 1997 - 18:27:16 UTC