Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-02-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Καταρρέει πλήρως η τουρκική σκευωρία περί επεισοδίου μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην Λουρουτζίνα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατρέπει παταγωδώς τους Τουρκικούς ισχυρισμούς.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση σημειωνει ότι δεν πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο σκηνοθετημένο επεισόδιο.

Ο πρόεδρος Κληριδης σε δηλώσεις πριν την αναχωρήση του για την Αθήνα, επεσήμανε ότι δεν πρεπει να δοθεί καμιά σοβαρή σημασία στο δήθεν επεισόδιο, προσθέτοντας οτι ύστερα απο την ολοκλήρωση της διερεύνησης θα αποδειχθεί ότι δέν υπήρχε ότιδήποτε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την έλευση ατόμου στις ελεύθερες περιοχές, στο σημείο όπου, υποτίθεται, έγινε το επεισόδιο, αφού δεν εντοπίστηκαν ίχνη αίματος, προς την κατεύθυνση των ελεύθερων περιοχών.

Υστερα από έρευνα που πραγματοποίησε η Αστυνομία, δεν βρεθηκε κανένας τραυματίας, σε νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές.

Οι αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας,αναμένουν τωρα την έκθεση της Ειρηνευτικης δυναμης Κυπρου.

Την ίδια ώρα ο αρχιδολοφόνος Ντενκτάς, καταβαλλει απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει περι της πραγματικότητας του επεισοδίου,που ο ίδιος και η Αγκυρα σκηνοθέτησαν.

Με δηλώσεις του ο Ντενκτάς χαρακτήρισε την υπόθεση,ως στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ψευδοκράτους.

Ισχυρίστηκε ακόμη,ότι στην Λεμεσό δρά οργάνωση, η οποία προσφέρει αμοιβή σε αυτους που θα κλέψουν τουρκικές σημαίες,ή που θα πυροβολούν εναντίον Τουρκοκυπρίων.

Στο ίδιο μηκος κύματος,κινούνται και τα σημερινα δημοσιευματα του Τουρκοκυπριακού Τύπου.

Τα μέσα ενημέρωσης,επιχειρουν να παρουσιάσουν το δήθεν επεισόδιο ως πραγματικό, στοχεύοντας να δωσουν διεθνως την εντυπωση,ότι στο νησί επικρατεί η ένταση.


Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς, δεν μεταβάλλουν την πρόθεση της Κύπρου, για πολιτική διευθέτηση του κυπριακού.

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Γιαννάκη Κασουλίδη έγινε με αφορμή τις χθεσινές επικρίσεις του ΑΚΕΛ και των Ενωμένων Δημοκρατών, ότι δίδεται η εικόνα του τριπλασιασμού των εξοπλιστικών δαπανών.

Ο κύριος Κασουλίδης προέβη σε παράθεση στοιχείων, που κατά τον ίδιο, αποδεικνύουν, ότι οι δαπάνες για εξοπλιστικές αγορές, σε επίπεδο ποσοστού του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, είναι μειωμένες, σε σύγκριση με το 1992.

Το κόστος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες της Κύπρου, ενώ αναφορά έκανε και σε κάποιους κλυδωνισμούς, που παρουσιάζονται στην κυπριακή οικονομία, οι οποίοι, όπως είπε ο Γιαννάκης Κασουλίδης, δεν καθιστούν την οικονομία, υπό κατάρρευση.


Πλήθος πιστών εξακολουθεί να συρρέει στην Ιερά Μονή Κύκκου, για να προσκυνήσει την δακρυ-ρροούσα σεπτή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.

Η Αυτού Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Κύκκου, όπου μεθαύριο Κυριακή, στις επτά το πρωί, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας της Χαναναίας.

Στις έντεκα το πρωϊ η Αυτού Μακαριότης θα προστεί παρακλήσεως πρό της δακρυρροούσης εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας.

Η Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο του ΛΟΓΟΥ, θα συνδεθούν την Κυριακή με την Ιερά Μονή Κύκκου για απευθείας μετάδοση της Θείας Λειτουργίας στις επτά το πρωϊ και της Παρακλήσεως στις έντεκα το πρωί.


Φόνος, με θύμα Ρώσο διευθυντή υπεράκτιας Τράπεζας, τον Σεργκέι Μαλέκο, διεπράχθη χθες βράδυ στην Λεμεσό.

Δράστης του εγκλήματος φέρεται να είναι άλλος Ρώσος, ο οποίος διασκέδαζε με το θύμα καταναλώνοντας ποτά με άλλους συμπατριώτες του, σε οικία στην περιοχή Γερμασόγειας.

Για άγνωστη αιτία, οι Ρώσοι λογομάχησαν, και ο ένας από αυτούς ανέσυρε μαχαίρι και τραυμάτισε δύο συμπατριώτες του.

Ο Σεργκέϊ Μαλέκο, πέθανε λίγο μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή του εγκλήματος μετέβη το πρωί και ο Ιατρο-δικαστής Πανίκος Σταυριανός όπου διενήργησε αυτοψία.

Η κατάσταση του άλλου, περιγράφεται ως σοβαρή.

H Αστυνομία συνέλαβε τους Σεργκεϊ Ασκέροφ και Σεργκέϊ Ακαράνοφ, οι οποίοι παρουσιάσθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Ασκέροφ, ενώ καταζητούνται άλλα δύο άτομα.


Εξάλλου για κατοχή και χρήση ναρκωτικών,συνελήφθησαν και πάλι στο Παραλίμνι, τρία άτομα.

Πρόκειται για δύο νεαρούς από τη Δερύνεια και μια Αγγλοκύπρια η οποία διαμένει στη Λάρνακα.

Οι συλληφθέντες είναι οι Ανδρέας Δίσπυρος δεκαεννέα ετών, Κώστας Γεωργίου είκοσι ετών και η Αγάθη Αντωνίου εικοσιενός ετών.

Οι δυο νεαροί παρέμειναν υπο κράτηση, ενω η νεαρή κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερη.

Εξάλλου, διάταγμα τριήμερης κράτησης,εξεδόθη σήμερα εναντίον του Γιώργου Πρωτοπαπά, άλλως Πούρεκκου, απο την Λευκωσία σχετικά με πρόσφατη υπόθεση καλλιέργειας σαρανταέξι φυτών κάνναβης στον Στρόβολο.

Ο Πούρεκκος συνδέθηκε με την πιο πάνω υπόθεση, μετά απο αναγνώριση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων σε τεκμήρια της υπόθεσης.


Τέσσερις φοιτητές κολλεγίου συνέλαβαν το πρωί άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι φοιτητές πλαστογράφησαν συνταγή κυβερνητικού ψυχιάτρου και αγόρασαν από φαρμακείο ελεγχόμενα φάρμακα με ναρκωτική επίδραση,τα οποία και χρησιμοποίησαν.

Στην συνέχεια προσπάθησαν να αγοράσουν φάρμακα από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πρόκειται για τους Σιερίφ Χάντι είκοσι ετών από την Αίγυπτο, Μάριους Σακαλίνσκι και Αλεξάντερ Κόρνιακ από την Λιθουανία και μια Ελληνοκύπρια φοιτήτρια.


Υπόθεση απαγωγής και διαφθοράς τριών ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας δώδεκα και δεκατριών χρόνων, διερευνά η αστυνομία.

Προς διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου οι Ανδρέας Γρηγορίου και Δημήτρης Κουσιάππας.

Εναντίον τους το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κρατησης.

Η ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλυσμένων των θυρών, για προστασία των ανήλικων κοριτσιών.


Με αρκετή καθυστέρηση η κυβέρνηση του Ισραήλ, ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν απο την ενδιάμεση ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ - Παλαιστινίων.

Με πρωϊνή απόφαση του, το Υπουργικό Συμβούλιο στα Ιεροσόλυμα, αποφάσισε την άμεση απόλυση των παλαιστινίων γυναικών κρατουμένων,στις ισραηλινές φυλακές.

Η απόφαση αναμενόταν περί τις αρχές της εβδομάδας, αλλά η λήψη της καθυστέρησε λόγω το τραγικού ατυχήματος της περασμένης Τρίτης, κατά το οποίο είχαν σκοτωθεί εβδομηντα-τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες.

Την ίδια ώρα στη Γάζα, το Ανώτατο Παλαιστινιακό Συμβούλιο, συνήλθε για να συζητήσει τόσο το ζήτημα της απόφασης για απελευθέρωση των κρατουμένων, όσο και την πρόοδο του μέχρι σήμερα διαλόγου με το Ισραήλ.


Εκτός ελέγχου φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση στην Αλβανία, όπου οι βίαιες αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Στην πόλη Βλόρε, σημειώθηκαν σήμερα σοβαρά επεισόδια, όταν είκοσι περίπου χιλιάδες διαδηλωτές, κατέλαβαν το κτίριο των τοπικών αστυνομικών αρχών, διαμαρτυρόμενοι πάντα για την οικονομική τους καταστροφή, συνεπεία της κατάρρευσης του χρηματο-πιστωτικού συστήματος της χώρας.

Οι διαδηλωτές πετροβόλησαν τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αξίωσαν την άμεση απόλυση τριάντα περίπου ατόμων που συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες, κατά την διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά ενώ σε μερικες περιοχές ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι ασθενείς 2 έως 3 και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. η θερμοκρασία θα πέσει απόψε στους 2 περίπου βαθμούς στο εσωτερικό και στους 4 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές και χιόνια στο Τρόοδος. Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς μέχρι νοτιοανατολικούς μέτριους, 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 16 περίπου βαθμούς

στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 14 βαθμοί και η πιο χαμηλή 2 υπό το μηδέν, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 14 με 1, στην Λεμεσό 16 με 4, στην Κερύνεια και την Πάφο 14 με 3 και τέλος στον Πρόδρομο 3 με 3 βαθμούς υπό το μηδέν.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 7 February 1997 - 17:27:31 UTC