Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Νέα αύξηση, της τάξεως του 17%, μέσα σε ένα μήνα, παρουσίασε η γενική τηλεθέαση του Λόγου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ΚΕΡΤΑ που εδόθη σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, απο είκοσι μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο έχει ανέλθει στις εικοσιτρείς κόμμα τέσσερα.

Ειδικότερα, οι ειδήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης, στηρίζουν την αυξητική πορεία του ΛΟΓΟΥ, παρουσιάζουν τηλεμερίδιο 21% από τις οκτώ έως τις οκτώ και δεκαπέντε, και μέσο όρο 20% μέχρι τις οκτώμιση, ενώ το δελτίο των πέντε παρουσιάζει τηλεμερίδιο της τάξης του 25%.

Η σταθερή αύξηση του Λόγου κατά τις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τον σταθεροποιεί στην τρίτη θέση, έπειτα απο τον Αντέννα και το ΡΙΚ1, ενώ ακολουθούν το ΣΙΓΜΑ, το ΡΙΚ2, η ΕΡΤ και η Λουμιέρ. Σημειώνεται ότι ο Λόγος είναι ο μόνος σταθμός που παρουσιάζει συνεχή άνοδο.

Οι άλλοι σταθμοί είτε παρουσιάζουν στάσιμα ποσοστά είτε παρουσιάζουν μείωση.

Η αυξητική αυτή δυναμική του Λόγου καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του κοινού προς το Λόγο και ταυτόχρονα αυξάνει τις ευθύνες και υποχρεώσεις του Λόγου προς το τηλεοπτικό κοινό.

Ο Λόγος ευχαριστεί όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους που στηρίζουν την προσπάθεια του και την ανοδική του πορεία.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, επανέλαβε σήμερα ότι η πλευρά μας δέν πρόκειται να δεχθεί έλεγχο στους εξοπλισμούς της Εθνικής Φρουράς από την Τουρκία, στο πλαίσιο της πρότασης για περιορισμό των πτήσεων Ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροπλανων για μιά χρονική περίοδο.

Ο πρόεδρος Κληρίδης προέβη στις δηλώσεις αυτές στη Λεμεσό, όπου παρέστη στους εορτασμούς για τον Προστάτη του Ναυτικού, Αγιο Νικόλαο.

Υπενθύμισε δε, ότι οι Τούρκοι πάντοτε υποστήριαν ότι έχουν το δικαίωμα ανάληψης στρατιωτικής δράσης το οποίο πηγάζει από τη Συνθήκη Εγγυήσεως, παρά το γεγονός ότι η ερμηνεία αυτή καταστρατεί τις αρχές του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και επομένως δέν είναι αποδεκτή από μάς.

Ο πρόεδρος Κληρίδης, τόνισε ότι δέν μπορούμε να δεκτούμε συμφωνία, η οποία θα απαγορεύει μεν τις πτήσεις των Τούρκων πάνω από την Κύπρο, αλλά άν η πλευρά μας φέρει όπλα, μπορεί η Τουρκία να εξέλθει της συμφωνίας και να κτυπήσει.


Απαισιόδοξος βραχυπρόθεσμα, αλλά αισιόδοξος μακροπρόθεσμα, δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τα προσκόμματα που προέβαλαν οι Τούρκοι στη συμφωνία για το μορατόριουμ των πτήσεων κατά την διάρκεια των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας επί του θέματος, ενώ χαιρέτισε την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι θα ετίθετο σε κίνδυνο το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι για να υπάρξει μία σωστή και λογική, όχι ιδανική λύση, θα πρέπει να αισθανθεί πίεση η Τουρκία και να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, προέβη σε μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης του διορίζοντας νέους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης.

Νέα Υπουργός Εξωτερικών, διορίστηκε η νύν Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Ευνών Μαντλίν Ολντμπραϊτ, ενώ το Υπουργείο Αμύνης αναλαμβάνει ο πρώην Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Γουϊλλιαμ Κοέν.

Η Μαντλίν Ολντπράϊτ είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξάλλου, στη θέση του διευθυντή της CIA διορίστηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αντονι Λέϊκ.

Ο διορισμός των δύο νέων υπουργών και του Διευθυντή της CIA υπόκειται στην έγκριση της Γερουσίας.


Ικανοποίηση για τον διορισμό της Μαντλίν Ολντμπραιτ ως Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι η κυρία Ολντπραϊτ, είναι πρόσωπο που έχει συνδεθεί με το Κυπριακό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν το πρόσωπο που ηγείται του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι γνώστης του Κυπριακού, αυτό, πρέπει να είναι πλεονέκτημα για την εθνική μας υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Οσκαρ Λουϊτζι Σκάλφαρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης. αναβλήθηκε για ευθετότερο χρόνο.

Η αναβολή της επίσκεψης του κυρίου Σκάλφαρο αποφασίστηκε ύστερα από συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον Ιταλό Πρόεδρο, στην Λισσαβώνα.


Η κυβέρνηση υποστηρίζει αύξηση του αριθμού των ανδρών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και είναι έτοιμη να αυξήσει την συνεισφορά της στο Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με το αντίστοιχο ποσό που θα προκύψει από την ανάλογη αύξηση.

Στην δήλωση αυτή προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, κληθείς να σχολιάσει το εγερθέν θέμα για αύξηση των μελών της δύναμης, λόγω αυξημένων αναγκών, οι οποίες μπορεί να προκύψουν και μετά από μια ενδεχόμενη συμφωνία στον στρατιωτικό διάλογο.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης δήλωσε άγνοια για πληροφορίες που φέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιδρούν στην συγκεκριμένη εισήγηση.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Πολεμικό Ναυτικό, γιόρτασε σήμερα τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο.

Στην Κύπρο, ο επίσημος εορτασμός τελέσθηκε στη Λεμεσό και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός 'Αμυνας, και άλλοι επίσημοι.

Στην Ημερησία Διαταγή του, ο Διοικητής του Ναυτικού, τόνισε ότι άν οι Τούρκοι προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τα επεκτατικά τους σχέδια, δέν θα αντιμετωπίσουν την ίδια με το 1974 κατάσταση.

Ο αγώνας μας, υπογράμμισε, θα συνεχιστεί μέχρι την απελευθέρωση.

Στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Παρέστησαν επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο υφυπουργός, Δημήτρης Αποστολάκης, η στρατιωτική ηγεσία και άλλοι επίσημοι.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, εξήρε τους αγώνες του Πολεμικού Ναυτικού στην επιτέλεση των εθνικών στόχων.


Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νετσμεττίν Ερμπακαν, ενέκρινε χθες την πρόσφατη στρατιωτική συμφωνία της χώρας του με το Ισραήλ.

Η συμφωνία, ύψους εξακοσίων εκατομμμυρίων δολλαρίων, προνοεί την υλοποίηση προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών ΕΦ-4 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, είχε αρχικά αντιταχθεί στην συμφωνία, αλλά σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, αναγκάστηκε να την αποδεχθεί, κατόπιν πιέσεων της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ισραήλ θα χορηγήσει στην Τουρκία εξακόσια εκατομμύρια δολλάρια υπό μορφή δανείου για χρηματοδότηση του προγράμματος.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 περίπου βαθμούς στο εσωτερικό και στους 12 στα παράλια.

Αύριο οι ασταθείς καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι το πρωϊ μεταβλητοί ασθενείς, 2 μποφόρ και σταδιακά θα καταστούν μέτριοι, 3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στις περιοχές των καταιγίδων θα πέουν μέχρι δυνατοί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 περίπου βαθμούς.

Σήμερα, η πιό ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 20 βαθμοί και η πιό χαμηλή 7, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα, 20 με 10, στη Λεμεσό, 21 με 11, στην Κερύνεια και την Πάφο 20 με 11 και στον Πρόδρομο 10 με 3.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 6 December 1996 - 16:27:20 UTC