Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Πρίν απο ένα χρόνο γνωριζε το Γραφείο Ευημερίας την υπόθεση υπάρξης βελόνων στο σώμα εικοσιεξάμηνου κοριτσιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Διευθύντριας του Γραφείου Ευημερίας Λούλας Θεοδώρου, ειχε διερευνηθεί το θεμα και αφού διαπιστώθηκε δεν υπήρχε καμμιά εγκληματική υπόνοια από το στενό του περιβάλλον, η υπόθεση δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας Λούλας Θεοδώρου χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις διαστάσεις που έχει πάρει το θεμα, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει υπάρξει παραβίαση του οικογενειακού ασύλου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Ερευνες για διαλεύκανση της υπόθεσης άρχισε σήμερα και κλιμάκιο ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λάρνακας.

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση διαδραματίζεται σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

Οι θεράποντες ιατροί δήλωσαν στον ΛΟΓΟ ότι στο σώμα του μωρού βρέθηκαν τέσσερις βελόνες, οι δύο αφαιρέθηκαν και παραμένουν οι δυο: μια στο συκώτι και μια στο κεφάλι.


Εντός της εβδομάδας θα γίνει νέα συνάντηση των αξιωματούχων της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών με την ηγεσία της Εθικής Φρουράς, στο πλαίσιο των επαφών για τον στρατιωτικό διάλογο.

Αυτό δλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πληροφορίες ότι ο Διοικητής των κατοχικών στρατευμάτων αρνήθηκε να παραλάβει από το Διοικητή της ΟΥΝΦΥΚΥΠ τις προτάσεις για το διάλογο.

Ο κύριος Κασουλίδης διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι ο στρατιωτικός διάλογος δεν είναι "ούτε σε διέξοδο ούτε σε αδιέξοδο".


Συνάντηση σαράντα λεπτών είχαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις Μάτση ότι δεν θα δεχθεί στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές, αλλά και η θέση του κυρίου Χατζηιωσήφ ο οποίος δημόσια αμφισβητεί την επιλογή του ΔΗΣΥ, να υποστηρίξει τον Κυριάκο Κούσιου για τη θέση υποψηφίου Δημάρχου στο Στρόβολο.

Μετά τη συνάντηση ο κύριος Μάτσης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την ουσία του θέματος, ενώ ο κύριος Χατζηιωσήφ ανέφερε ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του.

Στην περίπτωση- είπε ο νύν Δήμαρχος Στροβόλου- που ο Κυριάκος Κούσιος δεν απομακρυνθεί από τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου ο ίδιος θα επαναδιεκδικήσει τη θέση που κατέχει σήμερα.


Σαφή πολιτικά μηνύματα θα δώσει μια νίκη των λαϊκών δυνάμεων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη όπου παρουσίασε τους υποψήφιους δημάρχους οι οποίοι θα υποστηριχθούν από το ΑΚΕΛ ο κύριος Χριστόφιας τόνισε τον τοπικό χαράκτηρα των εκλογών ενώ προέβλεψε ότι η νίκη του κόμματός του θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν της προηγούμενης δημοτικής αναμέτρησης.

Ο κύριος Χριστόφιας χαρακτήρισε την τοπική αυτοδιοίκηση, σημαντικό κύτταρο της δημοκρατίας ενώ εισηγήθηκε αύξηση της επιχορήγησης των Δήμων από δυόμισι σε δέκα εκατομμύρια λίρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στους δήμους Εγκωμης, Αγίου Δομετίου και Παραλιμνίου για τους οποίους είπε ότι το κόμμα του επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία πριν εξαγγείλει τους υποψηφίους του.


Την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης σε Συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημάρχοι του κόμματος.

Ο κύριος Λυσσαρίδης ανέλυσε τους κύριους άξονες της πολιτικής της ΕΔΕΚ, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, οι οποίες αφορούν την παιδεία, υγεία, πολιτική άμυνα, κοινωνική μέριμνα και περιβάλλον.


Για παραπλάνηση του κοινού και για εκμετάλλευση της ευελιξίας που παρέχει ο νόμος καταγγέλονται ασφαλιστικές εταιρείες στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.

Ο βουλευτής Κίκης Καζαμίας, υποστήριξε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αύξησαν τα ασφάλιστρά τους θέτοντας στο ίδιο καλάθι καλούς και κακούς οδηγούς ενώ ο νόμος προνοούσε διαφοποίηση των ασφαλίστρων ανάλογα με τη συμπεριφορά των οδηγών.

Το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν απορρίπτει τις καταγγελίες, επαναφέρει το αίτημα του υπουργείου για πλήρη ελευθεροποίηση των ασφαλίστρων, υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι θα επικρατήσουν συνθήκες ανταγωνισμού.

Η θέση αυτή βρίσκει αντίθετη την επιτροπή οικονομικών της Βουλής, η οποία και πάλι βλέπει πίσω από τη πρόθεση αυτή κλείσιμο όλων των μικρών εταιρειών και περαιτέρω αύξηση των ασφαλίστρων.


Τρόμο αλλά και οργή προκάλεσε στην Αυστραλία, η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της χώρας Τζων Χάουαρντ, ότι το ρωσικό διαστημόπλοιο που εκτοξεύθηκε το Σάββατο, από το Κοσμοδρόμιο Μπαϋκονούρ υπέστη βλάβη και επρόκειτο να συντριβεί στην γή, πιθανότατα στην Αυστραλία.

Οι φόβοι των Αυστραλών έλαβαν διαστάσεις πανικού, όταν ο Πρωθυπουργός Χάουαρντ, εξήγησε ότι το διαστημόπλοιο που είχε προορισμό του τον Αρη μετέφερε τέσσερις δεξαμενές με ραδιενεργό πλουτώνιο.

Τελικά, το διαστημικό δράμα είχε αίσιο τέλος, αφού τα απομεινάρια του διαστημοπλοίου κατέπεσαν σε βαθιά περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού στα δυτικά της Χιλής.

Επιστήμονες διαβεβαιώνουν, ότι σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις οι δεξαμενές με το ραδιενεργό πλουτώνιο βρίσκονται ανέπαφες στο βυθό του ωκεανού, ενώ δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διαρροής.


Πανικός έχει προκληθεί στην Νότιο Αφρική απο τη διάγνωση κρούσματος του θανατηφόρου ιού Εμπόλα.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό προσβολής από τον ιό που καταγράφεται στην χώρα και το θύμα είναι μία σαρανταεξάχρονη νοσοκόμα από το Γιοχάννεσμπουργκ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άτυχη νοσηλεύτρια ήρθε σε επαφή με τον θανατηφόρο ιό, ενώ περιέθαλπτε έναν γιατρό από την κεντροαφρικανική δημοκρατία της Γκαμπόν.

Ο ιός Εμπόλα ο οποίος είχε στοιχίσει τον περασμένο χρόνο την ζωή σε εκατοντάδες άτομα, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος, αφού το 90 τοις εκατό των ατόμων που προσβάλλει πεθαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάντως οι νοτιαφρικανικές αρχές, διαβεβαιώνουν ότι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του περιστατικού και την αποφυγή εξέλιξης του σε επιδημία, κάτι που θα προκαλούσε σίγουρα εκατόμβες θυμάτων.


Μιά νέα σελίδα στην πολυτάραχη ιστορία της Ρουμανίας, σηματοδοτεί η χθεσινή εκλογή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εμίλ Κωνσταντινέσκου στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Ο πενηντα-επτάχρονος Κωνσταντινέσκου, ο πρώτος δημοκρατικά εκλελεγμένος Πρόεδρος της Ρουμανίας, υπόσχεται να δώσει στην εξαθλιωμένη βαλκανική δημοκρατία την χαμένη αξιοπρέπεια της.

Ο Εμίλ Κωνστανινέσκου έλαβε κατά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών το 56% τοις εκατόν των ψήφων, έναντι του 46% τοις εκατόν του απερχόμενου Προέδρου Ιόν Ιλιέσκου.

Για τη Ρουμανία, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται περισσότερο απο ιστορικό, αφού το φιλόδοξο πρόγραμμα του Κωνσταντινέσκου, επιδιώκει την οικονομική ανόρθωση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την πλήρη εκδημοκρατικοποίηση της Ρουμανίας.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν κατά διαστήματα ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια και στους 16 περίπου βαθμούς στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με ψηλές παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι 4 Μποφόρ και τοπικά 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 περίπου βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 βαθμοί και η πιο χαμηλή 12, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 24 με 18, στην Λεμεσό 26 με 18, στην Κερύνεια και την Πάφο 26 με 13, και στον Πρόδρομο 15 με 8.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Monday, 18 November 1996 - 12:27:13