Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, στο σώμα του οποίου βρέθηκαν τέσσερα βελόνια, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ευθύνη της οικογένειας στην όλη υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στο ΛΟΓΟ, ο πατέρας του κοριτσιού, επικρίνει τόσο το ιδιωτικό κανάλι που μετέδωσε την είδηση, όσο και τον γιατρό που παρακολουθούσε το παιδί.

Ο πατέρας, καταγγέλλει ότι με τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα αιωρούνται υπόνοιες κατά του ιδίου και της συζύγου του.

Το θέμα είναι προσωπική υπόθεση της οικογένειας μας, πρόσθεσε και μας βασανίζει επί δύο χρόνια τώρα.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να ανακαλυφθεί η αιτία.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο της αστυνομίας συνεχίζει τις έρευνες του για διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ το Γραφείο Ευημερίας που διερεύνησε την υπόθεση πριν από ένα χρόνο επισημαίνει ότι δεν υπήρχε καμμιά εγκληματική υπόνοια για το στενό περιβάλλον του παιδιού.


Η Αστυνομία άρχισε έρευνες για την κατάσταση που επικρατεί στον Μαζωτό, ύστερα από το συγκλονιστικό ρεπορτάζ που μετέδωσε χθες βραδυ ο ΛΟΓΟΣ.

Ηδη, κλιμάκιο ανακριτών της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρνακας μετέβη στον Μαζωτό και εξέτασε επί τόπου την κατάσταση.

Οπως μετέδωσε ο ΛΟΓΟΣ, στον Μαζωτό διαδραματίζονται καθημερινά σκηνές που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες.

Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στις οικογένειες Αργυρού και Παναγή.

Ο Μαζωτός, όπως επεσήμαναν με δηλώσεις τους στον ΛΟΓΟ κάτοικοι του χωριού, έχει μοιραστεί σε δύο στρατόπεδα και τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Κάποιοι μάλιστα απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, οδηγώντας τα γεγονότα σε βεντέτα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Την σοβαρότητα της υπόθεσης επιβεβαιώνει και η αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για κρίσιμη κατάσταση.


Δίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, είχε το πρωϊ το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ αμέσως μετά το σώμα συνήλθε σε διευρυμένη συνεδρία στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίας ήταν το θέμα που προκύπτει από τις προθέσεις κομματικών στελεχών να διεκδικήσουν θέση Δημάρχου ώς ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί και πρόσθεσε ότι το κόμμα είναι συμπαγέστατο, έτοιμο να αντιμετωπίσει ο,τιδήποτε συμβεί.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι λήφθησαν κάποιες αποφάσεις για ορισμένους που επιδεικνύουν αντικομματική συμπεριφορά και ότι το κόμμα θα ενεργήσει ανάλογα, για όσους μετά τις 25 Νοεμβρίου, ημέρα υποβολής των υποψηφιότητων, θα συνεχίσουν να απειθαρχούν στις αποφάσεις του.

Οσοι ισχυρίζονται ότι αγαπούν το κόμμα τους, συνέχισε ο κύριος Αναστασιάδης, θα πρέπει να σέβονται και να υπακούουν στις αποφάσεις του, ανεξάρτητα από το αν θίγονται οι προσωπικές τους φιλοδοξίες.


'Εντονα αντέδρασε σήμερα η κυβέρνηση στις χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντικοινωνική, αντι-αναπτυξιακή και συντηρητική πολιτική έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αφού απαρίθμησε τα μέτρα, τα οποία έλαβε η κυβέρνηση προς οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ να μην κάνει τον γενναιόδωρο και το χουβαρντά, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κύριος Χριστόφιας, είχε εισηγηθεί την αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους στα δέκα εκατομμύρια λίρες.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης διερωτήθηκε γιατί η εισήγηση αυτή δεν έγινε όταν βρισκόταν στην εξουσία ο κύριος Βασιλείου.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους.


Γραμμάτιο για τις ερχόμενες Προεδρικές Εκλογές κατέθεσαν οι Ενωμένοι Δημοκράτες.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο πρώτος αντιπρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Παπαπέτρου, υπογράμμισε την επιτυχή θητεία του Γιώργου Βασιλείου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ δεν απέκλεισε νέα υποψηφιότητά του κυρίου Βασιλείου για το ύπατο αξίωμα.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν η πρώτη μετά την συνένωση των δύο κινημάτων σε νέο σχήμα.

Τόσο ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου όσο και ο πρώτος αντιπρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Παπαπέτρου υπογράμμισαν την κεντρώα φυσιογνωμία του κόμματός τους.


Ο Ραούφ Ντενκτάς, ζήτησε να αποκτήσει την Τουρκική υπηκοότητα.

Ο κατοχικός ηγέτης, υπέβαλε πριν από έντεκα μήνες, αίτηση πολιτογράφησης στο Τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο ζήτημα της αίτησης Ντενκτάς, αναφέρεται σήμερα η Τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", η οποία και προσθέτει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε την αίτηση πολιτογράφησης που υπέβαλε και η σύζυγος του Ντενκτάς.


Ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης Αλέκου Ευαγγέλου ορκίστηκε σήμερα η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή που θα διερευνήσει πιθανά σκάνδαλα στην κατακύρωση προσφορών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Ο κύριος Ευαγγέλου, αφού δήλωσε ότι τα μέλη της επιτροπής απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, Γεώργιος Σταυρινάκης, ανέφερε ότι οι συνεδρίες του σώματος θα είναι ανοικτές, ενώ διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έρευνας.


'Ανθρακας ήταν τελικά η έκθεση του πρώην διοικητή της Υπηρεσίας Διώξεως Ναρκωτικών Σωτήρη Χαραλάμπους για το πρόβλημα στην Κύπρο.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοϊζου, ο οποίος μελέτησε το πόρισμα της έρευνας του βοηθού αρχηγού Αντρέα Στεφάνου, επί της έκθεσης Χαραλάμπους, απεφάνθη ότι δεν συντρέχει λόγος για τη λήψη μέτρων εναντίον οποιουδήποτε αστυνομικού.

Το πόρισμα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, ενώ βουλευτές διερωτήθηκαν εάν τελικά η έκθεση καταπέλτης του κυρίου Χαραλάμπους ήταν τελικά σαπουνόφουσκα.

Ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Ευαγγέλου αρνήθηκε να σχολιάσει το πόρισμα σημειώνοντας ότι το πως θα ενεργήσει είναι ενδοϋπηρεσιακό θέμα.

Ο κύριος Χαραλάμπους αμφισβήτησε έμμεσα το πόρισμα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του βοηθού αρχηγού Αντρέα Στεφάνου αναφέροντας ότι εξέδοσε το πόρισμα του επί της έκθεσης του, δεκατριών σελίδων, πέντε λεπτά μετά που την έλαβε.

Επανέλαβε δε, ότι υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις με τις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί στο εμπόριο ναρκωτικών και ανέφερε σχετικά πρόσφατα παραδείγματα.


Με τη λήψη απεργιακών μέτρων προειδοποιεί το προσωπικό του γενικού νοσηλευτικού κλάδου, για ικανοποίηση αιτημάτων και τήρηση συμφωνηθέντων εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου.

Την απόφαση αναμένεται να επικυρώσει η Εκτελεστική Επιτροπή του Κλάδου την προσεχή Δευτέρα.

Τα αιτήματα αφορούν την πλήρωση κενών και επιπρόσθετων θέσεων νοσηλευτών και βοηθών θαλάμων, κλιμάκωση της δομής του κλάδου και τροποποίηση του νόμου περί προσλήψεων εκτάκτων για λύση του προβλήματων των αντικαταστατών νοσηλευτών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, κρίνει τα αιτήματα για στελέχωση άνευ αντικειμένου, λόγω έλλειψης νοσηλευτών στην αγορά και επιπλέον βάσει των διεθνών δεδομένων η αναλογία κλινών-νοσηλευτών στην Κύπρο είναι ψηλότερη.

Εν τω μεταξύ, την προσεχή Πέμπτη σαρανταπέντε αντικαταστάτες νοσηλευτών κατέρχονται σε επ' αόριστον απεργία, με άμεσο κίνδυνο ο θάλαμος έιτς να μείνει χωρίς προσωπικό.

Επί του θέματος, ο κύριος Χριστοφίδης ανακοίνωσε την άμεση δρομολόγηση τροποποίησης του νόμου περί προσλήψεως εκτάκτων για οριστική διευθέτηση των αντικαταστήσεων.


Πυρκαγιά ξέσπασε χθες βράδυ σε αμαξοστοιχία μεταφοράς οχημάτων στη σήραγγα της Μάγχης, η οποία συνδέει τις γαλλικές με τις βρετανικές ακτές.

Τουλάχιστον οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Γαλλίας, όπου και κρατήθηκαν για νοσηλεία, ύστερα από εισπνοή καπνού, ενώ άλλα εικοσι-έξι άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για το πρώτο δυστύχημα αφότου εγκαινιάστηκε η σήραγγα της Μάγχης το 1994.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, από την οποία καταστράφηκαν οκτώ βαγόνια της αμαξοστοιχίας, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.


Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος αποδέχθηκε πρόσκληση του κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, για να επισκεφθεί την Κούβα.

Η αποδοχή της πρόσκλησης έγινε κατά την διάρκεια ιστορικής -όπως χαρακτηρίστηκε- συνάντησης των δύο ανδρών, το μεσημέρι στο Βατικανό.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Ποντίφικα με τον κομμουνιστή ηγέτη της Κούβας.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, η συνάντηση του Πάπα με τον Φιντέλ Κάστρο θέτει και επίσημα τέρμα στην περίοδο ψυχρότητας ανάμεσα στο Βατικανό και την Κούβα.

Τα δύο κράτη είχαν κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου ιδιαίτερα περιορισμένες σχέσεις λόγω της αντίθεσης του καθολικού κράτους στο κομμουνιστικό σύστημα που εφάρμοσε ο Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε λοιπόν ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 περίπου βαθμούς.

Αύριο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και δυνατόν να πέσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 περίπου βαθμούς.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 βαθμοί και η πιο χαμηλή 16, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 24 με 17, στην Λεμεσό 26 με 17, στην Κερύνεια και την Πάφο 24 με 16 και τέλος στον Πρόδρομο 15 με 8.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Tuesday, 19 November 1996 - 13:27:19