Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-05

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα ο έβδομος ραδιομαραθώνιος αναδεικνύοντας και φέτος μέσα από την προσφορά και αγάπη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την ανθρωπιά και μεγαλοψυχία του λαού μας.

Στην Πλατεία Ελευθερίας τερμάτισαν σήμερα η ποδηλατοδρομία του Μιχάλη Αγρότη, οι πορείες των παραπληγικών, και των μοτοσυκλεττιστών, καθώς και η πορεία των δρομέων του σωματείου Περικλής Δημητρίου και ο Υπερμαραθώνιος του Γιάννη Κούρου.

Το πρωί, εξάλλου, οι Ελληνες Ολυμπιονίκες, που βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο του ραδιομαραθωνίου, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Γιαννάκης και η τραγουδίστρια Χαρούλα Αλεξίου, η οποία χάρισε στον Πρόεδρο Κληρίδη τον δίσκο της με το τραγούδι που έγραψε για την κόρη του Τάσου Ισαάκ.

Εν τω μεταξύ, για τους σκοπούς του ραδιομαραθωνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προβαίνοντας σε μια συμβολική χειρονομία πρόσφερε σήμερα το ποσό των δύο χιλιάδων λιρών.

Ο ραδιομαραθώνιος '96 οργανώνεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, με την στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας και με την συμβολή του Ραδιόφωνου και της Τηλεόρασης του Λόγου.

Η τηλεόραση του σταθμού μας μεταδίδει και σήμερα ειδική ζωντανή εκπομπή η οποία άρχισε στις δύο το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι τις επτά.


Κατηγορηματικά διέψευσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, δημοσιεύματα του αθηναϊκού Tύπου, περί διαφωνίας του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Νικόλαου Βορβολάκου με την πραγματοποίηση του στρατιωτικού διαλόγου.

Οι στρατιωτικοί έχουν απόψεις, πρόσθεσε ο κύριος Κασουλίδης, για θέματα στρατιωτικής υφής και τις εκφράζουν, εφόσον ο επιτελάρχης που διεξάγει τον διάλογο, τελεί υπό τις διαταγές του Στρατηγού Βορβολάκου.

Πάντως, ο εκπρόσωπος ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του στρατιωτικού διαλόγου.

Περιορίστηκε να πει ότι η συζήτηση προχωρεί, εκτιμώντας ότι μέχρι την εποχή που θα συνταχθεί η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, θα υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Η κυβέρνηση, επανέλαβε ο Εκπρόσωπός της, θα λάβει σοβαρά υπόψην θέματα ασφάλειας των κατοικημένων περιοχών.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης σχολιάζοντας τη χθεσινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Κύπρου από δυο Τουρκικά μαχητικά, υπενθύμισε το γεγονός, ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο από το 1974.

Κάθε παραβίαση δεν συνεπάγεται και κατάρριψη, είπε ο κύριος Κασουλίδης προσθέτοντας ότι η κλασσική μέθοδος είναι η αναχαίτιση, έαν φυσικά υπάρχουν τα μέσα.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Αθήνα Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι η παραβίαση αλλά και η προσγείωση των τουρκικών μαχητικών στο Κυπριακό έδαφος αποδεικνύει ότι από την πλευρά της Τουρκίας δεν υπάρχει φιλική διάθεση για προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δέχθηκε σήμερα τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Χρίστο Ροζάκη.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε στον υφυπουργό της Μητέρας Πατρίδος ότι για να επιβιώσει ο Ελληνισμός πρέπει να μείνει ανυποχώρητος στον αγώνα του για απελευθέρωση της Κύπρου και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, ο κύριος Ροζάκης, είπε, ότι οι θέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν στη διαμόρφωση της ελληνικής στρατηγικής ενόψει των εξελίξεων στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκο Μαρκίδη, με τον οποίο και συζήτησε τη νομική πλευρά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αυτη τη ωρα ο κυριος Ροζάκης μιλα σε συνεντευξη τύπου για τα απποτελέσματα των επαφών του.


Ακαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για την ανέρευση των τεσσάρων ναυαγών, που αγνοούνται από την χθεσινή σύγκρουση επιβατηγού πλοίου με πυραυλάκατο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στα ανοικτά της Σάμου.

Το δυστύχημα συνέβη όταν τα συστήματα ραδι-επισήμανσης του επιβατικού πλοίου "Σάμαινα", δεν εντόπισαν έγκαιρα την πυραυλάκατο "Κωστάκος", με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να συγκρουστούν.

Η πυραυλάκατος βυθίστηκε σε διάστημα δεκαπέντε λεπτών απο την σύγκρουση.

Στην περιοχή του ναυαγίου, έχουν καταπλεύσει ειδικά πλοία εντοπισμού και ανέλκυσης ναυαγίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους- μέλη του πληρώματος.

Η πυραυλάκατος λάμβανε μέρος στην άσκηση "Παρμενίων" και η χθεσινή τραγωδία είναι η μεγαλύτερη που συνέβη ποτέ, σε άσκηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


Νέες διευκρινίσεις για τις προχθεσινές του δηλώσεις ότι δεν κηδεμονεύεται από κανένα, έδωσε σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε το πρωϊ με το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.

Μιλώντας μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Μάτσης δήλωσε ότι, όταν ο Πρόεδρος Κληρίδης μιλούσε περί κηδεμονίας, δεν εννοούσε τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ο ΔΗΣΥ, συνέχισε ο κύριος Μάτσης, επιδιώκει μία συνεργασία, που να υποβοηθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το κυβερνητικό έργο, αλλά και το κόμμα.

Συνέχεια στο θέμα έδωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν απαίτησε να λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες να εκτελούνται από την Κυβέρνηση, ούτε απαίτησε να συμβουλεύει το Υπουργικό Συμβούλιο πριν την λήψη αποφάσεων.


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πληροφορία ότι η Ελληνική σημαία θα υπεστέλλετο από τον ιστό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Πρύτανις του Πανεπιστημίου Μιλτιάδης Χαχολιάδης δήλωσε στο "ΛΟΓΟ" ότι δεν πρόκειται ούτε η Σύγκλητος, αλλά ούτε και το Συμβούλιο του Ιδρύματος να πάρει μιά τέτοια απόφαση.

Την απόφαση, είπε ο κύριος Χαχολιάδης, θα πρέπει να την λάβει η πολιτική ηγεσία.

Εν τω μεταξύ, όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, πλην της "Προοδευτικής" που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, καταδίκασαν το ενδεχόμενο υποστολής της Ελληνικής σημαίας.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων επαναβεβαίωσαν σήμερα την απόφαση που πήραν στις αρχές Οκτωβρίου, ότι θα διαφυλάξουν την Ελληνική σημαία και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την υποστολή της.


Εθνικό πρόβλημα χαρακτηρίζονται τα ναρκωτικά στον τόπο μας ,ενώ επανέρχονται οι κατηγορίες για συμμετοχή αστυνομικών στην εμπορία του λευκού θανάτου.

Ολα αυτά στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η οποία συζήτησε σήμερα το πρόβλημα, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πρώτοι στη σειρά των θυμάτων οι νέοι, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ένας στους 20 δοκίμασε ναρκωτικά, ενώ ένας στους δέκα δηλώνει ότι μπορεί εύκολα να βρει τις ουσίες αυτές.

Εκκλησία, Υπουργείο Παιδείας, και εθελοντικές οργανώσεις, ζήτησαν από την πολιτεία να δεκτεί την εμπλοκή τους στους μηχανισμούς πρόληψης και θεραπείας που διαθέτει.


Περνούμε στις αμερικανικές εκλογές, από την έκβαση των οποίων, ο Μπίλ Κλίντον- σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι ο πρώτος Δημοκρατικός υποψήφιος που θα ανανεώσει την θητεία του, τα τελευταία 60 χρόνια.

Η ροή των αποτελεσμάτων τωω Προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται ν' αρχίσει τις πρώτες πρωινές ώρες.

Περίπου 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη του Αμερικανού Προέδρου και Αντιπροέδρου, των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, των 34 μελών της Γερουσίας και των Κυβερνητών 11 πολιτειών.

Τα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έχουν ανακοινώσει πως με το κλείσιμο των περισσοτέρων καλπών, θα είναι σε θέση να προβλέψουν και το εκλογικό αποτέλεσμα.


Σε εγχείρηση ανοικτής καρδίας υποβλήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσσίας Μπορις Γέλτσιν.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η επέμβαση υπήρξε απόλυτα επιτυχής, σημειώνουν ωστόσο ότι οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της καταστάσης της υγείας του Ρώσσου προέδρου.

Ο Γέλτσιν λίγο πριν την είσοδό του στο χειτουργείο μεταβίβασε όλες τις εξουσίες του Προέδρου στον πρωθυπουργό Βίκτωρ Τσερνομίρτιν.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς βορειοδυτικούς 2-3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, και γύρω στους 15 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά διαστήματα όμως θα σχηματίζοτναι λίγες νεφώσεις που δυνατό να δώσουν τοπικές βροχές στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει γύρω στους 27 βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 13, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 26 με 17, στη Λεμεσό 27 με 16, στην Κερύνεια και την Πάφο 25 με 14, και τέλος στον Πρόδρομο 14 με 11.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Tuesday, 5 November 1996 - 11:27:12