Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται από τις έξι το πρωί, ο έβδομος ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τον φετεινό ραδιομαραθώνιο οργανώνουν το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ με την στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας και την συμβολή του ραδιόφωνου και της τηλεόρασης του ΛΟΓΟΥ.

Συμμετέχουν επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα, το ράδιο Πρώτο, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αστρα καθώς και άλλοι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Από τις δύο άρχισε στην τηλεόραση του Λόγου ειδική τηλεοπτική εκπομπή, η οποία θα συνεχιστεί αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων και θα διαρκέσει μέχρι τις επτά το απόγευμα.

Ο ραδιομαραθώνιος θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυκτα.

Από τις φετινές εκδηλώσεις του ραδιομαραθωνίου ξεχωρίζει η αποψινή εορταστική εκδήλωση στο στάδιο "Ελευθερία" στην Λευκωσία, στην οποία θα πάρουν μέρος, οι Ελληνες Ολυμπιονίκες της Ατλάντα.


Καθοριστικές για τους περαιτέρω χειρισμούς στο Κυπριακό, είναι οι συναντήσεις που πραγματοποιεί σήμερα στη Λευκωσία, ο υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδος, Χρίστος Ροζάκης.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Ροζάκης επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του 1997, θα πρέπει να επιτευχθεί ο πλήρης συντονισμός στην πολιτική Αθηνών και Λευκωσίας, ώστε οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, να είναι σε θέση, να αντιπετωπίσουν αποτελεσματικά, τις αναμενόμενες εξελίξεις.

Επανέλαβε ότι οι επαφές του στην Κύπρο, εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκρότησης και συντονισμού των θέσεων Ελλάδας και Κύπρου, με αφορμή την έντονη κινητικότητα στο κυπριακό.

Ο κύριος Ροζάκης, συναντήθηκε νωρίτερα, με τον υπουργό εξωτερικών Αλέκο Μιχαηλίδη.

Στην συνέχεια διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, στο υπουργείο εξωτερικών.

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαικών Υποθέσεων του Υπουργείου Στέλιος Περράκης και ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Κρανιδιώτης.

Το απόγευμα, ο κύριος Ροζάκης θα έχει συναντήσεις, με αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.


Την χειρίστη υπηρεσία στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, προσφέρουν όσοι μεταφέρουν το μήνυμα στην Τουρκική πλευρά, ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό, τότε η Κύπρος δεν θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, σχολιάζοντας πληροφορίες, ότι η Γερμανία επιθυμεί λύση και μετά την ένταξη.

Ο κύριος Κασουλίδης, δεν παρέλειψε να επισημάνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε, σημειώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου, Βίλι Ντε Κλερκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της βουλής, Νίκο Αναστασιάδη, ήταν πιο ξεκάθαρος, αναφέροντας ότι η μη λύση δεν σημαίνει και μη ένταξη.


Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, θα είχε καταστροφικές συνέπειες στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, προειδοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Αλέκος Μιχαηλίδης, κατά την έναρξη του εικοστού τρίτου συνεδρίου του, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νεολαίας.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις ή ενέργειες, που αμφισβητούν ή εκφράζουν επιφυλάξεις για τον καταλυτικό αυτό ρόλο είναι καταστροφικές, ανέφερε ο κύριος Μιχαηλίδης.

Τέτοιου είδους δηλώσεις, εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών, μπορεί να δώσουν στην Τουρκία το λανθασμένο μήνυμα, ότι έχει τη δυνατότητα να ασκήσει δικαίωμα αρνησικυρίας στην αίτηση της Κύπρου, γεγονός που δίδει στην Τουρκία άλλο ένα κίνητρο για να εμποδίσει την επίλυση του Κυπριακού.

Στο συνέδριο συμμετέχουν τριακόσιοι σύνεδροι από εικοσι-δύο Ευρωπαϊκές χώρες.


Επιφυλάξεις και ανησυχίες για τις υπό εκκόλαψη πρωτοβουλίες επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θεωρεί αναγκαία την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία, για να εγκαταλείψει την επεκτατική της πολιτική.

Ο κύριος Κυπριανού προέβη στις δηλώσεις αυτές, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Απόστολου Κακλαμάνη.

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ελλάδας αποφάσισαν τον συντονισμό της δράσης των δύο Σωμάτων και τη χάραξη στρατηγικής, για καλύτερη ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το Εθνικό πρόβλημα.

Το πρωί ο κύριος Κυπριανού έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, με επίκεντρο των συνομιλιών τους το Κυπριακό, ενώ το μεσημέρι παρέστη σε γεύμα εργασίας, που παρέθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα Δημήτρης Ρέππας, επιβεβαίωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, απέστειλε επιστολή στο ΝΑΤΟ, στην οποία καταγράφεται η ιδέα για δημιουργία μηχανισμού, που θα διέπει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών-μελών.

Ο κύριος Ρέππας, ανέφερε ότι η επιστολή αυτή, εστάλη πριν την διεξαγωγή των ελληνικών εκλογών.

Το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο κύριος Ρέππας, δεν έχει απαντήσει ακόμη επισήμως, αλλά όπως ανέφερε, ορισμένοι υπουργοί χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, έχουν συζητήσει το θέμα με τον κύριο Πάγκαλο.


Κυκλώματα ντόπιων επιτηδείων, διακινούν τους ξένους παράνομους εργάτες, δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του υπουργείου του.

Ο κύριος Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι η προτεινόμενη αύξηση των ποινών, θα σταματήσει κατά 95% το φαινόμενο το οποίο ζημιώνει τον τόπο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, θα βρίσκεται στη βουλή νομοσχέδιο, για τη δημιουργία ενός μέχρι δύο καζίνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου εσωτερικών, ογδόντα αιτήσεις από ξένους και ντόπιους, για την δημιουργία καζίνων.


Λίγες μόνο ώρες απομένουν για την διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Μπίλ Κλίντον θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, αφού διατηρεί σημαντική διαφορά, έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μπόμπ Ντόουλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 53 τοις εκατόν έναντι 38 του Μπόμπ Ντοόυλ και 5 του Τεξανού πολυεκατομμυριούχου Ρος Περό.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η "Τάιμς" της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι ο Μπίλ Κλίντον, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για την συγκέντρωση των διακοσίων εβδομήντα 270 εκλεκτόρων που απαιτείται για την νίκη.

Επισημαίνει επίσης ότι δεν αποκλείεται να ανακτήσουν οι Δημοκρατικοί και την πλειοψηφία στην Βουλή.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις με ενδεχόμενο ελαφρών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στα παράλια και στους 11 στο εσωτερικό.

Αύριο θα αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά μέτριοι δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 περίπου βαθμούς.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 βαθμοί και η πιο χαμηλή 11, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 25 με 13, στην Λεμεσό επίσης 25 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 24 με 13 και τέλος στον Πρόδρομο 14 με 11.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Monday, 4 November 1996 - 11:27:17