Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Μπίλ Κλίντον είναι ο νικητής των Προεδρικών Εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, οι Ρεπουπλικάνοι ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στην Γερουσία, όπου αύξησαν την δύναμή τους κατά δύο έδρες, ενώ παράλληλα διατηρούν, άν και μειωμένη τη δύναμή τους στην Βουλή, καθιστώντας δύσκολη την εφαρμογή της πολιτικής του Προέδρου Κλίντον.

Ο Μπίλ Κλίντον υπερίσχυσε του αντιπάλου του Μπόμπ Ντόουλ, κερδίζοντας σε τριανταμία πολιτείες και εξασφαλίζοντας 379 εκλέκτορες.

Ο Ντόουλ κέρδισε σε 19 πολιτείες, εξασφαλίζοντας 159 εκλέκτορες.

Για την εκλογή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών απαιτούνται 270 εκλέκτορες.

Μέ καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπιλ Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 49%, ο Μπομπ Ντόουλ 41% και ο Ρος Περό 8%.

Στη Γερουσία, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, οι Ρεπουπλικάνοι αναμένεται να αυξήσουν τη δύναμή τους κατά δύο έδρες, εξασφαλίζοντας 55 έναντι 45 των Δημοκρατικών.

Στην Βουλή οι Ρεπουπλικάνοι, έχασαν τουλάχιστον 11 έδρες, άν και διατηρούν την πλειοψηφία τους στο σώμα.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι ο Μπίλ Κλίντον, μετά την επανεκλογή του, θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες για το Κυπριακό που είχε εξαγγείλει προεκλογικά.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, επεσήμανε ότι η δική μας πλευρά δεν θα πρέπει να αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν πιέσεις, αλλά να διαδραματίσουν θετικό ρόλο για επίλυση του προβλήματος.

Αναφερόμενος στις επαφές του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Χρήστου Ροζάκη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι συζητήθηκε η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, αλλά και η αναμενόμενη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό.

Πρέπει, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να προδιαγραφεί η στρατηγική που θα ακολουθήσουν απο κοινού Κύπρος και Ελλάδα, ενόψει της πρωτοβουλίας που αναμένεται να εκδηλωθεί στις αρχές του 1997.

Υπέδειξε επίσης ότι η στρατηγική αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, και ότι θα επικυρωθεί μετά από επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος και ενδεχομένως το Εθνικό Συμβούλιο στην Αθήνα.


Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε σήμερα ότι η επανεκλογή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτείων Μπίλ Κλίντον, αποτελεί ευκαιρία για λύση του Κυπριακού.

Ο Ντενκτάς προέβλεψε ότι ο Μπίλ Κλίντον δεν θα πάρει το μέρος -κατά την έκφραση του- της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Με προκλητικό τρόπο μάλιστα, ανέφερε ότι εάν υπάρχει ένας ηγέτης που μπορεί να πει στους Ελληνοκυπρίους ότι δεν συνθέτουν την μοναδική κυβέρνηση στο νησί, αλλά αποτελούν απλώς την μία εκ των δύο πλευρών, αυτός είναι ο Μπιλ Κλίντον.


Δεν ανησυχεί η ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας από τις τουρκικές παραβιάσεις του Κυπριακού Εναέριου Χώρου.

Οπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Ηλιάδης, η Εθνική Φρουρά παρακολουθεί τις στρατιωτικές ασκήσεις των Τούρκων, μια ενέργεια την οποία ενέταξε στη σύνηθη πρακτική που ακολουθούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο κύριος Ηλιάδης, διέψευσε τέλος ότι στο πλαίσιο της άσκησης παρατηρείται κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.


Σε νέα προκλητική ενέργεια, προέβη σήμερα το κατοχικό καθεστώς, απαγορεύοντας σε πέντε εγκλωβισμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σε αντίποινο για τις εκδηλώσεις ενημέρωσης των τουριστών που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκυρίακο στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Υστερα από διαβήματα μέσω των Ηνωμένων Εθνών, οι κατοχικές αρχές επέτρεψαν γύρω στο μεσημέρι στους εγκλωβισμένους, να αποστείλουν στο Ριζοκάρπασο τις αποσκευές τους.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος Αρης Χατζηπαναγιώτου, τόνισε ότι θα πρέπει να καταγγελθεί η παράνομη και προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ότι το ψευδοκράτος απαγορεύει σε Μαρωνίτες να επισκεφθούν τα κατεχόμενα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή σχετίζεται με την υπόθεση του παράνομου διορισμού κοινοτάρχη και χωριτικής αρχής, στον Κορμακίτη.


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορεί να αναρτά την ελληνική σημαία.

Την θέση αυτή που στηρίζεται σε άρθρο του Συντάγματος εξέφρασαν τόσο η Υπουργός Παιδείας Κλαίρη Αγγελίδου όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης.

Το θέμα που προέκυψε με το ιερό σύμβολο του Εθνους ήταν από τα ζητήματα που απασχόλησαν το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρία του.


Απόλυτα επιτυχής ήταν η εγχείρηση ανοικτής καρδίας, στην οποία υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μπαρίς Γιέλτσιν, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται καλύτερα απ'ότι αναμενόταν.

Αυτό δήλωσε ο αμερικανός καρδιο-χειρουργός, ο οποίος προίστατο της εγχείρησης.

Συνολικά, οι γιατροί διενήργησαν πέντε μπάη-πας στον Πρόεδρο Γιέλτσιν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο Γιέλτσιν ανέλαβε και πάλι τις εξουσίες που είχε εκχωρήσει στον Πρωθυπουργό Βίκτωρ Τσερνομίρτιν προτού μπει στο χειρουργείο.

Ο Γιέλτσιν θα αναλάβει εν μέρει τα καθήκοντά του σε μερικές εβδομάδες, ενώ σε δύο μήνες αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.


Σε απ'ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 14 Νοεμβρίου, παρέπεμψε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, τον Νίκο Παρμαξή, 47 ετών, κτηματομεσίτη.

Ο Παρμαξής αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες που αφορούν απόπειρα βιασμού εξάχρονου κοριτσιού από την Λεμεσό.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Λένα Δημητριάδου, ανέφερε ότι υπάρχουν επαρκείς λόγοι για παραπομπή του υπόπτου στο Κακουργιοδικείο και ενέκρινε περιοριστικά μέτρα εναντίον του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος κατέβαλε εγγύηση ύψους δύο χιλιάδων λιρών και διατάχθηκε να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας.


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργειοδικείο, που συνήλθε στη Λευκωσία, στους Ισραηλινούς, Σμόν Αμόρ και Νταβίντ Μπιτόν, 28 και 24 ετών αντίστοιχα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, οι δύο Ισραηλινοί είχαν ακινητοποιήσει περιπολικό της Αστυνομίας και απελευθέρωσαν δύο υπόδικους συμπατριώτες τους, Αβί Μπιτόν και Σιούκι Σαμάρα.

Το Κακουργειοδικείο, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ο Σιούκι Σαμάρα απέδρασε χωρίς να εγνώριζε προηγουμένως τα σχέδια των συμπατριωτών του, του επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή.


Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το Βρετανικό Απόσπασμα των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιεί αυτή την ώρα εκδήλωση στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης γίνεται ρίψη πυροτεχνημάτων.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 14 βαθμούς στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς μέτριους 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 26 βαθμούς στα νότια παράλια.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 βαθμοί και η πιο χαμηλή 12, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 26 με 14, στην Λεμεσό 24 με 15, στην Πάφο και την Κερύνεια 23 με 13 και τέλος στον Πρόδρομο 14 με 9.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Wednesday, 6 November 1996 - 11:27:15