Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-07-25

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


'Επεσε στις τρείς το απόγευμα η αυλαία για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα η σορός της, καλυμμένη απο τα ροδοπέταλλα που πετούσαν οι θαυμαστές της, μεταφέρθηκε απο το ξωκλησι του Αγίου Ελευθερίου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου εψάλη η νεκρώσιμη Ακολουθία.

Την κηδεία πρακολούθησαν συγκλονισμένοι οι δικοί της, πολλοί καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος, η Κάτια Δανδουλάκη εκ μέρους του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, και η μικρή Μελίνα απο την χορωδία Τυπάλδου που λάμβανε μέρος στο τελευταίο εργο της Αλίκης " Η Μελωδία της Ευτυχίας."

Η πομπή στη συνέχεια πέρασε απο τους κυριοτερους δρόμους της Αθηνας που κατεκλύστηκαν απο πλήθος κόσμου και κατευθύνθηκε προς το πρώτο Νεκροταφείο.

Η Αλίκη τάφηκε κοντά στους άλλους μεγάλους καλλιτέχνες, την Μελίνα Μερκούρη, την Ελλη Λαμπετη, την Τζένη Καρέζη, τον Δημήτρη Χορν ανθρώπους με τους οποίους εζησε μια ολοκληρη ζωή.

Ο Δημος Αθηναίων αποφάσισε όπως δοθεί το όνομα της Αλίκης σε δρόμο της Ελληνικής πρωτεύουσας και να στηθεί η προτομή της σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.


Η Κυπριακή Κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα την εξάλειψη των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ο κύριος Κασουλίδης διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να παρεμποδιστεί η εξάπλωσή της.

Ανέφερε επίσης ότι παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η προχωρημένη εξέλιξή της πρόκειται για ελαφράς μορφής ιογενούς μηνιγγίτιδας, η οποία μπορεί να αντιμετωπισθεί ιατρικά αποτελεσματικά.

Ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι τα 52 κρούσματα είναι αρκετά, αλλά δέν μπορούν να χαρακτηριστούν ως επιδημία.-


Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η προσπάθεια για συνάντηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς με τον Διοικητή του κατοχικού στρατού.

Οι προσκλήσεις που θα επιδίδοντο από τον Διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δεν έχουν σταλεί στους παραλήπτες τους, λόγω της απαράδεκτης αξίωσης της τουρκικής πλευράς για συμμετοχή στην συνάντηση του διοικητή των λεγομένων "τουρκοκυπριακών δυνάμεων".

Ενδεχόμενη αποτυχία της προσπάθειας αυτής, θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει αρνητικά την όλη προσπάθεια για διευθέτηση του Κυπριακού.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την προσήλωση της πλευράς μας στην συμφωνία για συνάντηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του Διοικητή του κατοχικού στρατού καθως και την ετοιμότητα για συζήτηση στρατιωτικών θεμάτων.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, δήλωσε ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο, λόγω του ελλειπούς ενδιαφέροντος των ισχυρών, της αδυναμίας των διεθνών οργανισμών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους και της αδιαλλαξίας της Τουρκίας.

Ο κύριος Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στους τρείς αυτούς παράγοντες που για 22 χρόνια οδήγησαν το Κυπριακό στα σημερινά αδιέξοδα, μιλώντας χθές βράδυ κατά τη διάρκεια δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με τις εκτιμήσεις του προέδρου Στεφανόπουλου, συμφώνησε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι ελπίδα μας είναι ότι τα νέα δεδομένα που έχουν πρωτοεμφανιστεί θα είναι ικανά για να μετατρέψουν την αρνητική εικόνα των 22 χρόνων.


Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στην Τουρκική Αστυνομία και διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την συνεχιζόμενη κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα.

Εν τω μεταξύ δύο ακόμη απεργοί πείνας πέθαναν το πρωί σε Τουρκικές φυλακές, ανεβάζοντας στους έξι τον αριθμό των απεργών που πέθαναν τις τελευταίες τρεις μέρες.

Το πανίσχυρο Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει σήμερα για να μελετήσει την όλη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Τουρκία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Αθήνα, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι το προσωπείο της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι κατάστιχτο απο πράξεις που δρομολούν και παραπέμπουν στο Εξπρές του Μεσονυκτίου".


'Εργο των αυτονομιστών Ταμίλ θεωρούνται οι δύο νέες -πολύνεκρες- εκρήξεις βομβών, που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα και στην κυριολεξία διέλυσαν αμαξοστοιχία στον κεντρικό σταθμό του Κολόμπο.

Τουλάχιστον εξηντατρία άτομα σκοτώθηκαν, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες, αφού οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής.

Η νέα επίθεση έρχεται μία μόλις εβδομάδα μετά την επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στο νοτιοανατολικό μέρος της χώρας, η οποία στοίχισε την ζωή σε χίλια άτομα.


Στο Λόγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης ειδικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Μπόϊνγκ 747.

Τα δύο κουτιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση μεταφέρθηκαν στην Ουάσιγκτων, όπου ειδική υπηρεσία θα αναλάβει την ανάλυση και αξιολόγηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτά.

Στα κουτιά περιέχονται οι μοαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πιλοτηρίου καθώς όλα τα στοιχεία πτήσεως.

Μετά την ανεύρεση τους, η διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας της περασμένης Πέμπτης θεωρείται πλέον δεδομένη.


Απόψε ο ακιρός θα είναι αίθριος με αραιή ομίχλη κατά τόπους. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα στις δυτικές περιοχές θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 περίπου βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα εμφανιστούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις δυτικές περιοχές για να καταστεί το απόγευμα ταραγμένη και στις νότιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και στους 31 στα δυτικά παράλια.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Thursday, 25 July 1996 - 15:59:37