Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-07-24

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Δύο νεαρά πρόσωπα από το Παραλίμνι απήχθηκαν σήμερα το πρωί από τις κατοχικές δυνάμεις στην θαλάσσια περιοχή Κάππαρη στον Πρωταρά.

Πρόκειται για τους Γιαννάκη Κώστα Χ"Γιάννη, 22 ετών και Γεώργιο Παύλου Νικολάου, 24 ετών.

Οι δύο νεαροί επέβαιναν σε μικρή βάρκα, όταν τους πλησίασε τουρκικό σκάφος και τους απήγαγε.

Καταβάλλοντια προσπάθειες μέσω των Ηνωμένων Εθνών για απελευθέρωσή τους.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, επιβεβαίωσε έμμεσα, ότι ο Αγγλοαμερικανικός παράγοντας πιέζει την πλευρά μας για να αποδεκτεί την συμμετοχή του διοικητή των λεγομένων "τουρκοκυπριακών δυνάμεων" στον στρατιωτικό διάλογο.

Ωστόσο, ο Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, απέρριψε εκ νέου την υπαναχώρηση του Ντενκτάς, αλλά και την άποψη της Μαντλίν 'Ολμπραϊτ, η οποία θεωρεί το θέμα τεχνική λεπτομέρεια.

Εν τω μεταξύ, ως απαράδεκτη, επέστρεψε ο Πρόεδρος Κληρίδης, επιστολή του κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, την οποία υπέγραφε ως Πρόεδρος του ψευδοκράτους και με την οποία ζητά, δήθεν, να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην Κύπρο.


Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλαδος Θοδωρος Πάγκαλος κάλεσε την Ουάσιγκτον να ασκησει πίεση προς την Αγκυρα να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της προκειμένου να υπάρξει λυση στο Κυπριακό.

Στην Κύπρο, υπογράμμισε ο κύριος Πάγκαλος ο οποίος μιλουσε στο Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο ΣΙ ΕΝ ΕΝ, το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το έχουμε ήδη συζητήσει με τους Αμερικανούς αξιωματούχους είναι αυτό της ασφάλειας.

Πρέπει να βρούμε ένα σύστημα τόνισε ο κύριος Πάγκαλος με το οποίο οι δύο κοινοτητες, η Ελληνοκυπριακή πλειοψηφία και η Τουρκοκυπριακή μειοψηφία να αισθάνονται ασφαλείς.

Καταλήγοντας ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών επεσήμανε ότι ο προεδρος Κληρίδης πρότεινε την αποστρατιωτικοποίηση και μια διεθνη παρουσία που μπορεί να είναι το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή 'Ενωση ή ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, οποιοσδήποτε που θα μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή εγκατάσταση των νέων θεσμών, για την ομοσπονδιακή συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων.


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρίας Παρθένιος εξεδήμησε χθές εις Κύριον, σε ηλικία 77 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Ο Πατριάρχης ειχε χωροστατήσει τό πρωί στή Θεία Λειτουργία στό Μοναστήρι τής Χοζοβιώτισσας στήν Αμοργό οπου βρισκόνταν γιά διακοπές.

Μέ τήν επιστροφή του στό σπίτι του αισθάνθηκε αδιαθεσία καί εξέπνευσε αμέσως, χωρίς νά καταστεί δυνατή η παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο Πατριάρχης Παρθένιοςειχε εκλεγεί στίς 27 Φεβρουαρίου 1987 καί διακρινόνταν γιά τήν ικανότητά του νά επιλύει προβλήματα στό χώρο τής Ορθοδοξίας καί τού Ελληνισμού.

Εκπροσώπησε την Εκκλησία του κατά την τελευταία τριακονταετία σε πολλά διεκκλησιαστικά και διορθόδοξα συνέδρια και ανέπτυξε πλούσιο πνευματικό και ποιμαντικό έργο.

Η σορός του εκτίθεται από σήμερα στην Αθήνα σε λαϊκό προσκύνημα, μέχρι την ημέρα της κηδείας του, στο Κάιρο, ενώ οι σημαίες είναι αναρτημένες μεσίστιες.


Το χαμόγελο, η ακτινοβολία και η φρεσκάδα της Αλίκης Βουγιουκλάκη σημάδεψαν τεσσερις γενιες.

Μικροί και μεγάλοι έσμιξαν στο πληθος των επωνύμων και ανωνύμων που συρρέουν ασταμάτητα απο χθες το απόγευμα στο παρεκκλησι του Αγίου Ελευθερίου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών, για να ψυθιρίσουν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους ηθοποιό.

Η κηδεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη θα γίνει δημοσία δαπάνη, στο Πρωτο Νεκροταφείο Αθηνών, αύριο Πέμπτη στις τρείς το απόγευμα.


Συμπληρώνονται σήμερα 22 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα, πτώση η οποία πληρώθηκε με το βαρύ τίμημα της κατοχής της μισής Κύπρου.

Ο Ελληνισμός δεν γιορτάζει, αλλά θυμάται και αγωνίζεται για την ελευθερία της Κύπρου από τη συνεχιζόμενη επιβουλή της Τουρκίας.

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, τονίζει ότι τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία η εθνική ενότητα και η ομοψυχία.

Η χάραξη προσθέτει μιας ενιαίας εθνικής γραμμής για την αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων και την καλύτερη λειτουργία σπουδαίων τομέων της κοινωνικής μας ζωής, θα συμβάλει στην δημιουργική πορεία του έθνους.

Ανακοινώσεις για την αποκαστάση της δημοκρατίας εξέδωσαν κόμματα και οργανώσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Δέν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας που παρουσιάσθηκαν, και οι κινδυνολογίες για το θέμα αυτό απειλούν με αρνητικές συνέπειες τον Τουρισμό.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μανώλης Χριστοφίδης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βρεττανία, επικοινώνησαν με το Υπουργείο Υγείας ζητώντας πληροφορίες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μελετάται το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας στους πολίτες τους, να μην επισκέπτονται την Κυπρο.

Τα περιστατικά είναι απλά και αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα, επεσήμανε ο κυριος Χριστοφίδης.


Για το περιεχόμενο της έκθεσης του Γενικού Λογιστή, στην οποία θα στηριχθεί το Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει στην αύξηση ή όχι τιμών των πετρελαιοειδών, ενημερώθηκε σήμερα το σώμα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε ζητήσει την υποβολή της έκθεσης για επαλήθευση των στοιχείων που υπέβαλαν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, προκειμένου να διακριβωθεί κατά πόσο οι ζημιές που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν ή θα υποστούν μέχρι το τέλος του χρονου, ευσταθούν ή όχι.

Ωστόσο,, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αναφορικά με το περιεχόμενο της έκθεσης.


Τη σύσταση επιτροπής σε μόνιμη βάση που θα ασχοληθεί με την μακροπρόθεσμη νομική συνεργασία Κύπρου Ρωσσίας αποφάσισαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Ρώσσος Γενικός Εισαγγελέας Γιούρι Σκουράτοβ.

Στη συνέχεια, ο Ρώσσος Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, έδωσαν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία ανέφεραν ότι η Κύπρος και η Ρωσσία έχουν θέσει τα πρώτα θεμέλια μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε νομικά θέματα.


Και τρίτος πολιτικός κρατούμενος πέθανε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μετά απο απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του.

Την ίδια ώρα αρκετά άτομα επιχειρούσαν να διοργανώσουν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας απαιτώντας σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Ο στρατός επενέβη και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία, ξυλοκόπησε άγρια τους συγκεντρωθέντες συλλαμβάνοντας παράλληλα αρκετούς απο αυτούς.

Ο καταδικασθείς για τον αγώνα του πολυβραβευμένος Τούρκος συγγραφέας Γιασάρ Κεμάλ, κάλεσε την παγκόσμια κοινή γνώμη να θέσει τέρμα στην κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση του καιρου.

Αποψε ο καιρος θα ειναι αιθριος με ασθεενις μεταβλητους ανεμους 2 εως 3 Μποφορ. η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη και η θερμοκρασια θα πεσει στους 21 βαθμους.

Αυριο ο καιρος θα ειναι γενικα αιθριος αλλα στο εσωτερικο θα σχηματισθουν λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοδυτικοι μετριοι 4 Μποφορ και η θαλασσα λιγο ταραγμενη μεχρι ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα φτασει τους 35 βαθμους στο εσωτερικο, τους 31 στα νοτι απαραλια και στους 29 στα


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Wednesday, 24 July 1996 - 15:05:08