Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-02-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 12/02/2007

Το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κανονισμό εμπορίου ΕΕ-Τ/Κ, η κριτική του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, οι συγκρούσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με έντονο προεκλογικό χρώμα, η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος, και η πρόταση νόμου για δημιουργία χώρων διεξαγωγής αγώνων ταχύτητας για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι οι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η προεκλογική εκστρατεία του Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2008, η εκδήλωση διαμαρτυρίας των Λυμπιωτών έναντι στη δημιουργία του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο έδαφος της Κόσης, η πρόταση νόμου για βελτίωση του Σχεδίου Γεωργικής Ασφάλισης, η καταδίωξη από αστυνομικό αλλοδαπού και ο τραυματισμός του, η καρναβαλίστικη εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού και τα 12χρονα της εφημερίδας ''Πολίτης''.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Κριτική με γάντι'', γράφει ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρκος Κυπριανού, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στον αθηναϊκό ''Τύπος της Κυριακής'', κάνει κριτική με έμμεσο τρόπο και με το γάντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και την πολιτική του στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης ότι το θέμα των πετρελαίων, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη και οι ογκώδεις κοινωνικές παροχές που θα παραχωρηθούν στο λαό κατά το τρέχον έτος είναι οι τρεις άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η προεκλογική εκστρατεία του Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2008, ενώ έναντι του ΔΗΣΥ θα ανασύρεται και αναμασιέται το σχέδιο Ανάν και η τοποθέτηση του κόμματος στο δημοψήφισμα.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Δεν προσφέρεται παίγνιο με τα πετρέλαια'', αναφέρεται σε δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι από τη μία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ισχυρίζεται ότι θέλει να κρατά χαμηλούς τόνους στο θέμα των πετρελαίων και από την άλλη, μέσω του ελληνικού Τύπου, καλλιεργεί ένα κλίμα που πιστεύει ότι θα τον ευνοήσει περισσότερο προεκλογικά παρά την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων. Γράφει, επίσης, ότι ειρηνική και χωρίς επεισόδια ήταν η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των Λυμπιωτών έναντι στη δημιουργία του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο έδαφος της Κόσης, τρία χιλιόμετρα νότια των Λυμπιών.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Και στο βάθος... Ευρωδικαστήριο'', γράφει ότι δυναμικά επαναφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κανονισμό απευθείας εμπορίου με τους Τ/Κ, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται πεισματικά να αλλάξει τη νομική βάση και να βελτιώσει τον εμπορικό κανονισμό για τα κατεχόμενα, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Λευκωσίας και τις παραινέσεις ορισμένων άλλων χωρών μελών της ΕΕ. Γράφει, επίσης, ότι η εφημερίδα γιορτάζει σήμερα τα 12χρονα της και ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί δικαίως τόσο για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα όσο και για τους αναγνώστες άλλο ένα ορόσημο.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Πίστες ταχύτητας για μείωση των τροχαίων'', γράφει ότι με την κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή έγινε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας χώρων διεξαγωγής αγώνων ταχύτητας, ως ένα μέτρο για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Γράφει, επίσης, ότι μετά από δραματική καταδίωξη, αστυνομικός της ομάδας ''Ζ'' που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του πιστόλι και τραυμάτισε αλλοδαπό στην Κάτω Πάφο, αφού έκανε νόημα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί να σταματήσει για έλεγχο και ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Εγκαινίασαν προεκλογικό'', γράφει ότι οι προεδρικές εκλογές απέχουν έναν ολόκληρο χρόνο, ωστόσο οι συγκρούσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όπως αυτές σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, είχαν έντονο προεκλογικό χρώμα, αφού η αντιπολίτευση έδειξε ότι θα πορευθεί με ψηλούς τόνους στην άσκηση κριτικής προς την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει αναπάντητες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Γράφει, επίσης, ότι τα φανταχτερά χρώματα των κοστουμιών που επέλεξαν τα παιδιά που συμμετείχαν στη χθεσινή καρναβαλίστικη εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού δημιούργησαν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στην πολύσχναστη οδό Ανεξαρτησίας.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Διαστρέβλωση η πολιτική τους'', γράφει ότι την κλιμάκωση της τακτικής της όξυνσης, της έντονης αντιπαράθεσης και της παραπληροφόρησης επέλεξε η ηγεσία του ΔΗΣΥ, όπως διαφάνηκε από την ομιλία του Προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη στην προχθεσινή συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος. Γράφει, επίσης, ότι με πρόταση νόμου που κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο βελτιώνεται και επεκτείνεται το Σχέδιο Γεωργικής Ασφάλισης με στόχο την καλύτερη οικονομική στήριξη των γεωργών στις περιπτώσεις που η παραγωγή τους πλήττεται από αναπόφευκτους φυσικούς κινδύνους, αλλά και για καλύτερη διασφάλιση του εισοδήματός τους.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 12 February 2007 - 15:19:06 UTC