Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/09/2006

Η αποδοχή από την τουρκοκυπριακή πλευρά του πακέτου που υπέβαλε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και η επικείμενη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στο ακτίβ στελεχών Λευκωσίας-Κερύνειας, η ''απαγωγή'' από το κράτος δύο ανήλικων παιδιών ρωσικής καταγωγής προκειμένου να απελαθεί η οικογένεια, οι στόχοι της Ελληνικής Τράπεζας και ο τουρισμός στην Κύπρο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες είναι οι αρχιεπισκοπικές εκλογές και η κάθοδος ψηφοφόρων από το εξωτερικό, η απόφαση εναντίον του Προέδρου του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών που κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά, τα οργανωτικά προβλήματα στον κρατικό ιατρικό τομέα, οι τροχαίες παραβιάσεις που καταγράφηκαν από το σύστημα φωτοεπισήμανσης της Αστυνομίας και η απόσυρση από την αγορά εύφλεκτου φαρμακευτικού παρασκευάσματος.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ο Ταλάτ είπε 'ναι', ο Τάσος θέλει προετοιμασία'', γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έλεγε χθες στον Κόφι Ανάν ότι οι τελευταίες πληροφορίες ήταν ότι η τουρκική πλευρά πιθανόν να εξετάσει θετικά τη σύσταση των ομάδων εργασίας, αλλά η τουρκική πλευρά είχε ήδη ανακοινώσει ότι αποδέχθηκε το πακέτο Μόλερ, ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως τις ομάδες εργασίας και ότι δεν έχει ανάγκη την προετοιμασία που διακηρύττει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος. Γράφει, επίσης, ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν φθάσει στην Κύπρο μερικοί ψηφοφόροι από το εξωτερικό για να ψηφίσουν στις αρχιεπισκοπικές εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Χαλαρώνουν'', γράφει ότι θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την παρουσίαση της έκθεσης προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, ενώ οι εταίροι στην πλειοψηφία τους τοποθετούνται με δυσαρέσκεια απέναντι στην Τουρκία, αλλά είναι μάλλον σαφές ότι κανένας εταίρος δεν επιθυμεί στο τέλος του χρόνου να βρεθούν μπροστά στην απόφαση παγώματος ή διακοπής των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Γράφει, επίσης, ότι παρελθόν αποτελούν από χθες οι δικαστικές έδρες για τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών Κώστα Καμένο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Απαγωγέας το κράτος!'', γράφει ότι ευρισκόμενο σε μετωπική σύγκρουση με το πνεύμα της κοινοτικής οδηγίας για την παραμονή αλλοδαπών αλλά και με το δημόσιο αίσθημα, το κράτος μετατράπηκε χθες σε απαγωγέα δύο ανήλικων παιδιών ρωσικής καταγωγής, προκειμένου να εκβιάσει τη μητέρα τους να συναινέσει στην απέλαση της οικογένειας. Γράφει, επίσης, ότι οι 274 από τις 460 παραβάσεις που κατέγραψαν το πρώτο 24ωρο λειτουργίας τους οι κάμερες της Τροχαίας έγιναν στον κόμβο Φανερωμένης - Καλού Χωριού στη Λάρνακα, και ότι το 10% των οχημάτων που πέρασαν από τη συγκεκριμένη διασταύρωση είτε παραβίασαν το όριο ταχύτητας είτε τον κόκκινο φωτεινό σηματοδότη.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ναι υπό όρους'', γράφει ότι με μιαν αιφνιδιαστική κίνηση, η Αγκυρα και το ψευδοκράτος έστειλαν επιστολή στα Ηνωμένα Εθνη, ανακοινώνοντας ότι αποδέχονται τη συμβιβαστική φόρμουλα για λειτουργία των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εμπειρογνωμόνων στο Κυπριακό, και ότι η επιστολή παρελήφθη στον ΟΗΕ λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Κόφι Ανάν. Γράφει, επίσης, ότι σε μάστιγα για τον κρατικό ιατρικό τομέα εξελίσσονται τα εκατοντάδες οργανωτικά προβλήματα, που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας και του βαθμού εξυπηρέτησης των ασθενών.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Τουρκικό ναι με ουρά'', γράφει ότι η τουρκική πλευρά, ύστερα από 20 ημέρες, ανταποκρίθηκε θετικά στη φόρμουλα του Μάικλ Μόλερ, που υποβλήθηκε για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συζητήσεις για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης επέλεξε χθες τη συνέχιση της διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης του παραστρατιωτικού κυκλώματος μέσω στρατιωτικού ανακριτή, και αυτό τη στιγμή που ο ΔΗΣΥ, το ΚΣ ΕΔΕΚ και το Ευρωπαϊκό Κόμμα ζητούσαν επίμονα τον διορισμό ανεξάρτητης διερευνητικής επιτροπής από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ο λαός μας ενισχύει'', γράφει ότι ο κ. Χριστόφιας δήλωσε στο ακτίβ στελεχών Λευκωσίας-Κερύνειας ότι το ΑΚΕΛ διαδραματίζει και θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο Κυπριακό, στα πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά πράγματα του τόπου, γιατί σε αυτόν το ρόλο το έχει τάξει ο λαός με την ψήφο και την εμπιστοσύνη του. Γράφει, επίσης, ότι τέσσερεις ημέρες απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή των αρχιεπισκοπικών εκλογών και ο Επίσκοπος Κύκκου κάλεσε το λαό να προσέλθει μαζικά στις κάλπες, σημειώνοντας πως οι επικείμενες εκλογές αποτελούν την πιο κρίσιμη, καθοριστική, αποφασιστική πρώτη φάση του όλου εκλογικού συστήματος για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Ο ήλιος και η θάλασσα δεν είναι αρκετά'', γράφει ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει παραδεχθεί την επείγουσα ανάγκη για διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου ώστε να επιβιώσει η τουριστική βιομηχανία. Γράφει, επίσης, ότι οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διέταξαν την απόσυρση από την αγορά φαρμακευτικού παρασκευάσματος για την καταπολέμηση ψειρών μέχρι να ολοκληρωθεί έρευνα για το πώς εννιάχρονο κοριτσάκι υπέστη εγκαύματα πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού όταν η μητέρα της άναψε αρωματικό κερί για να καλύψει την έντονη μυρωδιά του φαρμάκου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Τριετές Στρατηγικό Σχέδιο ανακοίνωσε η Ελληνική'', γράφει ότι η Ελληνική Τράπεζα, έχοντας ως στόχο τη δυναμική εξέλιξη, διατηρώντας το ανθρώπινο της πρόσωπο, προχωρεί στην υλοποίηση του Στρατηγικού Στόχου του ομίλου, όπως αυτό καθορίστηκε στο Τριετές Στρατηγικό Σχέδιο 2006-2008. Γράφει, επίσης, ότι πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για παράβαση των κανονισμών της Ομοσπονδίας επέβαλε χθες στους διοργανωτές του τουρκικού Γκραν Πρι της Κωνσταντινούπολης η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), και υπενθυμίζει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρέδωσε το βραβείο στο νικητή του αγώνα κατά παράβαση των κανονισμών της FIA.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 20 September 2006 - 14:19:08 UTC