Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 19/09/2006

Οι αντιδράσεις του δημοσιογραφικού κόσμου για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, η απαίτηση των ΔΗΣΥ και ΚΣ ΕΔΕΚ για διορισμό επιτροπής διερεύνησης των καταγγελιών για παραστρατιωτικό κύκλωμα στην Εθνική Φρουρά, η προεκλογική εκστρατεία για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, το θέμα των αγνοουμένων και ο όρκος μαχητών της Αλ Κάιντα να πολεμήσουν εναντίον των ''προσκυνητών του σταυρού'' είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η τριμερής συνεργασία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΣ ΕΔΕΚ στις δημοτικές εκλογές, η απεργία των έκτακτων δημόσιων υπαλλήλων της επαρχίας Πάφου, η ανέγερση από την ΑΗΚ κινητής τηλεφωνίας στα Λατσιά χωρίς άδεια, η έκκληση γονιών ναρκομανών να παραμείνουν τα παιδιά τους στις Κεντρικές Φυλακές για να γλυτώσουν το θάνατο, η έναρξη λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης της Αστυνομίας και η εμφάνιση μαθητών στα σχολεία της Λευκωσίας.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Κατάφερε το ακατόρθωτο'', γράφει ότι ανέκαθεν, αλλά κυρίως με την εκλογή του στην προεδρία, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ετύγχανε της ευμενούς μεταχείρισης των δημοσιογράφων, παρόλο ότι δεν έπαψε ποτέ να καταφεύγει σε προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια εναντίον τους, και ότι τώρα κατάφερε, για πρώτη φορά, να προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κόσμου. Γράφει, επίσης, ότι εκκεντρικό κούρεμα, βαμμένες τρίχες, μακριά ατημέλητα ανδρικά μαλλιά, σκουλαρίκια στη μύτη και το στόμα, στενό παντελόνι και φανελάκι μάρκας, γυαλί ηλίου ασορτί με το ντύσιμο, παπούτσια κόκκινα, κίτρινα, ροζ είναι οι νέες τάσεις μόδας στα σχολεία της Λευκωσίας.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Αδειάζει τον Τάσσο ο Γιαννάκης Ομήρου'', γράφει ότι στο κενό πέφτει η προσπάθεια του Προέδρου Παπαδόπουλου να παρουσιάσει τις καταγγελίες σε σχέση με το παραστρατιωτικό επιτελείο στην Εθνική Φρουρά ως δήθεν αποκύημα της φαντασίας ''ομάδας'' δημοσιογράφων και ότι ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ ζήτησε μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ το διορισμό ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης των καταγγελιών. Γράφει, επίσης, ότι οι έκτακτοι δημόσιοι υπάλληλοι της επαρχίας Πάφου αποφάσισαν να κατέλθουν τον Οκτώβριο σε επ' αόριστον απεργία, και αναμένεται να ακολουθήσουν και οι συνάδελφοί τους στις υπόλοιπες επαρχίες.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''44 'θαμμένοι' στα συρτάρια του ΓΕΕΦ'', γράφει ότι νέα στοιχεία που καταδεικνύουν την ένοχη στάση της πολιτείας έναντι συγγενών των αγνοουμένων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα ενώπιον δικαστηρίου, αφού χθες αντισυνταγματάρχης, ο οποίος υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ και χειριζόταν και θέματα αγνοουμένων, κατέθεσε ως τεκμήρια 44 δελτία αναγνώρισης νεκρών, 44 δελτία διακομιδής νεκρών, 44 πιστοποιητικά θανάτου και 44 δηλώσεις ταφής. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απαιτεί πλήρη υποταγή στη δική του θεώρηση για τη δημοσιογραφία για να αναγνωρίσει ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Εκτός ελέγχου οι φωτιές που άναψε ο Τάσσος'', γράφει ότι εκτός ελέγχου είναι οι φωτιές που άναψε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με τις δηλώσεις του ότι το παραστρατιωτικό κύκλωμα ήταν εν ολίγοις φαντασία πέντε δημοσιογράφων, που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί αναλυτές. Γράφει, επίσης, ότι αυθαίρετα η ΑΗΚ προχώρησε χθες στην ανέγερση κινητής τηλεφωνίας στα Λατσιά και ότι πνέουν μένεα οι δημότες και ο Δήμαρχος Λατσιών, που σέρνει την Αρχή στα δικαστήρια, προσθέτοντας ότι η ΑΗΚ είχε υποβάλει αίτηση στο Δήμο, αλλά πήρε την άδεια μόνη της και προχώρησε, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ομοβροντία κατά Τάσσου'', γράφει ότι ομοβροντία επικρίσεων από πολιτικούς και το δημοσιογραφικό κόσμο ακολούθησε τις δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου, ο οποίος από τη Νέα Υόρκη παρενέβη στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για να επιρρίψει με ιδιαίτερα εχθρικό και προσβλητικό τρόπο ευθύνες στους δημοσιογράφους για το σάλο που ακολούθησε την παραίτηση του Υπουργού Αμυνας. Γράφει, επίσης, ότι σε απόγνωση βρίσκονται ορισμένοι γονείς ναρκομανών που έφτασαν στο σημείο να ζητούν από το Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών να παρατείνει την παραμονή των παιδιών τους στο κελί σε μιαν προσπάθεια να γλυτώσουν από το θάνατο.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Στην τελική ευθεία'', γράφει ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, με τον Επίσκοπο Κύκκου να εκφράζει αισιοδοξία και να διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το κοινωνικό και εκκλησιαστικό του έργο, ενώ σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι υπόλοιποι ιεράρχες, με αποτέλεσμα να υποβιβάζουν το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας. Γράφει, επίσης, ότι τη διαβεβαίωση ότι τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΣ ΕΔΕΚ θα εργαστούν για επιτυχία της συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές έστειλαν χθες εκπρόσωποί τους.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Η Αλ Κάιντα ορκίζεται να 'καταστρέψει το σταυρό' '', γράφει ότι μαχητές της Αλ Κάιντα στο Ιράκ ορκίστηκαν να πολεμήσουν εναντίον των ''προσκυνητών του σταυρού'' και ότι διαδηλωτές έκαψαν χθες ομοίωμα του Πάπα λόγω σχολίων του Πάπα Βενέδικτου για το Ισλάμ, ενώ δυτικοί κληρικοί και πολιτικοί προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πάθη. Γράφει, επίσης, ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης της Αστυνομίας τέθηκε σε λειτουργία χθες, θέτοντας τέρμα στη μακρά καθυστέρηση και αβεβαιότητα που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 19 September 2006 - 14:19:11 UTC