Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 02/08/2006

Ο κυπριακός Τύπος προβάλλει στα κύρια θέματα το συνεχιζόμενο βομβαρδισμό του Λιβάνου από το Ισραήλ και τις επιπτώσεις για την Κύπρο, δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι επιθυμεί νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, τη χθεσινή σύσκεψη των συγκυβερνώντων κομμάτων σε μια νέα προσπάθεια συνέχισης της συνεργασίας και στις δημοτικές εκλογές, καθώς και το θέμα της αναθεώρησης των τοπικών σχεδίων.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Νέα συνάντηση με Τάσο θέλει ο Ταλάτ» γράφει ότι θέμα νέας συνάντησής του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο έθεσε ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί ταλάτ αμέσως μετά την ανταλλαγή των καταλόγων για να συζητήσουν τα κεφάλαια των προτάσεων που αντάλλαξαν οι εκπρόσωποί τους, Τάσος Τζιωνής και Ρασίτ Περτέβ αλλά και θέματα που αφορούν τις τεχνικές επιτροπές. Σε άλλο θέμα, η «Α» αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου Αντώνη Μιχαηλίδη ότι ο πόλεμος στο Λίβανο δεν έχει επηρεάσει ούτε και προβλέπεται να επηρεάσει τις προγραμματισμένες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο, αλλά έχει επηρεάσει τις τιμές των καυσίμων.

«Η Μάχη» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά». Οπως γράφει, μέσα σε κλίμα έντασης και έντονων διαφωνιών πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη των συγκυβερνώντων κομμάτων σε μια νέα προσπάθεια συνέχισης της συνεργασίας και στις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» η σύσκεψη «περιστράφηκε στους λεγόμενους αντάρτες αλλά και για συγκεκριμένους Δήμους τους οποίους διεκδικούν πέραν του ενός κόμματος. Αλλού γράφει ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας από ραδιενεργό νέφος με απεμπλουτισμένο ουράνιο λόγω του πολέμου στο Λίβανο.

Ο «Πολίτης» με πρωτοσέλιδο τίτλο «&#146;Φρουτάκια&#146; σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ» γράφει ότι ως μανάβικα του τζόγου λειτουργούσαν τα γραφεία &#150; καφενεία του ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στη Χλώρακα, διαθέτοντας μηχανές τυχερών παιχνιδιών γνωστές ως «φρουτάκια», «ληστές» και άλλα. Χθες μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου επέδραμαν στα υποστατικά του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του Σωματείου «Ακρίτας» όπου έκαναν κατάσχεση 15 μηχανών τζόγου. Γράφει επίσης ότι οι πιο καθαρές θάλασσες στην Ευρώπη είναι αυτές της Κύπρου. Μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις του «Π» απέδειξαν επιβεβαίωσαν την καθαρότητα των θαλασσών μας.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «4.000 στρέμματα το αγκάθι στα Τοπικά Σχέδια» γράφει ότι τέσσερις χιλιάδες στρέμματα γης, σε ολόκληρη την Κύπρο αποτελούν το μεγάλο αγκάθι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων. Είναι οι εκτάσεις που περιλήφθηκαν το 2003 στη λεγόμενη ζώνη προστασίας πρασίνου. Η «Σ» προβάλλει επίσης δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν χθες, κάτω από συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της «Ηλιος» και άλλα οστά. Πιστεύεται ότι ανήκουν σε θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Ελλαδικής Επιτροπής Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Ακριβός Τσολάκης, γράφει.

«Ο Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδο θέμα του γράφει «Δέος για την επόμενη μέρα &#150; Αποτυγχάνει η διπλωματία, ο πόλεμος επεκτείνεται στο Λίβανο». Γράφει ότι το σκηνικό τρόμου στη Μέση Ανατολή, με την προέλαση του ισραηλινού στρατού στη λιβανική ενδοχώρα και τις διαδοχικές αποτυχίες της δυτικής διπλωματίας για επίτευξη εκεχειρίας, τροφοδοτεί σενάρια &#150; εφιάλτη για γενίκευση και εξαγωγή της κρίσης. Αλλού γράφει ότι την επέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προκάλεσαν δημοσιεύματα του «Φ» για την κατά 33% αύξηση του αποχετευτικού τέλους που επέβαλαν 18 Δήμοι της μείζονος Λευκωσίας στους δημότες τους, μέσω του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ).

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Νέες σφαγές» γράφει ότι το Ισραήλ αναμένεται να εντείνει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τους βομβαρδισμούς εναντίον του νοτίου Λιβάνου, ενώ χθες ιδιαίτερα σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα στο τρίγωνο Ταϊμπέ, Αανταϊσέ και Κφαρ Κίλα στα σύνορα με το Ισραήλ. Γράφει επίσης ότι η άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου IWO ZIMA στο λιμάνι Λεμεσού παρέλυσε σχεδόν κάθε λιμενική δραστηριότητα και όλες οι υπηρεσίες επιστρατεύθηκαν για την εξυπηρέτησή του κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail&#148; τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Ατομο που εγκατέλειψε το Λίβανο, εστάλη πίσω» και γράφει ότι γυναίκα από την Αιθιοπία, η οποία δεν είχε στην κατοχή της εισιτήριο για τελικό προορισμό, απελάθηκε από την Κύπρο και στάληκε πίσω στο Λίβανο, κατάγγειλε η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ). Αναφέρεται επίσης και στη συλλογή βοήθειας για το Λίβανο που ανακοίνωσε η Μονή Κύκκου με τη βοήθεια της Αρμενικής Εκκλησίας και σε συνεργασία με τις ορθόδοξες Μητροπόλεις του Λιβάνου.

Η εβδομαδιαία &#147;Financial Mirror&#148; αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην άνοδο που σημείωσαν οι μετοχές της Λαϊκής Τράπεζας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Ομίλου που σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 150% και να ανέλθουν στα 45 εκατ. λίρες. Γράφει επίσης ότι σε επ&#146; αόριστον απεργία κατέρχονται από χθες οι 280 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι εργοδοτούνται στα 20 καταστήματα του Ομίλου σε ολόκληρη την Κύπρο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 2 August 2006 - 14:19:09 UTC