Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 01/08/2006

Η κατάσταση στο γειτονικό Λίβανο με τους Ισραηλινούς να ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρις ότου σταματήσουν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ και το Κυπριακό υπό το φως της χθεσινής συνάντηση των αντιπροσώπων των δύο ηγετών κυριαρχούν στα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι διορισμοί των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών και η σχετική αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης απασχολεί επίσης τα πρωτοσέλιδα.

Η «Αλήθεια» έχει τίτλο «Ιδέες Μπράιζα για το Κυπριακό» και γράφει ότι ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διαψεύδει τα περί σύνταξης φιλοτουρκικής έκθεσης, ενώ προτίθεται να ετοιμάσει πακέτο προτάσεων που μεταξύ άλλων περιέχει τις ανησυχίες των δύο πλευρών και τα στοιχεία του Σχεδίου Ανάν που γίνονται αποδεκτά και από τις δύο πλευρές. Αναφέρεται ακόμη σε σαφή παρέμβαση της Αθήνας στις τεχνικές επιτροπές, αφού η Ελληνίδα ΥΠΕΞ «έσπευσε χθες να τονίσει ότι η Ελλάδα προσδοκά όπως οι τεχνικές επιτροπές παράξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και σε θέματα της καθημερινότητας και στα θέματα ουσίας του Κυπριακού».

«Η Μάχη» με τίτλο «Συμπαιγνία με στόχο τον ΔΗΣΥ» και γράφει ότι πολιτικό διεμβολισμό στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα σε βάρος του ΔΗΣΥ, προσβλέποντας στις προεδρικές εκλογές επιχειρεί η συμπαιγνία συμπολίτευσης και Προεδρικού, με τους διορισμούς μελών στους Ημικρατικούς Οργανισμούς προερχόμενων ή προσκείμενων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλού γράφει ότι σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες μπροστά στον κίνδυνο της οικολογικής καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο. Ο Υπουργός Γεωργίας διαβεβαιώνει ότι για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος λόγω των ανέμων.

Ο «Πολίτης» έχει κύριο τίτλο «Βομβαρδίζουν και την εκεχειρία» και γράφει ότι φρούδα αποδεικνύεται τελικά και η μικρή ελπίδα που διαφάνηκε μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κανά και την ανακοίνωση για 48ωρη εκεχειρία, αφού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες κατά τρόπο κυνικό ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Αλλού γράφει ότι το μεσημέρι θα συναντηθούν τελικά οι ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων στο Προεδρικό, για να καταβάλουν μιαν ακόμα προσπάθεια υπερπήδησης των πολλών προβλημάτων, που υπάρχουν στη μεταξύ τους συνεργασία για τις δημοτικές εκλογές.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Αυτές είναι οι αλλαγές στα Τ. Σχέδια» γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου «επιβεβαίωσε αποκλειστικές πληροφορίες της Σ για τις προτεινόμενες αλλαγές στα Τοπικά Σχέδια» και σημειώνει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα αποτελέσουν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης περί τα μέσα Αυγούστου. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η σημαντική αύξηση του συντελεστή δόμησης για μεμονωμένη κατοικία καθώς και η επέκταση των οικιστικών ζωνών σ όλες τις πόλεις. Αλλού γράφει ότι τα κίνητρα της ΕΕ δεν συγκινούν, αφού εκατοντάδες οι ανάπηροι που προσφέρονται αλλά δεν ξεπερνούν τους δέκα οι εργοδότες που ανταποκρίθηκαν.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Νεκροταφείο ο Ν. Λίβανος» γράφει ότι μέσα από τα συντρίμμια στην Κάνα και άλλα βομβαρδισμένα χωριά του Νοτίου Λιβάνου, τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για ζωντανούς και νεκρούς, σκάβοντας στα χαλάσματα με νύχια και με δόντια. Αναφέρεται σε αποκαλυπτική έκθεση της Γενικού Ελεγκτή για τον Αγιο Τύχωνα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα όσο αυξανόταν η κατανάλωση νερού, τόσο μειωνόταν η ένδειξη σε υδρομετρητές, με αποτέλεσμα, ξενοδόχοι να χρεωθούν χιλιάδες τόνους λιγότερους από όσους κατανάλωσαν".

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Φονιάδες» γράφει ότι χιλιάδες πολίτες σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής διαδήλωσαν χθες, καταδικάζοντας τις σφαγές αμάχων και κυρίως των παιδιών στο Λίβανο. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ενάντια στην Κάνα, σημειώνοντας πως η ενέργεια αυτή αποκάλυψε σε όλο του το μεγαλείο το απάνθρωπο πρόσωπο της ισραηλινής ηγεσίας.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Ο Ισραήλ απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός» γράφει ότι ο Ισραήλ απορρίπτει τις διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία και προβάλλει τη δήλωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο όταν σταματήσει να υπάρχει η απειλή των επιθέσεων με πυραύλους από τη Χεζμπολάχ. Αλλού γράφει ότι αντηλλάγησαν χθες κατάλογοι θεμάτων που αφορούν το Κυπριακό, τα οποία θα αποτελέσουν το αντικείμενο συζήτησης σε επίπεδο δικοινοτικών ομάδων εμπειρογνωμόνων, ενώ πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι είναι μειωμένες οι ελπίδες για επανέναρξη των συνομιλιών, δεδομένου ότι οι ατζέντες των δύο πλευρών είναι πολύ διαφορετικές.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 1 August 2006 - 14:19:07 UTC