Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 04/06/2006

Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης και τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, οι εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ που ίσως να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, η πιθανότητα να κλείσουν όλα τα κρατικά βρεφοκομεία, καθώς και η κυκλοφορία πορνογραφικών βίντεο στα κινητά τηλέφωνα με θύματα ανυποψίαστες γυναίκες, είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Σοκ από πορνό" γράφει ότι το σοκ το οποίο είχε προσφάτως προκαλέσει στην Ελλάδα η αποκάλυψη βίντεο πορνό που κυκλοφορούν στα κινητά τηλέφωνα μαθητών και όχι μόνο, μεταφέρεται τώρα και στην κυπριακή κοινωνία, αφού πολλές γυναίκες και κορίτσια ανυποψίαστες βιντεογραφούνται σε προσωπικές στιγμές και ακολούθως διασύρονται με την κυκλοφορία αυτών των βίντεο από κινητό σε κινητό. Αλλού γράφει ότι ολοένα και περισσότεροι Ε/Κ επισκέπτονται την επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα για να ζητήσουν λεπτομέρειες για τη διαδικασία που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουν να ανακτήσουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα ή να αποζημιωθούν.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Σήμερα ή πιθανότατα αύριο ο ανασχηματισμός", γράφει ότι χοντρό παιχνίδι φαίνεται να παίζεται για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό, κάτι για το οποίο επικρατεί σιωπή από πλευράς Προεδρικού. Προσθέτει πως μεγάλο ερώτημα παραμένει ποιος θα αναλάβει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ενώ το ΑΚΕΛ επιμένει στον Γιώργο Ιακώβου για το Υπουργείο Εξωτερικών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι κατατέθηκε πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για ίδρυση του πρώτου Πανεπιστημίου στην Πάφο, με την ονομασία "Νεάπολις". Γράφει ακόμη ότι η Πάφος είναι η πρώτη με διαφορά από τη δεύτερη περιοχή της Κύπρου στην οποία προτιμούν οι τουρίστες να κάνουν τις διακοπές τους.

Ο "Πολίτης" με τίτλο "3 σενάρια για το Βαρώσι" γράφει ότι είναι πλέον κοινό μυστικό ανάμεσα σε πολιτικούς κύκλους των κατεχομένων ότι κάτι νέο ψήνεται αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου με αρκετούς Τ/Κ πολιτικούς παράγοντες να θεωρούν ότι μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις. Αλλού γράφει ότι ''άρχισαν... τα όργανα στην Ιερά Σύνοδο για τον τρόπο διεξαγωγής των αρχιεπισκοπικών εκλογών, και σύμφωνα με τις αντιδράσεις αλλά και τα όσα διαμείβονται από τα επιτελεία των Ιεραρχών, οι Ιεράρχες έλαβαν αποφάσεις με διαφορετικές ερμηνείες που εξυπηρετούν συγκρουόμενες σκοπιμότητες''.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Κρυφτούλι" γράφει ότι κρυφτούλι παίζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων αναφορικά με τον ανασχηματισμό. Η απόφαση για φρεσκάρισμα του Υπουργικού Συμβουλίου είναι οριστική, όμως φαίνεται να παραμένουν διαφορές μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων και του Προέδρου. Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ δήλωσε χθες ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν τον κάλεσε να του δώσει κατάλογο ονομάτων. Αλλού γράφει ότι το φράγμα της Αχνας έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι, δίνοντας την εικόνα ενός απέραντου σκουπιδότοπου.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Συνάντηση τον Ιούλιο Παπαδόπουλου-Ταλάτ" παραθέτει συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος δήλωσε πως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο εντός του Ιουλίου, ενώ αποκάλυψε ότι οι επαφές των εκπροσώπων των δύο πλευρών όσον αφορά τη σύσταση των τεχνικών επιτροπών έχουν προχωρήσει αρκετά και είναι θέμα χρόνου η σύσταση μιας ή δύο επιτροπών. Αλλού γράφει ότι παραγραφή των υποχρεώσεων της Τουρκίας και αποενοχοποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλει η Βρετανία, μπλοκάροντας, όπως πληροφορείται ο "Φ", κάθε αναφορά στο κείμενο της "Κοινής Θέσης" που να αντανακλά την άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί.

Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο "Ευρύς ανασχηματισμός" γράφει ότι εντός της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε ανασχηματισμό, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ευρύς. Προσθέτει πως πηγή του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε αποκυήματα φαντασίας τα δημοσιεύματα ότι στελέχη του κόμματος προτάθηκαν δήθεν για υπουργοποίηση ή για τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και απορρίφθηκαν από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τις 23:00 προχθές είχε ως αποτέλεσμα οκτώ αεροσκάφη με προορισμό τη Λάρνακα να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο Πάφου.

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" με τίτλο "Πού να πάρουμε τα μωρά μας;" γράφει ότι γύρω στα 700 νήπια και βρέφη δεν θα έχουν που να πάνε, εάν οι κοινωνικές υπηρεσίες προχωρήσουν στο κλείσιμο όλων των κρατικών βρεφοκομείων για να τα μεταβάλουν σε στέγες παιδιών. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη της Ομάδας Επαφής μεταξύ Ευρωβουλευτών και Τουρκοκυπρίων, και γράφει ότι οι Ευρωβουλευτές έκαναν έκκληση για πιο μεγάλες πιέσεις, προκειμένου να αρθεί, όπως είπαν, η "απομόνωση" και οι "διακρίσεις" εις βάρος των Τ/Κ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 4 June 2006 - 14:19:06 UTC