Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 06/06/2006

Η σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και ο αναμενόμενος ανασχηματισμός, το χθεσινό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε 32χρονη μητέρα, και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στην Κύπρο είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η κατάθεση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της Σερβίας σε σχέση με τη δραστηριότητα στην Κύπρο των έμπιστων του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, η κινητοποίηση της Εκκλησίας για τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει στην αναστήλωση εκκλησιών στα κατεχόμενα, η επιστολή της ΕΕ ότι εντόπισε λάθη και παρατυπίες στην τεχνική αξιολόγηση των δύο προσφορών για την τέταρτη μονάδα της ΑΗΚ στο Βασιλικό, οι πειθαρχικές έρευνες κατά ανώτερων αξιωματούχων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας για την υπόθεση ''Ajet'', η κρίση στην οικοδομική βιομηχανία, η ποσότητα νερού που καταναλώνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο, και η ''κραυγή αγωνίας'' γυναικών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού που δεν βρίσκουν το φάρμακο που χρειάζονται.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Φωτιά-Φονιάς για 32χρονη μητέρα'', γράφει ότι το προπέτασμα καπνού που δημιουργήθηκε από πυρκαγιά ήταν η αιτία της πρόκλησης της καραμπόλας εννέα αυτοκινήτων στο δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου, παρά τη βιομηχανική περιοχή Εργατών, με τραγική κατάληξη το θάνατο της 32χρονης Ανδρούλας Γεωργιάδου από την Κλήρου, τον τραυματισμό του 4χρονου παιδιού της, που βίωσε συγκλονιστικές στιγμές, καθώς και τον τραυματισμό άλλων τριών ατόμων. Αναφέρεται, επίσης, σε ''κραυγή αγωνίας'' από γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού, οι οποίες δεν βρίσκουν στα κρατικά φαρμακεία το φάρμακο που χρειάζονται για να ζήσουν.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Ανασχηματισμός με προϋποθέσεις'', γράφει ότι με προϋποθέσεις για την περαιτέρω συνεργασία του με τα συμπολιτευόμενα κόμματα προχωρεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, και ότι το αργότερο αύριο πιθανολογείται η ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος, στο οποίο δεν αναμένονται εκπλήξεις. Γράφει, επίσης, ότι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας και ηγέτης της σημερινής αντιπολίτευσης Βλάταν Μπόντιτς κατέθεσε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας συγκλονιστικά στοιχεία σε σχέση με τη δραστηριότητα στην Κύπρο των έμπιστων του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Της... Αποκαλύψεως σήμερα στο υπουργικό'', γράφει ότι αποκάλυψη των προθέσεών του κάνει σήμερα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει για τελευταία φορά υπό την παρούσα του σύνθεση. Γράφει, επίσης, ότι με νέα επιστολή της, η αρμόδια διεύθυνση ελέγχου της ΕΕ ενημερώνει ότι εντόπισε λάθη και παρατυπίες στην τεχνική αξιολόγηση των δύο προσφορών για την τέταρτη μονάδα της ΑΗΚ στο Βασιλικό, και κρίνει ως λανθασμένο τον αποκλεισμό της κοινοπραξίας Ansaldo-METKA, καλώντας την ΑΗΚ να μην προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνίας με την κοινοπραξία που προκρίθηκε στην τελική φάση.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Φεύγουν και οι 2'', γράφει ότι εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος θα μείνουν τελικά ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου, οι οποίοι είναι μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι του ΚΣ ΕΔΕΚ στο κυβερνητικό σχήμα. Γράφει, επίσης, ότι σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε η Εκκλησία της Κύπρου μετά το χθεσινό δημοσίευμα της ''Σ'' για τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει μονομερώς, εντός του Καλοκαιριού, στην αναστήλωση και συντήρηση 245 περίπου κατεστραμμένων εκκλησιών στα κατεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Καύσωνας στο Υπουργικό'', γράφει ότι πολιτικός καύσωνας επικρατεί για τους Υπουργούς, που και σήμερα μεταβαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να γνωρίζουν κατά πόσο θα έχουν την ευκαιρία να ξανασυμμετάσχουν σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναμένεται να δώσει σήμερα στίγμα για τις προθέσεις τους. Γράφει, επίσης, ότι πειθαρχικές έρευνες αρχίζουν κατά ανώτερων αξιωματούχων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας για την υπόθεση μετονομασίας της ''Helios'' σε ''Ajet'', μετά και τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα επί του πορίσματος της έρευνας του ΓΔ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Πύρινος κλοιός'', γράφει ότι σε πύρινο κλοιό βρέθηκε χθες η Κύπρος, αφού ξέσπασαν συνολικά 30 πυρκαγιές σε Λευκωσία, Πάφο και Λάρνακα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ολόκληρη η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και Η Αστυνομία βρέθηκαν να παλεύουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Γράφει, επίσης, ότι αδιέξοδο αναμένεται με όλες τις ενδείξεις να κηρύξει η Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας στην οικοδομική βιομηχανία, γεγονός που θα θέσει τον κλάδο σε κατάσταση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Γυναίκα συντρίφθηκε σε προπέτασμα καπνού'', γράφει ότι σκοτώθηκε χθες η 32χρονη Αντρη Γεωργιάδου από την Κλήρου σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν εννέα οχήματα, λόγω πυκνού καπνού που κάλυψε τον δρόμο από παρακείμενη πυρκαγιά. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις λειτουργού του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων ότι η ποσότητα νερού που καταναλώνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο για την άρδευση των εσπεριδοειδών είναι αρκετό για να παρέχει ύδρευση σε 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου τον διπλάσιο πληθυσμό του νησιού.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 6 June 2006 - 14:19:09 UTC