Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 11/11/2005

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων και η συζήτηση χθες στην Ολομέλεια της Βουλής για το Κυπριακό μετά την 3η Οκτωβρίου, δεσπόζουν στο σημερινό κυπριακό Τύπο, που ασχολείται και με την απόφαση για πραγματοποίηση Διευρυμένης Σύνοδου για το θέμα των αρχιεπισκοπικών εκλογών, τις κινητοποιήσεις των παταταπαραγωγών, τα τρία νέα θανατηφόρα δυστυχήματα και τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Σκορπίζουν λίρες στην ΑΤΗΚ» γράφει ότι πέραν των 500 χιλιάδων λιρών σε χορηγίες διέθεσε πέρσι η ΑΤΗΚ και περισσότερα από 5 εκ. λίρες σε διαφήμιση, τη στιγμή που ο κύκλος εργασιών των ανταγωνιστών δεν πλησίαζε καν το ποσό που ξοδεύει η ΑΤΗΚ για διαφήμιση και προβολή, πνίγοντας ουσιαστικά τον ανταγωνισμό προτού εκδηλωθεί. Αλλου γράφει ότι η νόσος της αταξίας του Φρίντραϊχ ξανακτυπά στην Κύπρο. Ενας στους 90 είναι φορέας στην Ευρώπη και ένας στους 10 είναι φορέας στην Πάφο.

«Η Μάχη» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Στόχος να εκτεθούν οι αγρότες» και γράφει ότι «φαύλο κύκλο σε πολλά μέτωπα δημιουργούν οι κινητοποιήσεις των πατατοπαραγωγών με κυρίαρχο στοιχείο την ταλαιπωρία του κοινού από την αποκοπή του αυτοκινητόδρομου Ριζοελιάς Αμμοχώστου». Σε άλλη είδηση, η «Μ» αναφέρει ότι πληροφορίες για εκατό σημεία στα κατεχόμενα, όπου έχουν ταφεί πεσόντες και αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής, κατέχει το ψευδοκράτος, αποκάλυψε ψες το τηλεοπτικό κανάλι «Mega.

O "Πολίτης» με κύριο τίτλο «Σε αναμμένα κάρβουνα» γράφει ότι στο ακουστικό τους αναμένουν οι πατατοπαραγωγοί για να ακούσουν από τους αρχηγούς των κομμάτων αν θα τους δεχτούν ενώ έχουν ζητήσει ακρόαση και από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Σήμερα θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη. Αλλού, ο «Π» γράφει ότι όπως διαπιστώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, ούτε υπέρ ούτε εναντίον του νομοσχεδίου για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι Τ/Κ που ζουν στις ελεύθερες περιοχές θέλουν να ταχθούν τα πλείστα κόμματα.

«Η Σημερινή» γράφει ότι «Εκτός Κύπρου η Διευρυμένη Σύνοδος» και ότι σε συμφωνία κατέληξαν οι Κύπριοι ιεράρχες και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τη διεξαγωγή των αρχιεπισκοπικών εκλογών. Η απόφαση για το χώρο θα ληφθεί στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου στις 22-23 Νοεμβρίου. Αλλού γράφει ότι σε τρία δυστυχήματα χθες στον Υψωνα, Παραμάλι και την Τάλα σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Και στις τρεις περιπτώσεις φταίει και πάλι ο ανθρώπινος παράγοντας, σημειώνει.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρώτο θέμα του κάτω από τον τίτλο «Ιεράρχηση με φόντο το σχέδιο» και γράφει ότι ανοικτή γραμμή με τον ΓΓ του ΟΗΕ διατηρούν οι Αγγλοαμερικανοί οι οποίοι θεωρούν πως παρά το χάσμα απόψεων που υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων, μπορούν να γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης της διαδικασίας συνομιλιών. Γράφει ότι οι εξοικονομήσεις αλλά και η αύξηση εσόδων, που θα εξασφαλισθούν εάν γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις των πέντε συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών, θα είναι της τάξης των πολλών εκατομμυρίων λιρών. Σήμερα η εταιρεία αναμένεται να απαντήσει στις εισηγήσεις.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Εγνοια μας η επανένωση» γράφει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά για να προετοιμαστεί μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, η οποία να καταλήγει σε συμφωνημένη λύση που να επανενώνει σε όλα τα επίπεδα. Σε άλλη είδηση η «Χ» γράφει ότι αντιπροσωπεία του Ρωσικού Επιμελητηρίου που επισκέπτεται την Κύπρο δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη συνεργασία ρωσικών εταιρειών με τα κατεχόμενα πρέπει να είναι απόλυτα σύμφωνη με τους υφιστάμενους κανονισμούς που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η «Cyprus Mail τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Οι πατατοπαραγωγοί σκάβουν πιο βαθειά για αποτελέσματα στο θέμα της επιχορήγησης» και γράφει ότι απειλούν ότι θα κλιμακώσουν τα μέτρα τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σε άλλη είδηση, η CM γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης έδωσε οδηγίες για την ίδρυση ειδικής κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο για αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων νευρικής ανορεξίας και βουλημίας.

Η εβδομαδιαία Cyprus Weekly κάτω από τον πηχυαίο τίτλο «Εξαπλώνεται ο τρόμος», γράφει ότι ο φόβος για επίθεση αυτοκτονίας επεκτάθηκε και στην Ιορδανία αφού 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρία βομβιστικά κτυπήματα εναντίον ξενοδοχείων ενώ στο Ιράκ σκοτώθηκαν 40 άτομα από επίθεση σε εστιατόριο. Γράφει επίσης ότι η βοήθεια προς τους κατοίκους των ορεινών περιοχών για θερμομόνωση των κατοικιών τους, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δεν κρίνεται ικανοποιητική από τους κατοίκους της περιοχής.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Κυπριακό Ποντίκι» γράφει στο κύριο θέμα του με τίτλο «117 κιλά ναρκωτικά έκαναν φτερά; Οπως αναφέρει, στις αρχές Ιουλίου η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της από τον καιρό που δημιουργήθηκε αφού εντόπισε 117 κιλά κάνναβης. Ωστόσο το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι τα ναρκωτικά αυτά εξαφανίστηκαν, γράφει η εφημερίδα. Αλλού αναφέρει ότι στην πρώτη θέση των δημοφιλών υπουργών εξακολουθεί να παραμένει ο Υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου, σύμφωνα με το μηναίο βαρόμετρο της εταιρείας Cypronetwork.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 11 November 2005 - 15:19:11 UTC