Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 12/11/2005

Το Κυπριακό, η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, οι δηλώσεις με φόντο τις βουλευτικές εκλογές, η συνεχιζόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας των πατατοπαραγωγών και οι τιμές των πετρελαιοειδών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Απαγορεύεται η αντιπολίτευση", γράφει πως "τη δήλωση Αναστασιάδη ότι η κυβέρνηση υπέκλεψε την ψήφο του λαού, αφού άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά και άλλα πράττει, διαστρέβλωσε εσκεμμένα και ερμήνευσε με δογματικό τρόπο ο Τάσσος Παπαδόπουλος, στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα ότι απαγορεύεται η αντιπολίτευση στην Κύπρο". Γράφει επίσης ότι τη στιγμή που οι πατατοπαραγωγοί ζήτησαν διάλογο και συναντήσεις με τον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και τα κόμματα για συζήτηση των προβλημάτων τους, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος "τους γύρισε την πλάτη και τα συγκυβερνώντα κόμματα τους έπιασαν στο δούλεμα, με υποσχέσεις συμπάθειας".

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Γυρνά την πλάτη ο Τάσσος", γράφει πως με αυστηρές οδηγίες τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΣ ΕΔΕΚ, απαγόρευσαν στους βουλευτές τους να ανταποκριθούν σε έκκληση των πατατοπαραγωγών να παρευρεθούν σε σύσκεψη συμπαράστασης τους στον χώρο του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς, όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι από την Αστυνομία. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως με το μήνυμα "Περνάμε Μπροστά" ο ΔΗΣΥ εγκαινιάζει τον κύκλο των επαρχιακών του συνεδρίων, που θα οδηγήσουν στο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Με άρωμα από το παρελθόν", γράφει πως με την παλιά επιτυχημένη συνταγή του δημοψηφίσματος, φαίνεται ότι θα οδεύσει προς τις εκλογές η κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης απαντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ότι "παραμένετε προσκολλημένος στις νοοτροπίες του '60". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με αφορμή τις καταναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών της Helios, η κυπριακή Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων απευθύνει συστάσεις για διενέργεια πιο συχνών ελέγχων.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Γυρίζουν πλάτη και καλούν σε διάλογο", γράφει πως το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και το ΚΣ ΕΔΕΚ έδειξαν καθαρά τις προθέσεις τους και ότι βουλευτές των τριών κομμάτων αρνήθηκαν να ανταποκριθούν σε πρόσκληση των πατατοπαραγωγών να συναντηθούν μαζί τους στην Ριζοελιά, δίνοντας το μήνυμα ότι ευνοούν τερματισμό της εκδήλωσης διαμαρτυρίας και έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι θα παραχωρηθεί σε όλους 13ος μισθός αφού το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ήδη στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετική πρόταση.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Εφοδος για τιμές πετρελαιοειδών", γράφει πως η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) έκανε φύλλο και φτερό το τελευταίο 48ωρο τα γραφεία των τεσσάρων εταιρειών πετρελαιοειδών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε σκληρό παζάρεμα των διεκδικήσεων τους στο ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης επιδόθηκαν χθες το βράδυ με τον Υπουργό Εσωτερικών Αντρέα Χρίστου, οι εκπρόσωποι των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Αμφισβητούν τη νομιμότητα", γράφει πως "ο λαός ψήφισε ελεύθερα στις εκλογές και με δηλώσεις περί υποκλοπής της ψήφου πλήττεται η νομιμότητα της κυβέρνησης, υποδεικνύεται στον Νίκο Αναστασιάδη". Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι η εισδοχή της Κύπρου στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) το 2008 είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός στόχος της κυβέρνησης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", υπό τον τίτλο "Τερματίστε τα βασανιστήρια αλλιώς τέλος των συνομιλιών", αναφέρεται στις δηλώσεις του Επιτρόπου για την διεύρυνση Ολι Ρεν που υποδεικνύει στην Τουρκία ότι θα πρέπει να τερματιστούν τα βασανιστήρια. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή ημέρα ανάμνησης των πεσόντων των δύο παγκοσμίων πολέμων, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο πεσόντων στο προαύλιο της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 12 November 2005 - 15:19:06 UTC