Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 10/11/2005 Το Κυπριακό, οι δηλώσεις

του Επιτρόπου Διεύρυνσης Ολι Ρεν που κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια της στα ε/κ πλοία και να εφαρμόσει πλήρως το πρόσθετο πρωτόκολλο της συμφωνίας της Αγκυρας, η ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, οι κινητοποιήσεις των πατατοπαραγωγών και η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Δικτατορία στο δρόμο τους» γράφει ότι δικτατορικές μεθόδους καταγγέλλουν οι πατατοπαραγωγοί ότι χρησιμοποίησε η Αστυνομία εναντίον τους, η οποία ανέκοψε την πορεία τους δίπλα από την κτηνοτροφική περιοχή της Αραδίππου, υποθέτοντας ότι οι παραγωγοί θα έκλειναν τους δρόμους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι καμπανάκι στην Τουρκία για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα σήμανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεση προόδου για την κατεύθυνση ένταξης.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Στο έλεος της μοίρας τους» γράφει ότι με την αποκοπή του αυτοκινητόδρομου Δεκέλειας-Αραδίππου, τους διαπληκτισμούς με την Αστυνομία και τη σύλληψη για λίγα λεπτά του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των πατατοπαραγωγών Νίκου Βάσιλα σημαδεύθηκε η χθεσινή πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων των πατατοπαραγωγών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Ολι Ρεν κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια της στα ε/κ πλοία και να εφαρμόσει πλήρως το πρόσθετο πρωτόκολλο της συμφωνίας της Αγκυρας.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Και στο βάθος παταταραχές» γράφει ότι επί ξηρού ακμής βαδίζουν πλέον κυβέρνηση και πατατοπαραγωγοί καθώς η φετινή επίσημη πρώτη της διαμαρτυρίας των τρακτέρ άφησε στην ατμόσφαιρα μυρωδιά από μπαρούτι. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η κυβέρνηση επιμένει στην απόρριψη του αιτήματος αύξησης της επιδότησης για τη θέρμανση και αντί αυτού εφαρμόζει σχέδιο επιδότησης της θερμομόνωσης.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «40 Εισηγήσεις για σωτηρία των Κ. Αερογραμμών» γράφει πως με 40 εισηγήσεις προσήλθαν χθες στο διάλογο οι συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις οδυνηρές επιπτώσεις που προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι Ε/Κ, βασικοί αιμοδότες του Αττίλα, σε ένα χρόνο κατέθεσαν σε 400.000 επισκέψεις τους στα καζίνα των κατεχομένων, το μυθικό ποσό των 45 εκ. λιρών.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Με αναμμένες τις μηχανές» γράφει ότι σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και πατατοπαραγωγών, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις ύψους 27 εκ. λιρών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τον Ιανουάριο μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Βλαδιμίρ Πούτιν.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κέρδη 350 χιλ. λιρών την ημέρα» γράφει ότι εξωφρενικά είναι τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών στην Κύπρο, οι οποίες σύμφωνα με καταγγελίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιάννου Λαμάρη κερδίζουν ημερησίως 350.000 λιρών λόγω της τακτικής που χρησιμοποιούν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου συναντάται σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να του ζητηθεί επίσημα να αναλάβει πρωτοβουλία για κένωση του αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των πατατοπαραγωγών και στην αποκοπή των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας-Λάρνακας και Λάρνακας-Αγίας Νάπας που προκάλεσε ταλαιπωρία στην διακίνηση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης κάλεσε τον ευρωβουλευτή Μάριο Ματσάκη να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 10 November 2005 - 15:19:04 UTC