Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ – 01/08/2000 Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και οι προτάσεις της Επιτροπής Οικονομικών για το θέμα, οι οποίες αναμένεται να τεθούν αύριο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, η πορεία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, και το θέμα της παράδοσης στις φοιτητικές παρατάξεις του καταλόγου των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι ορισμένα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αύριο η απόφαση για ΧΑΚ" αναφέρει ότι μετέωρη μέχρι αύριο παραμένει η κατάσταση στα χρηματιστηριακά πράγματα και γράφει ότι μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής δεν υπήρξε αποτέλεσμα και ορισμένες από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν παραπέμπονται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Αλλού γράφει ότι δραματική έκκληση έκανε χθες από την Αίγυπτο ο πατέρας της Μαρίας Αντωνιάδου, η οποία κρατείται για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών, προς τις κυπριακές αρχές για να βοηθήσουν την κόρη του.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Αμεσα να κλείσει το υδροπάρκο της Πάφου" αναφέρεται στο θέμα ανέγερσης του υδροπάρκου της Πάφου, όπου προχθές πνίγηκε ο τρίχρονος Βασίλης Αμτζιάς. Αλλού γράφει ότι το δρόμο που χάραξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ακολουθεί και η πολιτική ηγεσία, αφού ομόφωνα καταδικάζει τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν ότι οι συνομιλίες πρέπει να γίνουν στη βάση του πάρε - δώσε.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Δεν είμαστε μαριονέτες" αναφέρει ότι ήταν θυελλώδης η χθεσινή συνεδρία της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη ραδιοτηλεόραση και οργισμένοι βουλευτές ξεσπάθωσαν εναντίον των καναλιών. Αλλού γράφει ότι μεγάλη πυρκαγιά εξερράγη στις 9.30 χθες το βράδυ σε κλειστό διαμέρισμα μεταξύ των οδών Κωστάκη Παντελίδη και Ρηγαίνης στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές σπίτια της περιοχής.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Ανοικτός πόλεμος" αναφέρεται σε πόλεμο συμφερόντων, που σιγοβράζει εδώ και καιρό μεταξύ γνωστού χρηματιστηριακού γραφείου και Τράπεζας, που είναι πλέον ανοικτός και εμφανής. Αλλού αναφέρει ότι διαστάσεις παίρνει το θέμα παράδοσης στις φοιτητικές παρατάξεις του καταλόγου με τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων που εξασφάλισαν θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Σε πλήρες αδιέξοδο ο ντε Σότο" αναφέρει ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό γίνονται πλέον με την εμπλοκή όλων των απεσταλμένων, ότι επιδιώκεται πρόοδος έστω και σε επιμέρους θέματα και ότι οι Αμερικανοί θέλουν να κλείσει με κάποιο αποτέλεσμα ο τρίτο γύρος. Αλλού γράφει πως διπλωματία και Γενική Εισαγγελία φαίνεται να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά στην υπόθεση της 19χρονης Μαρίας Αντωνιάδου, που κρατείται στις φυλακές του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου για κατοχή μαριχουάνας.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Εν ζωή οι συνομιλίες..." γράφει ότι αλλεπάλληλες συναντήσεις Αμερικανών και Βρετανών με τις δύο πλευρές είχαν στόχο να "αναγνωρίσουν" το έδαφος για υποβολή νέου πακέτου προτάσεων μέχρι το τέλος αυτής της φάσης των συνομιλιών. Αλλού, επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες από σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη με επικεφαλής τον Επαρχο Λεμεσού και τον Κοινοτάρχη Επισκοπής, αναφέρει πως επαναφέρεται από την κυβέρνηση το θέμα δημιουργίας μονάδας αφαλάτωσης στον Κόλπο της Επισκοπής.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Τραγωδία σε υδάτινο πάρκο: τρίχρονο αγοράκι 'πιθανώς πέθανε από πνιγμό πριν να προλάβουν να το δουν οι ναυαγοσώστες'" αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του μικρού Βασίλη Αμτζια από την Πάφο. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος πληρώνει τα έξοδα μεταφοράς στη Θαϊλάνδη της σωρού Βουδίστριας γυναίκας που πέθανε στο νησί, ενώ επισκεπτόταν την κόρη της που είναι παντρεμένη με Κύπριο.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΜ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 1 August 2000 - 6:24:06 UTC