Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/10/1999 (ΚΥΠΕ) Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των χρηματιστών για αριθμό άκυρων τίτλων, τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην Αθήνα, οι έρευνες σε σχέση με τη δολοφονία του Ηρακλή Κουζουπή και η επίσημη πρώτη χθες του θεσμού του ολοήμερου σχολείου είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Νέα καταιγίδα απειλεί το ΧΑΚ" γράφει πως "νέα καταιγίδα" απειλεί το Χρηματιστήριο αφού μεγάλος αριθμός τίτλων δημοσίων εταιρειών που αναμένονται εναγωνίως από τους επενδυτές, θεωρούνται άκυροι και ανακαλούνται. Αλλού αναφέρει πως θετικό χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ πηγές της μόνιμης αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

"Η Μάχη" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Κάντε κάτι για την οικονομία" πως ενώ η Ευρώπη προβάλλει διαρκώς προσκόμματα στην ενταξιακή μας πορεία λόγω του εθνικού θέματος, "η κυπριακή οικονομία προκαλεί πλέον τη δυσφορία των Βρυξελλών λόγω της στάσης που τηρεί η Βουλή". Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως στο σκοτάδι συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας γύρω από την εκτέλεση του 46χρονου Κύπριου της Αγγλίας Ηρακλή Κουζουπή.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Μετοχές χωρίς αντίκρυσμα" γράφει πως ο πρόεδρος των χρηματιστών αποκάλυψε χθες ότι στα χέρια των επενδυτών βρίσκεται μεγάλος αριθμός άκυρων τίτλων. Αλλού σημειώνεται πως μετά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό Πρέσβη θεωρείται βέβαιο ότι οι Αμερικανοί οδηγούν τα πράγματα σε διαπραγμάτευση του Κυπριακού την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του Ελσίνκι.

"Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Αναστάστωση στο ΧΑΚ" ότι αναστάτωση επικραφεί ανάμεσα στο επενδυτικό κοινό, τους χρηματιστές και τις δημόσιες εταιρείες, αναφορικά με το θέμα των προβληματικών εγγράφων και τίτλων και λόγω της διαγραφής χθες επτά χρημαστιστηριακών γραφείων από το "πάτωμα" του Χρηματιστηρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως άρχισε χθες η εφαρμογή του σχεδίου του ολοήμερου σχολείου.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ζυμώσεις για θέματα τακτικής" γράφει ότι η τακτική που θα ακολουθηθεί στο κεφάλαιο των τουρκοκοινοτικών σχέσεων αποτελεί αντικείμενο ζυμώσεων και διεργασιών στην ελληνική πλευρά και πως η Ελλάδα προσανατολίζεται να αποφύγει οποιαδήποτε δέσμευση εναντίον των εταίρων της εάν δεν ξεκαθαρίσει το σκηνικό στο Κυπριακό. Αλλού γράφει για "πέλεκυ στους αυτοτελώς" εργαζόμενους και αναφέρει ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αυξάνονται οι εισφορές τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η "Χαραυγή" γράφει κάτω από τον τίτλο "Στη Βουλή η φοροθύελλα" ότι η συνολική οικονομική πρόταση της κυβέρνησης για τη νέα χιλιετία θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Οκτωβρίου και σημειώνει πως μαζί με το φορολογικό πακέτο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει και τις προτάσεις της για αλλαγές στους συντελεστές Φόρου Εισοδήματος. Αλλού αναφέρεται στην πειραματική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου και γράφει ότι γίνεται με δόσεις λόγω ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αφού οι προσφορές κατακυρώθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" έχει τίτλο "Οι Ισραηλινοί απελαύνουν μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων στην Κύπρο από φόβο για τη χιλιετιρίδα" και γράφει ότι 26 μέλη χριστιανικής θρησκευτικής οργάνωσης, 16 Ιρλανδοί και 10 Ρουμάνοι, επιβιβάστηκαν χθες βράδυ σε βάρκα με προορισμό την Κύπρο. Αλλού αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου με τις οποίες απορρίπτει ότι υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή της θέσης της Ελλάδας όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧΡ/ΓΠ)
(Μ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 12 October 1999 - 6:24:13 UTC