Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η δολοφονία του Ηρακλή Κουζουπή χθες στη Λάρνακα, η χθεσινή πορεία των προσφύγων του διαμερίσματος Μόρφου, η σύλληψη Βουλγάρας στον Πρωταρά που φέρεται να σχετίζεται με μεγάλο δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών, το χθεσινό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε 5χρονο αγοράκι, ο θάνατος του Δημήτρη Πελεκάνου και οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο με εκτιμήσεις για νέους κινδύνους για το θεσμό είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Παράνομες δοσοληψίες πίσω από το φόνο του Ρίκι" γράφει ότι οι παράνομες δοσοληψίες, μη αποκλειομένης και της εμπορίας ναρκωτικών, είναι ένα από τα πιθανότερα κίνητρα της χθεσινής δολοφονίας του Ηρακλή Ιωάννη Κουζουπή, άλλως Ρίκι, 46 χρόνων αποό την Αμμόχωστο, κάτοικου Λάρνακας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Δημήτρης Πελεκάνος που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 61 ετών ήταν ο πατέρας και στηλοβάτης του συστήματος των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

"Το Θάρρος" υπό τον τίτλο "Δολοφονία 46χρονου" αναφέρεται στη δολοφονία του Κουζουπή και γράφει ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα ταξίδευε συχνά σε ευρωπαϊκές χώρες και στη Βρετανία όπου διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε άλλο σημείο και κάτω από μεγάλη φωτογραφία αναφέρεται στη χθεσινή πορεία των προσφύγων του διαμερίσματος Μόρφου και σημειώνει ότι στη μεγαλειώδη πορεία οι Μορφίτες κρατούσαν και πλακάτ με τις φωτογραφίες των Ετζεβίτ και Ντενκτάς με την ένδειξη "Καταζητούνται".

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Φονική παγίδα" έχει και αυτή σαν κύριο θέμα της τη δολοφονία του Κουζουπή και γράφει ότι άγνωστοι είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητο του θύματος με εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει στο κάτω μέρος του οχήματος. Αλλού γράφει ότι πεντάχρονο αγοράκι ο Ανδρέας Χρίστου υπέστη χθες σοβαρά εγκαύματα ενώ έπαιζε με άλλο παιδάκι στην οδό 1ης Απριλίου στη Λάρνακα και σημειώνει ότι οι μικροί ήταν επηρεασμένοι από τηλεοπτική σειρά.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Τον εκτέλεσε μαφία ναρκωτικών" αναφέρεται στη δολοφονία του Ηρακλή Κουζουπή και γράφει ότι η εκτέλεση, που θυμίζει τρόπους δράσης μαφίας του εξωτερικού, διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε ένα σκοτεινό κύκλωμα, με μόνη πιθανή ένδειξη τα ναρκωτικά. Σε άλλο σημείο εκτιμά ότι σήμερα στο Χρηματιστήριο αναμένεται να προκληθούν σοβαρά προβλήματα αφού η σοβούσα εκκρεμότητα με τους τίτλους των επενδυτών επανέρχεται στην επιφάνεια.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Εγκληματική συνέχεια" αναφέρεται στη δολοφονία του Ηαρκλή Κουζουπή και γράφει ότι το θύμα που ήταν Κύπριος της Βρετανίας, έφθασε στην Κύπρο πριν από δυο μήνες και διέμενε σε τουριστικό διαμέρισμα στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας. Αλλού γράφει ότι πίσω από τη χθεσινή σύλληψη της 27χρονης Βουλγάρας Τατιάνας Στεφάνοβας στον Πρωταρά, φαίνεται να υπάρχει καλά οργανωμένο δίκτυο διανομής ναρκωτικών στη ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο πιστεύεται ότι ενέχονται και Κύπριοι συνεργάτες.

(ΣΣ: Μέχρι την ώρα αυτή η εφημερίδα "Πολίτης" δεν έχει φθάσει στα περίπτερα).

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 11 October 1999 - 6:24:11 UTC