Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,13/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του και το θέμα που προέκυψε με το πλοίο "Νήσος Κύπρος" που μεταφέρει οπαδούς θρησκευτικής αίρεσης οι οποίοι φέρονται να θέλουν να αυτοκτονήσουν είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης η χθεσινή έκρηξη βόμβας κάτω από αυτοκίνητο αστυνομικού, θέματα της παιδείας και η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής να μην επιμένει στην ποινική δίωξη του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ενώ από τα εξωτερικά θέμα προβάλλεται το πραξικόπημα στο Πακιστάν.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ανησυχεί η Λευκωσία" γράφει πως εσπευσμένα στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου, μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι έχουν προκύψει διαφωνίες μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως στρατιωτικό πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε χθες στο Πακιστάν, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

"Η Μάχη" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Λεφτά από έρανο στο ΧΑΚ" πως στο Χρηματιστήριο έπαιξαν τις εισφορές του κοινού μέλη διαχειριστικής επιτροπής φιλανθρωπικού ιδρύματος χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι όμως που κρατήθηκε μυστικό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους. Αλλού σημειώνεται πως η Τουρκία ανακοίνωσε χθες, διά του Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην περίπτωση που η ΕΕ θέσει οποιεσδήποτε προϋποθέσεις.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Οι δέκα πληγές του Ουράνιου" πως η ΠΟΕΔ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας ότι απέτυχε ή παρέλειψε να θέσει προτεραιότητες, υποκύπτοντας σε πιέσεις άλλων για το θεσμό του ολοήμερου σχολείου. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε χθες πως ανησυχεί την κυβέρνηση η χρονική μετάθεση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων επιβεβαιώνοντας ότι θεωρεί ιδιαίτερα αρνητικό το ενδεχόμενο να συμπέσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό με τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι.

"Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ζητούνται σύμμαχοι" πως ψάχνουν για συμμάχους η Αθήνα και η Λευκωσία εντός της Ε. Ενωσης, προκειμένου να αποφύγουν την απομόνωση και το όποιο κόστος, στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει τελεσίδικα ότι θα δώσει διπλωματική μάχη στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι για το "χατίρι" της Κύπρου. Αλλού αναφέρεται πως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος δεν πρόκειται να επιμείνει στην ποινική δίωξη του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Θεμιστοκλέους ύστερα και από την ανακοίνωση του ιδίου ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραχωρήσει άδειες εισαγωγής δελφινιών στην Κύπρο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Αθήνα: Ζητά παρέμβαση Κλίντον" γράφει ότι η Αθήνα αναπτύσσει έντονη διπλωματική δραστηριότητα με άξονες το Κυπριακό και τα τουρκοκοινοτικά σε μια προσπάθεια να προκαταλάβει τις αναμενόμενες εξελίξεις. Αλλού γράφει ότι νέα ομοβροντία καταγγελιών για καθηγητές του δημοσίου που ασχολούνται με παράνομα φροντιστήρια ετοιμάζει ο Σύνδεσμος φροντιστηριούχων.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Καταλήστευση δημόσιου χρήματος" γράφει ότι άμεση προώθηση των μεγάλων οδικών έργων και διευκρινήσεις για τις προθέσεις της αναφορικά με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ζήτησε χθες από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων, η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Αλλού γράφει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα επέδωσε χθες στον Υπουργό Οικονομικών την κοινή πρότασή της για τις φορολογικές ελαφρύνσεις με βάση το νόμο του 1996.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι η Κύπρος αρνήθηκε χθες να επιτρέψει την είσοδο σε μια ομάδα 25 ατόμων, κυρίως Ιρλανδών πιστών, οι οποίοι απελάθηκαν από το Ισραήλ αφού φέρονται να είναι μέλη θρησκευτικής αίρεσης τα οποία σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ομαδική αυτοκτονία. Αλλού γράφει ότι χθες σημειώθηκε νέα έκρηξη βόμβας κάτω από αυτοκίνητο, η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες, αυτή τη φορά σε αυτοκίνητο αστυνομικού, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Η εβδομαδιαία "Financial Mirror" γράφει ότι περισσότερες από 80 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, προετοιμάζονται για είσοδό τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση μαζί με τους ενοποιημένους προϋπολογισμούς για το 2000, θα καταθέσει στις 21 Οκτωβρίου και το υπόλοιπο φορολογικό πακέτο με τη δέσμη φορολογικών και κοινωνικών ελαφρύνσεων, για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα του λαού.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΦΖ/ΓΠ)
(Μ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 13 October 1999 - 9:24:07 UTC