Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,01/02/1999 (ΚΥΠΕ) Η έναρξη νέου κύκλου επαφών του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη στο εξωτερικό, οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Κύπρο, η δεύτερη φάση των εκλογών της Μητρόπολης Λεμεσού, καθώς και η σύλληψη και άλλου Ε/Κ από τις κατοχικές αρχές είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ξεκαθάρισμα για τους S300" γράφει ότι στις 8 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του νέου Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Χρυσοστομή στην Αθήνα, εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει πλήρως το οριστικό μέλλον των ρωσικών πυραύλων S300. Αλλού γράφει ότι ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι "η Κύπρος πρέπει και μπορεί να υπολογίζει για την ολοκλήρωση και την αίσια κατάληξη της ενταξιακής της πορείας".

Το "Θάρρος" με κύριο τίτλο "Δυναμική κρούσης" γράφει ότι το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΘΑ) και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) προχωρούν στη σύσταση "ειδικής ομάδας" με την ονομασία "Δύναμη Κρούσης Κύπρου" η οποία θα είναι αποκλειστικά επικεντρωμένη στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αλλού γράφει ότι "γενική δυσπιστία" επικρατεί σε κορυφαία στελέχη της ΕΔΕΚ και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό της Βάσο Λυσσαρίδη απέναντι στις προθέσεις των εταίρων τους, σε ό,τι αφορά την ίδρυση του σοσιαλδημοκρατικού σχήματος.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Διπλωματική επιχείρηση για αποτροπή της Συνομοσπονδίας" γράφει ότι εκστρατεία για την καλλιέργεια θετικού κλίματος και την ανατροπή των αρνητικών προσεγγίσεων που εκδηλώνονται παρασκηνιακά στην ΕΕ ως προς τη μορφή της λύσης του Κυπριακού, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αναχώρησε χθες για τις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι νέα σύλληψη Ε/Κ από τα κατοχικά στρατεύματα, τη δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες, είχαμε χθες στη γραμμή Αττίλα. Συλληφθείς είναι ο Ντίνος Αναστασίου, 50 χρόνων, από την Κακοπετριά.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Εκδηλώνονται και φόβοι ενταξιακών ανασχέσεων", αναφέρει ότι ψηλά στους στόχους της Κυβέρνησης, της Βούλης αλλά και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, βρίσκεται το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της εναρμόνισης της κυπριακής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή. Ηδη άρχισαν να εκδηλώνονται ανησυχίες ότι η Κύπρος παρά τις δημόσιες διακηρύξεις υπέρ της ενταξιακής πορείας, βρίσκεται πολύ πίσω στους διάφορους τομείς. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με την απόλυτη υπεροχή του Ηγούμενου Μαχαιρά Αθανάσιου, ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη φάση της διαδικασίας για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Λεμεσού.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Πέφτει η αυλαία για τους μη... κατασκόπους", σημειώνει ότι σήμερα κρίνεται η τύχη των δύο "κατασκόπων" και φτάνει στο τέλος της μια υπόθεση για την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και της κοινής γνώμης θεωρούν ότι τραυμάτισε σοβαρά το κύρος και την αξιοπρέπεια της Κύπρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στη 15η Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) υιοθετήθηκε ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους - μέλους του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, κατά παράβαση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας του νησιού.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΕΜ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 1 February 1999 - 7:24:06 UTC