Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,31/01/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν τις αντιδράσεις από την απόσυρση των κατηγοριών κατασκοπίας εναντίον των δύο Ισραηλινών, καθώς και θέματα που αφορούν το Κυπριακό και τους πυραύλους S300. Αλλα θέματα που εμφανίζονται πρωτοσέλιδα αφορούν εσωκομματικές υποθέσεις, τις άδειες κυνηγίου και την αχρήστευση μολυσμένων φιαλών αίματος.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Παρέμβαση Κλίντον", γράφει ότι στα θέματα που μπορούν να επιλυθούν ή να γίνουν σοβαρά βήματα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επίλυσή τους, εντάσσουν το Κυπριακό οι σύμβουλοι του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος αλλά και πρακτικοί λόγοι νομικής φύσεως επέβαλαν την απόσυρση της κατηγορίας για κατασκοπία σε βάρος των δύο Ισραηλινών, οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή Βασιλικού το Νοέμβριο.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Εξοργισμένος ο Χριστόφιας", γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είναι εξοργισμένος από τη στάση του Νίκου Κατσουρίδη και του Ανδρέα Χρίστου, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη του Δημήτρη Χριστόφια, επειδή δεν συμφωνούσαν με τις μεθοδεύσεις του για προώθηση του Αντρου Κυπριανού στη θέση του Γ.Γ. του κόμματος. Γράφει, επίσης, ότι έγινε χθες επιδρομή στη λέσχη του Αντώνη Φανιέρου στη Λάρνακα και συνελήφθησαν 15 άτομα σε σχέση με υπόθεση κυβείας.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Διχοτομικοί άξονες", γράφει ότι η λογική της διπλής διχοτόμησης στην Κύπρο και το Αιγαίο επικρατεί στην πολιτική ζωή της Τουρκίας και φαίνεται ότι δεν βρίσκει οπαδούς μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις Τούρκων πολιτικών παρατηρητών και κομματικών παραγόντων. Γράφει, επίσης, ότι τετρακόσιες φιάλες αίματος αχρηστεύονται κάθε χρόνο, αφού ανιχνεύονται ότι είναι μολυσμένες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τράπεζας Αίματος, Χριστάκη Ταπακούδη.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Συνομοσπονδιακή νάρκη από Ευρώπη", γράφει ότι η ιδέα της υιοθέτησης του ελβετικού μοντέλου συνομοσπονδίας στην Κύπρο προωθείται τώρα από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, γεγονός που ανησυχεί τη Λευκωσία. Γράφει, επίσης, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ανέβαλε τη λήψη απόφασης για άδεια εγκατάστασης επίγειου δορυφορικού τηλεπικοινωνιακού συστήματος VSAT στην αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, που θα της παρέχει πλήρη αυτονομία στις τηλεπικοινωνίες.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Λαϊκή οργή", γράφει ότι η οργή της κοινής γνώμης αλλά και των νομικών κύκλων είναι εντονότατη, σχετικά με το "νέο θλιβερό κατάντημα του σπαραλιάσματος της κρατικής μας αξιοπρέπειας", από τους κρατούντες, με την απόφασή τους να αποσύρουν τις κατηγορίες για συνωμοσία και κατασκοπία σε βάρος της Δημοκρατίας κατά των δύο Ισραηλινών. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση Ρώσου στρατιωτικού ότι η απόφαση για μη έλευση των πυραύλων S300 λήφθηκε ύστερα από πιέσεις του ΝΑΤΟ.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για περιορισμό των αδειών κυνηγίου για να περιοριστούν με τη σειρά τους τα ατυχήματα που σχετίζονται με το άθλημα και να τερματιστεί η σφαγή προστατευόμενων πουλιών. Γράφει, επίσης, ότι διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών για ανάδειξη 50 αντιπροσώπων που θα εκλέξουν, μαζί με 22 κληρικούς, το νέο Μητροπολίτη Λεμεσού.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 31 January 1999 - 8:24:07 UTC