Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-12-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/12/1998 (ΚΥΠΕ) Η δολοφονία χθες στη Λεμεσό του Χαμπή Αεροπόρου κι οι συλλήψεις σε σχέση με το έγκλημα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας, οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, το προσχέδιο του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Το όνομα ενός φονιά κλειδί στη δολοφονία του Χαμπή" προβάλλει τη χθεσινή δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου στη Λεμεσό και σημειώνει ότι ο συνεπιβάτης του θύματος άκουσε τον ένα από του τρεις δράστες να καλεί άλλο με το μικρό του όνομα. Αλλού αναφέρεται στις διαμάχες στους κόλπους της Εκκλησίας και γράφει ότι στην αντεπίθεση πέρασε η Μονή Βατοπαιδίου, ενώ τους τόνους χαμήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

"Η Μάχη" με πρώτο θέμα τη δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου κάτω από τον τίτλο "Απειλείται μακελειό" γράφει ότι συνελήφθησαν οι Σωτήρης Αθηνής, η αδελφή του Ζωή Ιωάννου Αλεξάνδρου και ότι αναμένετο να συλληφθεί ο Χαράλαμπος Νεοπτολέμου άλλως Λεμής. Σε άλλη είδηση γράφει πιθανόν, τέλος της ερχόμενης εβδομάδας συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο για το θέμα των πυραύλων και προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη αναφορικά με το θέμα.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Στα ίχνη των δολοφόνων του Χαμπή Αεροπόρου" γράφει ότι ολόκληρη η αστυνομική δύναμη βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και αναφέρεται σε φόβους για νέο κύκλο αίματος. Σε άλλο σημείο γράφει ότι συναινετικές λύσεις που θα οδηγούν όμως στην επιβολή φορολογίας στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας, θα προωθήσουν κοινοβουλευτικά κόμματα.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Αποκεφάλισαν την οικογένεια Αεροπόρου" γράφει ότι τρεις δολοφόνοι γάζωσαν χθες το μεσημέρι σε στυλ μαφίας τον Χαμπή Αεροπόρο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έκλεισε ο κύκλος αίματος και ότι προεκτείνεται σε πολλά μέτωπα. Γράφει ότι το προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό συζητήθηκε χθες στην Αθήνα αλλά δεν ικανοποιεί ούτε τη Λευκωσία ούτε την Αθήνα, οι οποίες επιμένουν σε ισχυρό ψήφισμα με σαφή πρόνοια για μείωση των εξοπλισμών και των στρατευμάτων.

Η "Χαραυγή" προβάλλει το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου κάτω από τον τίτλο "Αγριο φονικό καταμεσήμερα" και γράφει ότι δύο άτομα, ο Σωτήρης Αθηνής και η αδελφή του Ζωή Αλεξάνδρου, τέθηκαν υπό κράτηση σχετικά με τη χθεσινή δολοφονία. Αναφέρεται στις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ότι έγινε "λάθος" αλλά δεν διεπράχθη "έγκλημα" ενώ παράλληλα εξέφρασε σεβασμό για το ανεξάρτητο της κυπριακής δικαιοσύνης και ζήτησε κατανόηση για την υπόθεση των δυο Ισραηλινών που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών ότι αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό τις επόμενες μέρες και ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες "πήγαινε - έλα", προσθέτοντας ότι το Εθνικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να αναθεωρήσει τη θέση του για το θέμα των πυραύλων. Γράφει ότι ένας Αμερικανός υπήκοος και η Κύπρια σύζυγός του άρχισαν απεργία πείνας στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικάνικη πολική στο Κυπριακό.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 17 December 1998 - 7:24:20 UTC