Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-12-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/12/1998 (ΚΥΠΕ) Η πρόθεση της Λευκωσίας να ζητήσει από τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Οργανισμού για μείωση των εξοπλισμών, οι νέες επιθέσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών κατά του Ιράκ, οι συλλήψεις αστυνομικών για το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου και οι εξελίξεις στην κρίση που ξέσπασε στους κόλπους της Εκκλησίας για το θέμα του Γέροντα της Μονής Βατοπαιδίου, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα με τίτλο, "Νέο κτύπημα", αναφέρεται στις επιθέσεις των Αμερικανών βομβαρδιστικών αεροσκαφών στο Ιράκ. Οπως γράφει χθες βράδυ, αμερικανικά Β-52, εξοπλισμένα με πυραύλους "Κρουζ", πραγματοποίησαν νέες επιδρομές εναντίον του Ιράκ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος άφησε εκτεθειμένο το Μητροπολίτη Πάφου, αναφορικά με τα όσα δήλωσε τις τελευταίες μέρες για το γέροντα της Μονής Βατοπαιδίου, Ιωσήφ.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για το φόνο του Χ. Αεροπόρου", αναφέρεται στις συλλήψεις ενός αστυνομικού και ενός ειδικού αστυφύλακα της Αεροπορικής Πτέρυγας της Αστυνομία προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου, οι οποίες προκάλεσαν "σοκ" στη κοινή γνώμη. Αλλού γράφει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας διεξάγουν εδώ και μια βδομάδα, έλεγχο τροφίμων σε όλη την Κύπρο.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδο της θέμα, υπό τον τίτλο, "Οι βομβαρδισμοί δε σώζουν τον Κλίντον", γράφει ότι ενώ συνεχίστηκαν χθες οι βομβαρδισμοί αμερικανικών δυνάμεων εναντίον του Ιράκ για δεύτερη φορά, η αμερικανική Βουλή αποφάσιζε να επαναλάβει και μάλιστα εσπευσμένα τη διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Αλλού γράφει ότι από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως, η πρώην Πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου, Ηλιάνα Νικολάου.

"Ο Φιλελεύθερος", στεγάζει το κύριο του δημοσίευμα υπό τον τίτλο, "S300: Στην Κρήτη μόνο αν υπάρξουν δεσμεύσεις" και γράφει ότι η Λευκωσία ζητεί δεσμεύσεις από τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για εφαρμογή απόφασης του ΟΗΕ σχετικά με τη μείωση των εξοπλισμών και των στρατευμάτων. Σε άλλο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι η Γενικός Ελεγκτής, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, αποκτά νέες εξουσίες με σκοπό να παταχθεί η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Η "Χαραυγή", στο κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο, "Ωρα για τελικές αποφάσεις", γράφει ότι η κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται το Κυπριακό ενόψει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, και των αποφάσεων για τους S300, οδήγησαν τον Πρόεδρο Κληρίδη, να καλέσει σε χωριστές συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς για ενημέρωση. Αλλού γράφει ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών κυνηγών, άλλες 25 χιλιάδες περδίκια και 6,5 χιλιάδες φασιανοί απελευθερώνονται από ιδιωτικά εκτροφεία, κάτι που μετατρέπει τους κυνηγούς σε "κρεατοσυλλέκτες".

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", αναφέρεται στη νέα επίθεση κατά του Ιράκ από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις. Οπως γράφει, από τη Βαγδάτη μεταδόθηκε ότι σημειώθηκαν τουλάχιστον 13 εκρήξεις στην πόλη και σε περιοχές όπου υπάρχει άμαχος πληθυσμός. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις νέες συλλήψεις για το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου, που διεπράχθη προχθές στη Λεμεσό.

Η "Cyprus Weekly", αναφέρεται στη νέα επίθεση κατά του Ιράκ που σημειώθηκε αργά το βράδυ παρά τις αντιδράσεις πολλών χωρών την προηγούμενη ημέρα. Αλλού, η εφημερίδα γράφει για την άρνηση του Μητροπολίτη Πάφου να συμμορφωθεί στις παρατηρήσεις του Αρχιεπισκόπου, για εξομάλυνση των σχέσεών του με το γέροντα της Μονής Βατοπαιδίου Ιωσήφ.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΕΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 18 December 1998 - 7:24:14 UTC