Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1998 (ΚΥΠΕ) Οι επαφές της Αν Χέρκους στην Τουρκία, η έκθεση της ερευνητικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για τις καταγγελίες εναντίον του Μητροπολίτη Χρύσανθου, το θέμα του "πόθεν έσχες" των υπουργών και η υποβολή δηλώσεων για τα περιουσιακά τους στοιχεία, η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, το οργανωμένο έγκλημα και η νέα αστυνόμευση της επαρχίας Λεμεσού είναι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Εκκλησιαστικά ένοχος ίσως και ποινικά" γράφει ότι, ποινική ευθύνη φαίνεται να προκύπτει για το Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο, από τα όσα στοιχεία κατάφερε να συλλέξει η ερευνητική επιτροπή που συνέστησε η Ιερά Σύνοδος, η οποία στις 13 Οκτωβρίου θα έχει έκτακτη συνεδρία για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα. Αλλού γράφει ότι ευνοϊκή χαρακτήρισε την περίοδο αυτή για συζήτηση του Κυπριακού στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργο.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Κουμπωμένη η Αγκυρα έναντι της Χέρκους" γράφει ότι με σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα έγινε δεκτή η Αν Χέρκους στην Αγκυρα σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, οι οποίοι παρουσιάζουν την τουρκική διπλωματία να προβληματίζεται και να ανησυχεί ότι η διαδικασία που έχει ξεκινήσει μπορεί "να διευκολύνει την ελληνική πλευρά" στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο θέμα των πυραύλων S300. Αλλού γράφει ότι πιο επείγουσες υποθέσεις έχουν εμποδίσει τους ξένους εμπειρογνώμονες που αναμένονταν να φθάσουν στην Κύπρο αρχές Οκτωβρίου για να διενεργήσουν εκταφές λειψάνων των αγνοουμένων.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Δεν καλύπτει τον Χρύσανθο ο Αρχιεπίσκοπος" γράφει ότι, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δεν έχει πρόθεση να καλύψει τον Μητροπολίτη Χρύσανθο, εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν κατά το χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, την επιβολή ποινών εναντίον του. Αλλού γράφει ότι κίνδυνος πλήρους καταστροφής απειλεί την πτηνοτροφία μας λόγω της ανομβρίας, της ξηρασίας, της έλλειψης νεοσσών και των ακατάλληλων τροφών και προσθέτει ότι οι πτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες επιρρίπτουν ευθύνες στους ιδιοκτήτες εκκολαπτικών μηχανών.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Αντίστροφη μέτρηση για το πόθεν έσχες", γράφει ότι η αντίστροφη μέτρηση για το "πόθεν έσχες" των υπουργών και των οικογενειών τους έχει αρχίσει και σημειώνει ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες όλοι οι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πρέπει να υποβάλουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώσεις για τις περιουσίες τους και των μελών των οικογενειών τους και ακολούθως θα προωθηθούν στο Γενικό Ελεγκτή. Αλλού γράφει ότι παρά τα κτυπήματα που δέχεται τελευταία ο υπόκοσμος από την αστυνομία, φαίνεται πως δεν πτοείται, και σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναμένονται και άλλα κτυπήματα.

Η καθημερινή αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου στην ετήσια συνάντηση των διοικητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείουκαι της Διεθνούς Τράπεζας, στην Ουάσιγκτων, η παγκόσμια οικονομική κρίση φαίνεται να έχει επηρεάσει πολύ λίγο την κυπριακή οικονομία. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης ανακοίνωσε ότι τριάντα ειδικοί αστυφύλακες θα τοποθετηθούν στη Λεμεσό σε μόνιμη βάση.

"Η Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αποκεφαλισμοί λόγω συμφερόντων" γράφει ότι, απεγνωσμένα η κυβέρνηση Κληρίδη ψάχνει τρόπους "αποκεφαλισμού" των Δ.Σ. Ημικρατικών Οργανισμών "σε μια προσπάθεια να προωθήσει στενά παραταξιακά αλλά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μετεξέλιξη μερικών οργανισμών της". Αλλού γράφει ότι στη σημερινή ολομέλεια της Βουλής επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΔΗ στην πρόταση ΑΚΕΛ για συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου στις πρυτανικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου.

(ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΓΠ)
(Δ.Π.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 8 October 1998 - 7:24:07 UTC