Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-06-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1997 (ΚΥΠΕ) Ο συνεχιζόμενος διάλογος των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συνεργασία στις προεδρικές εκλογές, η προετοιμασία των δύο πλευρών για τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης και διάφορα σενάρια ως προς την έκβασή τους κυριαρχούν στα σημερινά φύλλα των πρωϊνών εφημερίδων.

Ο "Αγών" στο κύριο θέμα του με τίτλο "Ενα βήμα πριν από το ναυάγιο" αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην προσπάθειά τους για σύμπηξη μετώπου και στη σημερινή καθοριστική συνάντηση ΑΚΕΛ -ΕΔΗ για τον ίδιο λόγο. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, θα είναι σίγουρα υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, διευκρινίζοντας ότι την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος χθες, προς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι δίνεται παράταση ζωής στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης με λίγες πιθανότητες επιτυχίας, αφού δεν τα βρίσκουν στις Ιδέες Γκάλι και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, προτείνει διμερή συνεργασία με το ΑΚΕΛ, το οποίο δηλώνει ότι μόνο με συνεργασία και των τριών κομμάτων, θα υποστηριχθεί ο Μάριος Ηλιάδης. Αλλού αναφέρεται στην αερογέφυρα ζωής για να σωθεί βρέφος τεσσάρων μηνών, που έπρεπε να μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Πάφου στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Η "Μάχη", με τίτλο "Μαλλιά κουβάρια το μέτωπο", γράφει ότι επισημοποιείται το αδιέξοδο στις επαφές των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφού το χάσμα των διαφορών τους παραμένει αγεφύρωτο, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, θέλει συνεργασία χωρίς τους ΕΔΗ. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στις πληροφορίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, Πανίκου Χατζηλοίζου, ότι οι μισοί από τους νέους της Κύπρου που κατοικούν σε τουριστικές περιοχές, έχουν δοκιμάσει ναρκωτικά.

Η "Σημερινή" γράφει ότι ενώ ο Ντενκτάς ακολουθεί μαξιμαλιστική τακτική και προβάλλει ακραίες αξιώσεις, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για τις συνομιλίες με προβιά προβάτου και επιδεικνύοντας διαλλακτική διάθεση, ώστε να μη φορτωθεί η Αγκυρα μια πιθανή αποτυχία, αφού αυτή την περίοδο θέλει να δείξει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ένα "καλό προσωπείο". Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση των Κερυνειωτών στη Λευκωσία, με την οποία ζητούν δημοψήφισμα για την επιστροφή τους υπό Τ/κ διοίκηση, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι το μόνο είδος λύσης που συζητά η Αγκυρα βασίζεται πάνω στη φόρμουλα, έδαφος έναντι αναγνώρισης, θέση την οποία διαβίβασε προσωπικά στον Πρόεδρο Κληρίδη ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά από σύσταση της Αγκυρας προς τον Ραούφ Ντενκτάς να υποχωρήσει στο εδαφικό, με αντάλλαγμα την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα, ο "Φ" αναφέρει ότι ένας στους δύο νέους σε χωριά τουριστικών περιοχών της ελεύθερης Κύπρου έχει δοκιμάσει ναρκωτικά, όπως ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοϊζου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της αναφέρει ότι συνεχίστηκε χθες ο διάλογος κομμάτων της αντιπολίτευσης με συνάντηση αντιπροσωπειών του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, χωρίς ακόμα να επιτευχθεί τελική σύγκλιση απόψεων, αλλά με την ύπαρξη συμφωνίας στην πλειοψηφία των θεμάτων. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με αναλογιστική έκθεση, μέχρι το έτος 2020 το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στην παραδοχή ενοχής του 24χρονου ιδιοκτήτη του σκυλιού που σκότωσε 5χρονο αγοράκι τον περασμένο Μάρτιο και την ομολογία του ότι δεν μερίμνησε για τον περιορισμό του ζώου του. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη σύλληψη δύο νεαρών, ενός Τ/Κ και ενός Αγγλοκύπριου, για την υπόθεση ληστείας 60χρονου ταξιτζή με την απειλή κατσαβιδιού, την περασμένη Δευτέρα.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ/ΜΜ)
(Μ.Χ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Wednesday, 25 June 1997 - 7:24:40 UTC