Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-06-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/06/1997 (ΚΥΠΕ) Τα θέματα που προβάλλονται περισσότερο στις εφημερίδες σήμερα είναι οι επικείμενες απευθείας συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, οι διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 1998, η παραβίαση του εναερίου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και το χθεσινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Ο "Αγών" γράφει ότι ενώ πλησιάζει η ώρα πραγματοποίησης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, κορυφώνονται από τη μια οι διεργασίες για να πετύχει η συνάντηση και από την άλλη οι τουρκικές προκλήσεις για να αποτύχει. Γράφει, επίσης, ότι μια γιαγιά 77 ετών συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας μαζί με το γιο της ως ύποπτη για κατοχή και εισαγωγή κάνναβης.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι τρία τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου F4 παραβίασαν χθες τον εναέριο χώρο της Κύπρου και ότι προχθές εισήλθαν στον εναέριο χώρο δύο ισραηλιτικά πολεμικά ελικόπτερα, μέσα στο πλαίσιο, προφανώς, της εφαρμογής της τουρκοϊσραηλινής στρατιωτικής συμφωνίας. Αναφέρεται, επίσης, στις προετοιμασίες του ΔΗΣΥ για το Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος την Κυριακή.

Η "Μάχη" γράφει στην κύρια είδηση ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας είναι "σε πλήρη σύγχυση", κατά την έκφρασή της, πράγμα που αποτελεί δείγμα του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η προσπάθεια εξεύρεσης κοινού υποψηφίου για το λαϊκό μέτωπο, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δεν αποδέχθηκε αίτημα δικηγόρων για διάλυση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Η "Σημερινή" γράφει ότι ο 18χρονος Γεράσιμος Αντωνέλος από το Δάλι έχασε χθες τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα, όταν καταπλακώθηκε από μεταλλικό κάδο μεταφοράς σκύρων. Αναφέρεται, επίσης, στη χθεσινή σύλληψη του 25χρονου Πανίκου Αεροπόρου από το Κολόσσι, γιατί αρνήθηκε να παρουσιαστεί στην Αστυνομία για ανάκριση σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Αντώνη Φανιέρου.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι φθάνει την Κυριακή στη Λευκωσία ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, σε μια κίνηση για πιο αποφασιστική εμπλοκή του βρετανικού παράγοντα στις διεργασίες επίλυσης του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι οι συντεχνίες έχουν στα χέρια τους μεταχρονολογημένες επιταγές χωρίς αντίκρυσμα που εκδόθηκαν από εργοδότες προς αποπληρωμή οφειλών τους στα Ταμεία Προνοίας των εργαζομένων.

Η "Χαραυγή" δημοσιεύει δήλωση του κ. Χριστόφια ότι το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου ως πιθανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές δεν τέθηκε από κανένα κόμμα. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία εξετάζει σοβαρές υπόνοιες για δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του Αντώνη Φανιέρου, αφού γύρω στις 2.35 π.μ. σημειώθηκε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ολόκληρου του ορόφου όπου νοσηλεύεται ο Φανιέρος και η εφεδρική ηλεκτρογεννήτρια δεν λειτουργούσε.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στις παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Εθνη, στις οποίες προέβη η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Αναφέρεται, επίσης, στο θάνατο χθες του βετεράνου πολιτικού και συντεχνιακού ηγέτη Ανδρέα Ζιαρτίδη.

Η "Financial Mirror" γράφει ότι η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους τη διερεύνηση των καταγγελιών για την κατάσταση που επικρατεί στην Αρχή Λιμένων. Γράφει, επίσης, ότι ένα τυπογραφικό λάθος σημάδεψε την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων, αφού στο χαρτονόμισμα της μίας λίρας εικονίζεται το χωριό Κάτω Δρυς, αντί τα Λεύκαρα.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Wednesday, 4 June 1997 - 6:24:41 UTC