Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ NOBLE ENERGY - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ NOBLE ENERGY - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Αρχές του 2012 η εταιρεία Noble Energy θα αρχίσει την διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου από το Οικόπεδο 12, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους της Noble Energy και την ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ).

    Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχει δέσμευση από την εταιρεία ότι θα μπορεί να αρχίσει εξόρυξη μέχρι τον Οκτώβριο, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «όπως είπαν οι αξιωματούχοι της Noble, η πρόθεσή τους είναι να αρχίσουν εξόρυξη το συντομότερο δυνατόν και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ούτως ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα».

    «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να γίνει πριν το τέλος αυτού του έτους, αλλά μπορεί για λόγους όχι δικούς μας ίσως λόγω της ΕΕ και κάποιων αδειών που χρειαζόμαστε αυτό να γίνει αρχές, πολύ νωρίς, του 2012», είπε ο Υπουργός Εμπορίου.

    Πρόσθεσε ότι «προσβλέπουμε στην περαιτέρω συνεργασία με τη Noble Energy για το θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου από το Οικόπεδο 12».

    Ο κ. Πασχαλίδης αναφερόμενος στην συνάντηση την χαρακτήρισε ``πολύ ουσιαστική`` και είπε ότι κατά την διάρκειά της ``απαντήθηκαν κάποια ερωτήματά μας, επιβεβαιώθηκαν κάποιες αξιολογήσεις και στοιχεία που έχουμε στον φάκελο του Υπουργείου».

    Ερωτηθείς κατά πόσον έμεινε ικανοποιημένος από την ενημέρωση που έλαβαν από τη Noble Energy, δεδομένου ότι υπήρχαν κάποια ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «δόθηκαν οι απαντήσεις και είμαστε ικανοποιημένοι».

    Πρόσθεσε ότι «βεβαίως θα αξιολογηθούν όλα αυτά τα πράγματα σφαιρικά και, όπως είπα, είμαστε αισιόδοξοι για τη μελλοντική πορεία και τη συνεργασία, που αφορούν το Οικόπεδο 12».

    Κληθείς να αναφέρει αν η ενημέρωση της οποίας θα τύχει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα είναι του επιπέδου της σημερινής, καθώς και αν στη συνέχεια θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος Χριστόφιας θέλει να συναντήσει και ο ίδιος τους συνεργάτες μας για να ακούσει κάποια στοιχεία από τους ίδιους τους εμπειρογνώμονες, καθώς και τους σχεδιασμούς τους αναφορικά με την περιοχή, αλλά και για το Οικόπεδο 12».

    Ανέφερε ότι «ακολούθως, η Κυβέρνηση, ενεργώντας σύμφωνα με τη νομοθεσία και με υπευθυνότητα, μέσω των φορέων που υπάρχουν, θα λάβει τις σωστές αποφάσεις».

    Από πλευράς της Noble Energy, σε δηλώσεις προέβη ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ανατολικής Μεσογείου Chris Kendall, ο οποίος ανέφερε ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη παρουσίασαν τους σχεδιασμούς της εταιρείας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η επέκταση του γραφείου της και η μετάβαση στην επόμενη φάση, κατά την οποία ευελπιστούν στην επίσπευση των διαδικασιών για εξόρυξη.

    Επιθυμία της, σημείωσε, είναι να ξεκινήσει η εξόρυξη το συντομότερο δυνατόν, πολύ πιθανόν πριν από το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου, ενώ οι προηγούμενοι σχεδιασμοί της εταιρείας αφορούσαν μια περίοδο δύο με τριών χρόνων.

    Η σύσκεψη έγινε με την συμμετοχή και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου Ζέτας Αιμιλιανίδου καθώς και του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη και υπηρεσιακών παραγόντων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 15 February 2011 - 20:29:13 UTC