Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-01-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΓΚΑΤΣ
  • [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΟΛΓΑΤΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [03] ΥΠΕΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΓΚΑΤΣ

    Αυτό που περιμένουμε και αυτό που επιδιώκουμε είναι η Τουρκία να συνεργαστεί πλήρως για την πλήρη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, να υλοποιήσει δηλαδή πλήρως τις υποχρεώσεις της έτσι όπως βγαίνουν μέσα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην 4η Διακρατική Προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο Εκπρόσωπος απαντούσε σε ερώτηση εάν η Κυβέρνηση ανέμενε μια πιο δυναμική αντίδραση εκ μέρους του Τούρκου Πρωθυπουργού στο θέμα που προέκυψε με την ομολογία του Αττίλα Ολγκάτς ότι σκότωσε 10 Ε/κ κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    ``Αλλωστε, αυτό το στόχο έχει και η απόφασή μας να εγείρουμε το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς για τις δολοφονίες Κυπρίων αιχμαλώτων στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων στο Συμβούλιο της Ευρώπης``, είπε ο κ. Στεφάνου.

    Διότι, πρόσθεσε, ``η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων είναι εποπτικό όργανο για την υλοποίηση και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και εμείς θέλουμε, εγείροντας το θέμα αυτό, να υπομνήσουμε ξανά, να υπογραμμίσουμε ξανά ότι η Τουρκία πρέπει να υλοποιήσει πλήρως την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων``

    [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΟΛΓΑΤΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Προς τη διεθνή κοινότητα απευθύνεται η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε στη συνεδρία της, καλώντας την να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου η χώρα αυτή να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της για το δικαίωμα ζωής, περιλαμβανομένης της διερεύνησης και διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, το ταχύτερο δυνατό και προς τερματισμό του δράματος των οικογενειών τους.

    ``Παρακολουθώντας με αποτροπιασμό τη δημόσια ομολογία του Τούρκου πρώην στρατιώτη, Αττίλα Ολγκάτς, για συμμετοχή του σε εκτελέσεις αιχμαλώτων από τα τουρκικά στρατεύματα κατά την τουρκική εισβολή του 1974``, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το κυπριακό κοινοβούλιο ``καταδικάζει απερίφραστα τα εγκλήματα πολέμου, στα οποία προέβησαν τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής στην Κύπρο από το 1974 και εντεύθεν``.

    [03] ΥΠΕΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Στις 6 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Συλικιώτης είπε πως μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, επικράτησε η θέση για διεξαγωγή των ευρωεκλογών στις 6 Ιουνίου, αφού έχει διεξαχθεί και στο παρελθόν εκλογική διαδικασία στην Κύπρο ημέρα Σάββατο, δηλαδή το δημοψήφισμα, που έγινε, όπως ανέφερε, χωρίς να παρουσιαστούν οποιαδήποτε προβλήματα.

    Ο κ. Συλικιώτης είπε επίσης πως υπάρχει ένα σοβαρό θέμα αφού τα αποτελέσματα θα πρέπει να ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ την ίδια ώρα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και άρα δεν πρέπει να διαρρεύσουν μέχρι εκείνη την ώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 29 January 2009 - 18:29:13 UTC