Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣΣΕ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [03] MAΡΦΙΝ - ΧΙΛΤΟΝ - ΕΞΑΓΟΡΑ 64,28% ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το θέμα της υλοποίησης της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη με την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε πως «είναι φυσικό να συζητήσουμε τη σημερινή κατάσταση».

    Πρόσθεσε ότι «εμείς και επιμένουμε και επιθυμούμε την έναρξη της εργασίας και των δύο ομάδων, επιτροπών με πλήρη τήρηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για επίσκεψη στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Ανέφερε επίσης ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται «μέσα στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης των δύο κυβερνήσεων και ανταλλαγής απόψεων».

    Ερωτηθείς εάν με την ελληνική κυβέρνηση θα συζητήσει και το θέμα της αδειοδότησης ξένων εταιρειών για έρευνες για ανακάλυψη πετρελαίου στην περιοχή νότια της Κύπρου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε πως γνωρίζει πως «στα έντυπα αυτό θεωρείται το κύριο θέμα`` και ότι ``στην ημερήσια διάταξη που έχω υπόψη μου δεν περιλαμβάνεται».

    Πρόσθεσε ωστόσο πως «κάθε φορά που συναντιόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση, συζητούνται όλα τα θέματα της επικαιρότητας και θα ήταν αφύσικο να μην αναφερθούμε και σε αυτό το θέμα».

    Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας Σαούντ Μπαλάουι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο κ. Μπαλάουι ζήτησε να τον δει φιλοφρονητικά και ``εξέφρασε την πρόθεση του Ταμείου του Ντουμπάι για να προβεί σε διάφορες επενδύσεις στην Κύπρο».

    Ανέφερε ότι ``η απάντησή μας είναι ότι μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, προσώπων και αγαθών και σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η Κύπρος ακολουθεί αυτή την πολιτική, ιδιαίτερα για τις χώρες της ΕΕ που είναι υποχρέωσή της``, και σημείωσε πως «με τα ίδια κριτήρια προβλέπει επενδύσεις από τρίτες χώρες».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣΣΕ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Ανταλλαγή απόψεων ιδιαίτερα για το πώς το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να συμβάλει στη διαδικασία ενθάρρυνσης της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Rene van der Linden.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. van der Linden είπε ότι παρουσίασε κάποιες εισηγήσεις στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο όσον αφορά τους φοιτητές και τη διοργάνωση συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο, Ε/Κ και Τ/Κ.

    [03] MAΡΦΙΝ - ΧΙΛΤΟΝ - ΕΞΑΓΟΡΑ 64,28% ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

    Η Marfin Popular Bank ανακοίνωσε την εξαγορά του 64,28% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Χίλτον Κύπρου, αναφέρει ανακοίνωση της Μαρφίν, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Γραμματέα Στέλιου Χατζηιωσήφ προς το Διευθυντή του ΧΑΚ Νώντα Μεταξά με την οποία του κοινοποιεί τη συμφωνία εξαγοράς.

    Στην επιστολή αναφέρεται ότι ``η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, ολοκλήρωσε μία σημαντική συμφωνία επενδυτικής τραπεζικής με τις Louis Plc και Clin Company Ltd για την εξαγορά του 64,28% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Ltd, που είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Cyprus στη Λευκωσία``.

    ``Η συμφωνία προβλέπει ότι οι τελικοί αγοραστές θα είναι μεταξύ των εταιρειών του ομίλου της Marfin Popular Bank ή εταιρειών των βασικών μετόχων της ενώ δεν μπορεί να θεωρηθεί τελική καθώς σε διάστημα 20 εργάσιμων ημερών πρέπει να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι νομικοί, φορολογικοί κ.ά. έλεγχοι καθώς και οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές``, προσθέτει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 20 February 2007 - 18:29:17 UTC