Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΗΕ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΟΥΦΤΗ
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΗΕ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

    Νέες μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των διεθνών κανονισμών αεροπλοΐας από στρατιωτικά τουρκικά αεροσκάφη, που σημειώθηκαν από τις 4 Δεκεμβρίου 2006 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2007 κατήγγειλε ο Επιτετραμμένος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου με επιστολή του ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου, 2007 προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Επιτετραμμένος της Κύπρου ζητεί την άμεση παύση των τουρκικών παραβιάσεων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την πτητική ασφάλεια ενώ αυξάνουν την ένταση και την ανασφάλεια στο νησί.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΟΥΦΤΗ

    Το θέμα της καταστροφής της πολιτιστικής και εκκλησιαστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα θα θέσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β κατά την απογευματινή συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ρενέ Βαν ντερ Λίντεν και το Μουφτή των Τουρκοκυπρίων Αχμέτ Γιονλούερ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την απογευματινή συνάντηση στο Λήδρα Πάλας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «εμείς θέλουμε την καλή συνεργασία με τους Τ/Κ και όπως δήλωσα πολλές φορές νοσταλγούμε αυτές τις εποχές που είχαμε ζήσει εμείς οι παλαιότεροι με τους Τ/Κ».

    «Εγώ θα μιλήσω πολύ ανοικτά και με αγάπη και με υπευθυνότητα και με ειλικρίνεια θα πω τις απόψεις μου και εύχομαι η συνάντηση να φέρει κάποιο αποτέλεσμα για το καλό του λαού μας», ανέφερε.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΥΠΡΟΣ

    Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στα τέλη Απριλίου-αρχές Μαϊου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

    Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στην Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β είπε πως το πρόγραμμα ετοιμάζεται τώρα και θα μεταβεί την άλλη εβδομάδα κάποιος στην Αθήνα για να το μεταφέρει εκεί, ούτως ώστε να το δει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και να κάνει αν θέλει οποιεσδήποτε αλλαγές.

    Κληθείς να πει αν η ημερομηνία επίσκεψης είναι από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαϊου, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως "στην επιστολή μας θεωρούσαμε ως τον καλύτερο χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου με το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, που δεν υπάρχει στην Κύπρο ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Είναι μια καλή εποχή για έναν φιλοξενούμενό μας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 February 2007 - 12:29:22 UTC